Projecte 2n

3,476 views

Published on

Treball sobre els taurons blancs

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Projecte 2n

 1. 1. PROJECTE 2n. TRIMESTRE EL TAURÓ BLANC
 2. 2. EL TEMA GUANYADOR A LA CLASSE DE 2n A: EL TAURÓ BLANC.EL TEMA GUANYADOR A LA CLASSE DE 2n B: LA TERRA.EL TEMA QUE VA GUANYAR AL FINAL PER VOTACIÓ DE LESDUES CLASSE VA SER: EL TAURÓ BLANC.
 3. 3. QUÈ SABEM? TENE UN OLFACTE MOLT FI VIUEN A SOTA EL MAR SÓN CARNÍVORS ES PESQUEN AMB FLETXES ÉS D’UNA PUNTA DE LA CLASSE FINS A L’ALTRA. TÉ TRES FILERES DENTS I AQUESTES SÓN MOLT PUNXEGUDES. VIUEN A LES PROFUNDITATS DE L’OCEÀ ATLÀNTIC SÓN DE LA FAMÍLIA DE LES MANTES TENEN BRÀNQUIES NOMÉS AMB UNA MOL·LÈCULA DE SANG A L’AIGUA EL TAURÓ POT OLORAR EL MENJAR NEIXEN DINS DE LA PANXA DE LA MARE QUAN ES FAN GRAN SALTEN MOLT ALT PER MENJAR ELS TAURONS BLANCS SÓN CECS EL SEU COLOR ÉS GRIS BLAVÓS ELS TAURONS BLANCS MENGEN ALTRES TAURONS MÉS PETITS VAN MOLT RÀPIDS.
 4. 4. AIXÍ TREBALLEM
 5. 5. QUÈ VOLEM SABER? QUAN FAN CACA I PIPI, ON I PER ON? ON VIUEN: VIUEN EN CIUTATS O TRANSATLÀNTICS ENFONSATS? COM ES COMUNIQUEN ? ES MENGEN ALTRES TAURONS? COM NEIXEN: DE LA PANXA O D’OU? QUANTS SEGONS O MINUTS RESISTEIXEN FORA DE L’AIGUA? ELS TAURONS SÓN PEIXOS? PER QUÈ ES MENGEN ELS PEIXOS? QUÈ MENGEN. TENEN ORELLES? PER QUÈ ÉS DE COLOR BLANC? PER QUÈ MENGEN TANT? COM OLOREN? COM VEUEN PEL FONS DEL MAR? PODEN ENFONSAR VAIXELLS?
 6. 6. QUÈ HEM APRÈS? ELS TAURONSEls taurons són peixos que presenten esquelet cartilaginós.Respiren a través de 5 o 6 brànquies.Els ulls estan disposats lateralment, la boca es troba en posició ventral i témoltes dents i molt esmolades. Quan cacen, sovint perden algunesdaquestes dents, però són substituïdes ràpidament perunes altres. Poden arribar a tenir 15.000 dents al llarg de laseva vida.Tenen dues aletes que li surten del pit, les aletes pectorals, dues aletesdorsals, que serveixen per nedar recta, l’aleta anal, l’aleta caudal, i dues aletesventrals.Els més grans són els taurons balena, que pot arribar a fer 12 m de longitud, iel tauró gegant que pot mesurar fins a 14 m de llarg i pesar 800 Kg.El més petit és el tauró nan que només fa 15 cm.
 7. 7. Se sap que els taurons van aparèixer al planeta terra fa uns 300 milions d’ anys i hanviscut fins avui amb pocs canvis pel que fa a la seva estatura original.Els taurons blancs apareixen per totes les aigües del món, excepte en les regions fredescom el pol nord i el pol sud. Són més freqüents a les costes, i no tant a les aigües moltprofundes. Apareixen sobre tot al sud d‘Àfrica, Austràlia i al nord-est de l‘oceà Pacífic.
 8. 8. PARTS DEL TAURÓ
 9. 9. Lexcreció es realitza per un orifici que comunica la cloaca  amb lexterior, pel fetque presenten tub digestiu amb tots els seus  elements  (boca,  estómac,intestí prim, gruixut, glàndules annexes) la femta i les deixalles  l’excreten al mediextern per mitjà de la Cloaca, ja que a la cloaca convergeixenels sistemes digestiu, urinari i reproductor.Fan pipi i caca a l’aigua com vam veure en aquest vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=IFzNrVEhukY&feature=player_embeddedReproducció:la majoria de taurons són ovovivípars:això vol dir que els ous esdesenvolupen dins de la mare i que neixen quan les cries ja estan totalmentformades.Així que neixen els petits ja són capaços d’espavilar-se tot sols. La femella del tauróporta els seus petits durant uns quants mesos.Alimentació: no existeix una relació entre grandària del tauró i consum de carn. Perexemple, a pesar de la seva enorme mida, el pelegrí o tauró balena salimentafiltrant laigua, sent capaç de filtrar fins a 1,3 milions de litres per hora. Es creuque el tauró blanc salimenta de peixos, de calamars, de tortugues i mamífersmarins, tenint una vista excepcional que distingeix colors. Aquest enorme carnívorha evolucionat per consumir grans quantitats de menjar de manera esporàdica i escreu que realitza llargues migracions fins a zones de caça propicies. És una de les 27espècies de tauró enregistrades que han atacat a persones o embarcacions.
 10. 10. Els sentits:•Loïda a la majoria de les especies de taurons, les ones sonores que viatgen perlaigua, com les que produeixen els moviments dels peixos, son canalitzades per unsdiminuts tubs cartilaginosos situat a la part de dalt del crani, per on entren a lorellainterna.•Els ulls estan disposats lateralment. Els ulls estan adaptats per veure-hi en condicionsde poca llum. Liris regula la llum i la retina proporciona la visió cromàtica. Els ulls solenestar envoltats per parpelles immòbils, però alguns tenen la parpella inferior doblegada,que es tanca a sobre de lull quan mengen.•Els taurons tenen un parell dorificis nasals. Si el nostre nas ens serveix per olorar irespirar, en el cas dels peixos aquests forats només els serveixen per diferenciar olors.Els taurons són capaços de detectar una mica de sang vessada a centenars de metres.El camuflatge: La part dorsal del tauró és gris i la part ventral és blanca. Aquest sistemade coloració funciona com camuflatge per als taurons. La presa del tauró nopot distingir entre el fons del mar i el tauró quan el tauró estigui sota de lapresa. Tampoc la presa no pot distingir entre la superfície del mar i el tauró pelsraigs del sol quan el tauró està per sobre de la presa.
 11. 11. RECOLLIM INFORMACIÓ
 12. 12. HEM APRES A FER ÍNDEXEXEMPLE
 13. 13. HEM FET LOGOTIPS
 14. 14. ACTIVITATS QUE HEM FET TAURONS DE PAPER HEM FET UN TAURÓ BLANC DE PLASTELINA MOLTS DIBUIXOS
 15. 15. FEM UN MURAL DEL TAURÓ
 16. 16. ESCRIVIM LES PARTS DEL MIREM UN DOCUMENTAL TAURÓ
 17. 17. EN MÚSICA TAMBÉ CANTEM UNA CANÇÓ SOBRE TAURONS
 18. 18. EL TREBALL FINAL
 19. 19. EL GRAN MURAL
 20. 20. FITREBALL REALITZAT PELS ALUMNES DE 2N. 2011-2012.

×