Elena pachon

230 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
230
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Elena pachon

  1. 1. INTRODUCCIÓ Si pensem en totes les activitats que portem a terme durant el dia, ens adonarem que gairebé sempre fem servir lenergia. Però el consum denergia ha de tenir en compte moltes coses, com per exemple que algunes fonts denergia sexhaureixen i que la manera dextreure, transportar i consumir aquesta energia és molt contaminant. L’estalvi de energia significa tambe estalvi de diners. L’objectiu d’aquest projecte es elaborar propostes d’estalvi d’energia. El seu interès es saber en que ens gastem els diners i com podem estalviar diners.
  2. 2. PERCENTATGE DESPESES FAMILIARS Vendesgasolina menjar gas lleure aigua telecomunicacions vivenda 16% 7% 7%3% 14% 48% 5%
  3. 3. PROPOSTES D’ESTALVI D’ENERGIA A LA LLAR Per exemple: aprofitar la llum del sol a les hores assolellades i tancar les finestres a la nit perque no se’n vagi la escalfor per els vidres i aprofitar la llum del sol per treballar i no carregar la factura de l’electricitat. Tambe es recomenable fer servir bombetes fluorescents compactas si una bombeta ha d’estar moltes hores diàries connectada, i tambe duren més i gasten menys electricitat. Tambe pots estalviar fen servir la rentadora i el rentavaixelles nomes quan esta tot plé, perque sinó s´ha de utilitzar moltes mes vegades. Intentar no tenir enceces llums inutilment Posar dobles vidre a las finestres Intentar unificar els mateixos horaris de desplacament de la familia per intentar gastar menys gasolina. Comprar productes de marca blanca sempre i quant la qualitat sigui correcte.
  4. 4. PERCENTATGE DESPESESMUNICIPALS Columna1DESPESES PERSONALBENS CORRENTS I SERVEISDESPESES FINANCERESTRANSF. CORRENTSINVERSIONS REALS 0% 0%TRANSFERÈNCIES DE CAPITALACTIUS FINANCERS 0%PASSIUS FINANCERS 3% 19% 36% 4% 1% 37%
  5. 5. PROPOSTES D’ESTALVI MUNICIPALS Que baixin els sous dels treballadors Que hi hagin menys treballadors Que redueixin en un 50% les partides dedicades a les despeses en publicacions periòdiques, altres despeses de divulgació i atencions protocol·làries. Que redueixin en un 50%, les partides dedicades a les despeses en obsequis i regals institucionals. Que redueixin en un 50% les partides destinades a les despeses en celebracions i festes, que es fan amb motiu d’inauguracions d’obres municipals i fets extraordinaris. Que optimitzin els recursos i millorin la seva eficiència, tot mantenint el calendari, per tal d’aconseguir una reducció en un 10% de les despeses a festes ordinàries anuals.

×