La web2 0__presentacio_grup4

689 views

Published on

Presentació sobre la web 2.0

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
689
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
167
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La web2 0__presentacio_grup4

 1. 1.   TEMA 8  CONCEPTES I ASPECTES TÈCNICS DE LA WEB 2.0 CURS DESPECIALISTA UNIVERSITARI EN EDUCACIÓ MULTIMÈDIA  TREBALL REALITZAT PER: MªLuisa Chilar Martínez (xilimar5@hotmail.com) Josep M. Escolano i López (jmel.escolano@gmail.com) José Vicente Galán Oviedo (jvtegalan@gmail.com) María Lozano Guill (meloncete8@hotmail.com) (Abril del 2011)
 2. 2.  ÍNDEX     1. DEFINICIONS WEB 2.0:TÈCNICA-CONTINGUT  2. GLOSSARI DE TERMES WEB 2.0  3. ÚS I APLICACIONS DELS TERMES WEB 2.0
 3. 3. 1. DEFINICIONS DE WEB 2.0  DEFINICIÓ TÈCNICA:  Web 2.0 enfocada cap a l´usuari final, genera col·laboració i serveis que substitueixen les aplicacions d’escriptori DEFINICIÓ CONTINGUT:  Acceptació d’un canvi en l’actitud dels usuaris. Ésuna plataforma social interactiva on els participants creen els recursos, els reconfiguren, els modifiquen, els comparteixen i nopinen
 4. 4. 2. GLOSSARI DE TERMESRSS: format per al sindicament de continguts de pàgines web.Aplicació Web: qualsevol aplicació que permet un accés viaweb mitjançant una xarxa com Internet o Intranet.  Tags: paraula clau que aporta atributs intel·ligents a undeterminat document digital per a classificar-lo segons la seuadescripció.Folksonomia: mètode per a catalogar i classificar contingutselectrònics mitjançant etiquetes que gestionen diversos usuaris.  Post: terme que fa referència al text que escrivim en la partcentral d’un bloc o en el fil d’un fòrum.Mashup: lloc web que usa i combina informacions, continguts iserveis extrets d’altres cercadors o fonts ja existents.
 5. 5. Wiki: programari per a la creació de continguts de formacol·laborativa.Bloc: espai web personal on lautor escriu periòdicament i de formacronològica textos, articles o notícies.Comentari: escrit de resposta amb les opinions, les crítiques iels suggeriments en les pàgines web, bloc i altres.Sistema de Karma: indicador de la reputació de l’usuari quepermet avaluar-ne i comentar-ne la utilitat o qualitat de lainformació en els posts d’un altre usuari. Embed (o incrustat): codi per a incrustar un objecte en unapàgina web o en un bloc.Podcast: conjunt de fitxers d’àudio que s’actualitzen de formaperiòdica.
 6. 6. Sindicació: agregador de notícies, d’un mateix contingut, queles localitza i resumeix, ordenadament, a través dels RSS per a fer-ne una redifusió.Tweet: acte de publicar de manera instantània un missatge curten un microbloc. Xarxa social:  comunitat dusuaris dInternet que permetpublicar fotos, vídeos, intercanviar missatges de manera fàcil isenzilla.Document de Google: aplicació per a crear, editar icompartir documents que salcen en un magatzem en línia segur.Fotografia multimèdia: organització en línia de les fotosen àlbums, etiquetes i col·leccions dàlbums amb nivells diferentsde privacitat i compartiment.
 7. 7. Marcadors socials: lloc web per a l’emmagatzematge de lesadreces preferides a la xarxa. Microblogging: derivació del fenomen bloc; shi envienmissatges curts al públic en general o només als usuaris autoritzats.   Servei de correu web: aplicació web que mitjançantuna interfície imita i millora les aplicacions clàssiquesinstal·lades al maquinari.    Videocasting: arxiu multimèdia que conté informaciócombinada d’àudio i vídeo.   Widgets: petites aplicacions que ens donen informacióprovinent daltres pàgines web.
 8. 8. APLICACIONS DIDÀCTIQUES DELS TERMES RSS Lector RSS Instal·lació duna aplicació RSS  Lector RSS en Iphon i Ipad Aplicació web Ajax   Aplicació per a dibuixar amb la veu Google docs Tauler per a dibuixar amb el punter figures perfectes  Convertidor de formats àudio en línia  Tag i Folcksonomia: indexació detiquetes (cercar les idees principals dun text).  Post: les entrades dels blocs com a pràctiques d’escriptura per a tots els nivells educatius i per a totes les edats.
