Activitat ObligatòRia Tema 7

265 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
265
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Activitat ObligatòRia Tema 7

  1. 1. ACTIVITAT D’APRENENTATGE TEMA 7 DESTINATARIS Aquesta proposta esta destinada a tota la comunitat educativa, és a dir, professorat, alumnat, professionals no docent i familiars; i per altra banda a altres persones no vinculades a l’escola, com per exemple, pares interessats en conèixer el funcionament de l’escola, altres centres educatius, etc. La nostra intenció és donar a conèixer al centre mitjançant la xarxa, enriquir-nos de les aportacions i poder contactar i millorar a través dels suggeriments externs. OBJECTIUS • Millorar la comunicació • Apropar l’escola a través de la xarxa a tots els ciutadans interessats en conèixer-la. • Introduir l’ús de les TIC al centre. • Fomentar el treball en projectes. • Contactar amb altres centres i intercanviar propostes. • Estalviar tràmits de gestió i organització. RECURSOS Recursos humans: • El personal implicat en aquest projecte serà el professor d’informàtica, els mestres tutors i el professorat de suport. Per altra banda, els alumnes seran el protagonistes en la realització del projecte, així com en el seu funcionament. Recursos materials: • Tot el conjunt de recursos tecnològics del centre (ordinadors, web cam, micros, altaveus, etc). CONTINGUTS El nostre projecte de millora de comunicació consistirà en la creació d’un bloc per a cada curs i classe, que s’introduirà dins la pàgina web del centre ja existent. Dins d’aquest bloc cada curs podrà penjar fotografies de les seves feines realitzades, compartir les seves experiències o activitats que van fent dia a dia, etc. Per altra banda, servirà perquè els mestres tutors pengin informació per familiars o activitats complementàries. Tota aquesta informació està organitzada amb diferents etiquetes.
  2. 2. Finalment, tothom podrà penjar qualsevol tipus de comentaris, ja sigui per felicitar la tasca, per donar idees, per intercanviar opinions entre els alumnes, familiars, mestres, etc. METODOLOGIA Partirem del fet que la nostra escola ja compta amb una pàgina web. Es tracta d’una pàgina molt senzilla on hi ha els apartats i la informació necessària del centre: ubicació del centre, quantes línies té, quin és l’equip docent, fotografies, etc. El problema és que aquesta pàgina no es fa servir per a res més, per tant, l’escola vol iniciar un projecte on ens proposem innovar-la fent-la més interactiva i completa gràcies a la creació d’aquests blocs per cada curs. A més de fer un bloc per curs, també crearem un apartat específic per la millora de la comunicació del nostres centre amb altres centres, amb les famílies i amb persones interessades. Pel que fa al bloc de cada curs, el mestre tutor s’ha d’encarregar de dur un seguiment rutinari, per la qual cosa s’establirà un dia a la setmana per pujar al bloc tot allò que hem anat fent durant la setmana, generalment aquest dia serà el divendres. Cada classe comptarà amb una hora setmanal destinada a revisar aspectes del bloc, per contestar comentaris que no hagin contestat des de casa seva o per penjar fotografies de sortides. Per altra banda, per facilitar la comunicació entre els familiars i el docent, hi haurà una etiqueta específica al bloc amb el nom de “Comunicació famílies & mestre”; per tant, el docent haurà de ser el responsable de motivar a les famílies a participar i engrescar-les en aquest nou projecte on els seus fills són els protagonistes.
  3. 3. AVALUACIÓ (orientada al control i seguiment dels funcionament dels blocs) Els divendres de cada setmana es durà a terme l’avaluació individual dels blocs . El responsable d’avaluar els blocs serà el mestre tutor de cada curs. L’instrument que utilitzarem per avaluar els blocs serà una fulla predisenyada amb la funció de tenir un control i seguiment correcte dels blocs, serà com un registre setmanal que servirà al mestre per avaluar si el bloc està funcionant o no. Cada mestre tutor tindrà la mateixa fulla que haurà d’emplenar per després arxivar-la a una carpeta d’aula, que servirà per fer un anàlisi a les reunions de mensuals de centre. La fulla de registre serà la següent: Tutor/a : Curs: Adequat / Regular/ Dolent/Poca Observacions: Molta Bastant 1.Funcionament general del bloc 2. Participació de l’alumnat 3. Feina realitzada per l’alumnat. 4.Interès i participació de les famílies 5.Participació dels centres i d’altres 6. Grau d’ús setmanal del bloc/ Feines realitzades Al final de cada mes es durà a terme una avaluació conjunta, on cada tutor comentarà aquells aspectes que consideri interessants; els problemes o les dificultats que s’ha trobat; i en general un poc de valoració sobre el seu bloc. Entre tots els mestres s’anirà fent un intercanvi d’idees, d’experiències i de valoració d’aquest instrument en la seva pràctica diària (com responen el infants, estan motivats o no; si suposa molta feina per ells com a mestres; si el troben molt pràctic i eficient a l’hora de fer feina; si hi ha una participació activa per part de les famílies, i d’altres centres; etc).

×