Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sessió 5

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Sessió 5

 1. 1. Síntesi Sessió 5 04/07/2008 Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 2. 2. Què fem i com ho fem? <ul><li>En els blocs hi ha un glosari concret: </li></ul><ul><li>Les etiquetes serveixen per posar les entrades que fem. </li></ul><ul><li>Si hi ha una etiqueta que té més d’una entrada la mida de l’etiqueta és més gran. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 3. 3. Què fem i com ho fem? <ul><li>Visionem el video “societat del coneixement”. Que està al bloc del curs. </li></ul><ul><li>Què ens ha suggerit: </li></ul><ul><li>Quin és el futur que ens espera un món dominat per les tecnologies. </li></ul><ul><li>Manca de privacitat. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 4. 4. Què fem i com ho fem? <ul><li>El coneixement és construeix des de la interacció i el diàleg constant entre el propi coneixement i la interacció amb l’altre. </li></ul><ul><li>Plantegem-nos com els nois/es poden aprendre a través dels blocs. El bloc ha de provocar situacions que generin coneixement -aprenentatge . </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 5. 5. Què fem i com ho fem? <ul><li>Esquema que es proposa: </li></ul><ul><li>Primer pas: partim de les nostres bones pràctiques educatives. </li></ul><ul><li>Triar una d’aquestes bones pràctiques.:Activitats generadores de coneixement. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 6. 6. Què fem i com ho fem? <ul><li>No es tracta d’afegir més activitats, sinó un tipus de tasca que ja fem d’una determinada manera , ara ho plantejarem a partir de bloc. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 7. 7. Què fem i com ho fem? <ul><li>Abans d’iniciar el bloc he de plantejar-me: </li></ul><ul><li>Quins habilitats bàsiques necessito per posar-ho en marxa? Tenir en compte que tenim alumnes que en saben molt i que entre tots ens podem ajudar. </li></ul><ul><li>Buscar la manera que tinguem algun suport, acompanyament, al llarg del curs per quan sorgeixen dificultats. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 8. 8. Què fem i com ho fem? <ul><li>Per començar a fer coses no cal inventar-les. Ja hi ha blocs fets, bones pràctiques… </li></ul><ul><li>Començarem el bloc introduint una o dues coses, de cara a garantir l’èxit i que funcioni al llarg del curs. </li></ul><ul><li>Mirem blocs que ja exiteixen i anar apuntant coses dels blocs que ens agradin o que ens poden anar bé en funció del treball . </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 9. 9. Què fem i com ho fem? <ul><li>Pensar en el bloc que ens agradaria anar treballant el curs vinent. </li></ul><ul><li>Les categories les decidim nosaltres i sempre es poden canviar, però és bàsic pensar en l’estructura que li volem donar, abans d’iniciar el muntatge. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 10. 10. Què fem icom ho fem? <ul><li>El bloc es cronològic. És un quadern de bitàcola. L’últim que penges és el que queda davant, però sempre es pot anar al lloc desitjat amb les etiquetes i categories que poses. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 11. 11. Què fem i com ho fem? <ul><li>Hem observat diferents blocs. Ens ha sorprès, cridat l’atenció…: </li></ul><ul><li>Poder calcular velocitats a partir d’informacions que podem linkar als blocs en relació als rècords mundials. </li></ul><ul><li>Es pot lligar el bloc amb els diaris i comentar la notícia de les portades o notícies concretes. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 12. 12. Què fem i com ho fem? <ul><li>Hi ha blocs que expliquen el procés del què s’ha fet i no només el producte final. </li></ul><ul><li>Hi ha blocs que funcionen com a eina de treball, com si fos la llibreta. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 13. 13. Què fem i com ho fem? <ul><li>Es fa fent un bloc taula i a la dreta fas tots els enllaços amb els noms dels nens i pots anar al bloc de cadascú. Hi ha un bloc col·lectiu i tots els altres pengen d’aquest. </li></ul><ul><li>Els blocs no poden ser molt llargs. </li></ul><ul><li>Per estimular la lectura i participació. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 14. 14. Què fem i com ho fem? <ul><li>Eines web 2.0 de lliure accés que es poden lligar amb els blocs. </li></ul><ul><li>A Gmail hi ha eines com el calendari que pots omplir com si fos una agenda digital i que pots compartir. I es pot penjar en el bloc i afegir qüestions col.lectives: festes, aniversaris… </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 15. 15. <ul><li>També hi ha el Google maps per fer itineraris d’un lloc a l’altre. Que es poden enllaçar al bloc. </li></ul><ul><li>És important el disseny. No carregar de colors i efectes que poden distreure del que es vol compartir o transmetre. </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.
 16. 16. Per anar-hi pensant… <ul><li>“ La percepción es a la vez traducción y reconstrucción cerebral…de ahí los errores de percepción que sin embargo nos llegan desde nuestro sentido más fiable, la vista. … </li></ul><ul><li>Se añade el error intelectual. El conocimiento en forma de palabra, de idea, de teoría, es el fruto de la traducción/reconstrucción a través del lenguaje y del pensamiento. Este conocimiento entraña una interpretación, que introduce el riesgo de error dentro de la subjetividad del que conoce, de su visión del mundo, de sus principios de conocimiento. </li></ul><ul><li>… La proyección de nuestros deseos o de nuestros miedos, las perturbaciones mentales que agregan nuestras emociones multiplican los riesgos de error. </li></ul><ul><li>… La educación debe, por tanto, consagrarse a identificar la fuente de errores, ilusiones y cegueras”. </li></ul><ul><li>Morin, Edgar, Los siete saberes necesarios para la educación del futuro . Ed. Paidos 2001 </li></ul>Fundació Martí l'Humà. Estiu-2008. Gerard, Antoni i Imma.

×