 9. 9. Mashups: GoogleMaps:  la localització exacta amb latitud i longitud i UTM (també hi ha la versió "nocturna" i eclipses solars). VirtualMicroscopi: observacions al microcopi GoogleEarth: visites virtuals pel planeta  Wikimapia: combinació de GoogleMaps i wiki  Wiki:   Wikispaces: lloc per a crear wikis per a  l’aula.  Científics il·lustres: activitats i recursos al voltant del científics il·lustres del currículum de Biologia i Geologia. Wiki 2: Eduwikis de lITE (Institut de Tecnologies Educatives) del Ministeri d’Educació.
 10. 10. Bloc:  Planeta educatiu: bloc educatiu al qual s’afegeixen articles de blocs i llocs web de temàtica educativa. Xtec: catàleg de blocs educatius.  Manual WordPress 2.7: per a aprendre a utilitzar leina i per a ensenyar-la.    Aulablog: lloc de trobada per a docents interessats en les TIC.Comentari:    Tableizer: per a col·locar en la web o en el bloc personal qualsevol taula en OpenOffice Calc o Microsoft Excel. Instacomment: per a inserir i administrar comentaris en les pàgines del lloc personal. FourSquare: aplicació mòbil que permet fer check-in en llocs web. Mahalo: cercador amb resultats editats a mà que inclou una secció de preguntes i respostes.
 11. 11. Sistema de Karma: manera de mesurar el grau d’acceptació d’un usuari en un comentari d’un fòrum; des del punt de vista didàctic serveix per a conéixer la valoració de les aportacions dun alumne.    Embed: Lizzer és una eina en línia molt potent que permet convertir qualsevol contingut amb format imatge o vídeo en un codi embed (incrustat) i publicar-lo fàcilment al bloc o lloc web personal.   Podcast:   Nokia Podcasting: permet trobar, subscriure’s i descarregar-se podcasts amb Nokia N93i (es pot escoltar o veure quan es vol). Radio Podcastellano: manera senzilla i útil d’escoltar podcasts com si fos una emissora de ràdio. 
 12. 12. Sindicació: Copyright: © ECIMED. Contribució d’accés obert, sota llicència de Creative Commons, que permet consultar, reproduir, distribuir, comunicar públicament i utilitzar-ne els resultats sense fins comercials.  Tweet: Streaming Tips: aplicació per a rebre missatges curts i actualitzacions de vídeo.  Twitcam: servei que permet pujar vídeos a Twitter i               compartir-los amb Facebook.  Xarxa social: Glitter: per a donar un aspecte divertit i original a qualsevol paraula o frase. Pick&Zip: per a descarregar gran quantitat de fotos des de Facebook. Surf2gether: per a veure un vídeo de manera simultània amb els amics alhora que es xateja.
 13. 13. ALTRES CONCEPTES WEB 2.0Cercador 2.0: més enllà de GoogleDocument de Google: compartir els núvolsFotografia multimèdia: Picasa, Flickr i molt mésMarcador social: com tenir una gran biblioteca en líniaMicroblogging o miniblogging: fer una piuladaServei de correu web: Gmail, Yahoo, HotmailVideocasting: càmeres que entren a laulaWidget: miniaplicacions eficaces i efectistes      
 14. 14. “Què és la web? La meua vida! Ésbaixar-me música per a escoltar-laen companyia, parlar per telèfon, mirar i tocar la pantalla, escriure quatre paraules a algú que em respon a l’instant, pujar i baixar vídeos, utilitzar Youtube com a cercador habitual, viatjar des delpassat cap al futur i més enllà. I eldesig de fer-ho tot alhora...i sense cables” ”   (Alexandra, 14 anys)
 15. 15. Crèdits: selecció de fonts http://www.slideshare.net/jmgimeno/conceptes-bsics-de- la-web-20 http://www.slideshare.net/curset.estiu/web-20-74519 http://www.slideshare.net/enciam/apropament-prctic-a- les-noves-eines-dinternet-web-20   http://blogsaldehuela.wordpress.com/glosario/ http://www.slideshare.net/yafaheju/glosario-de-trminos- de-la-web-20 http://www.guiaweb.gob.cl/guia-v2/glosario.htm#C http://www.desarrolloweb.com/articulos/449.php http://estebansaiz.com/blog/2009/05/16/desarrollo-web- que-tipo-de-aplicaciones-web-hay/ Un agraïment molt especial a Google docs i Gmail, de can Google i a skype, aplicacions web 2.0 que han fet possible aquest treball final dun encàrrec descriptura col·laborativa en línia

×