Successfully reported this slideshow.

Renaixement Roma2

2,749 views

Published on

 • Recomano la lectura de la novel.la 'Els Colors del Cel'. Una passejada per la Florència del Renaixement, narrada en primera persona per un testimoni de l'època, molt proper a Miquel Àngel. Les relacions de l'artista amb Leonardo da Vinci, tota l'evolució dels treballs a la volta de la Capella Sixtina, i, en definitiva, tot el que van compartir i com es van formar els dos grans genis. Una trama molt apassionant i misteriosa amb l'art de fons, que es desenvolupa als escenaris més emblemàtics d'una època cabdal de la història d'Occident.

  http://www.bubok.es/libros/218770/ELS-COLORS-DEL-CEL
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

Renaixement Roma2

 1. 1. Renaixement Roma (2)
 2. 2. La volta de la Capella Sixtina Michelangelo Buonarroti
 3. 3. Escena del Pecat original i Expulsió del Paradís 2 més de 500 m de volta arquitectura falsa ignudis escena de la Creació d’Eva L’any 1508 el papa Juli II encarrega a Miquel Àngel la escena de la Creació decoració de la volta d’Adam de la Capella Sixtina.
 4. 4. ignudis arquitectura falsa escena de la Creació d’Adam
 5. 5. Ignudis
 6. 6. Creació d’Adam
 7. 7. Arca de Noè i Diluvi Universal
 8. 8. Creació dels astres
 9. 9. Pecat original i expulsió d’Adam i Eva del Paradís
 10. 10. El Judici final. Capella Sixtina Michelangelo Buonarroti
 11. 11. El papa Pau III va alliberar a Miquel Àngel dels seus compromisos i l’anomenà primer arquitecte, escultor i pintor del Vaticà. Ell fou qui li encarregà, l’any 1534 el fresc d’ El Judici Final.
 12. 12. Déu justicier Verge
 13. 13. St. Bartomeu aguanta la seva pell, que li va ser arrancada en el seu turment, i que té la cara de Miquel Àngel. El sant sembla interrogar Crist sobre el destí final de l’artista: el llença a l’infern o el selva?
 14. 14. Una restauració polèmica. Es va dir que la restauració es va carregar el 30 % del fresc original.
 15. 15. Papes i cardenal es van sentir molestats per tanta nuesa. Un deixeble de Miquel Àngel, Daniel de Volterra "braghettone" , va cobrir les nueses del fresc. Actualment i gràcies a la restauració s’han recuperant part de la nuesa originals.

×