Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Activitat Daprenentatge 2 Tema 3

255 views

Published on

Published in: Technology
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Activitat Daprenentatge 2 Tema 3

  1. 1. Suposa que a un dels anuncis publicitaris que consultares per a l'activitat anterior s'indicava la configuració bàsica d'un ordinador amb les següents dades: 512Mb, 160 Gb, 3,4 Ghz. A quins dispositius o components fan referència? Es tractaria d'un ordinador quot;potentquot;?! Configuració bàsica d’un ordinador 512 Mb  fa referència a la memòria RAM La memòria d’accés aleatori, (conegut com memòria RAM) és la memòria on el processador rep les instruccions i guarda els resultats. S’utilitza com memòria de treball pel sistema operatiu, els programes y la majoria del software. Es tracta d’una memòria en la què se pot llegir i escriure informació. 160 Gb  fa referència al disc dur. Un disc dur és un dispositiu d'emmagatzemament no volàtil. S'hi guarden grans quantitats de dades digitals en la superfície magnetitzada dels diversos discs (platter) que conté, els quals giren a gran velocitat. Forma part del maquinari de la majoria dels ordinadors actuals. Dins els diferents tipus de memòries és classificat com a memòria secundària. Les característiques principals d'un disc dur són la seva capacitat d'emmagatzematge, la velocitat de transferència, i el temps d'accés, que alhora ve condicionat per la velocitat de rotació. 3,4 Ghz  fa referència a la placa base de l’ordinador. La placa mare, placa base o targeta mare és una targeta de circuits impresos que conté, normalment: el microprocessador, circuits electrònics de suport, ranures per connectar una part o tota la RAM del sistema, la ROM i ranures especials (slots) que permeten la connexió de targetes adaptadores addicionals. Aquestes targetes solen realitzar funcions de control de perifèrics, com monitors, impressores, unitats de disc, etc. Per tant, la nostra conclusió és que amb aquestes dades es tractaria d’un ordinador senzill, no molt “potent” ja que per exemple, per la memòria RAM s’utilitza com a mínim els Gb, d’aquesta manera veiem que hi ha una gran quan
  2. 2. diferència i ens repercuteix en què si volem tenir molts de programes oberts, l’ordinador aniria molt a poc a poc fins i tot es penjaria moltes vegades . D’altra banda, també trobam que el disc dur té poca capacitat, és a dir, no ens deixaria guardar molta informació de gran mida, ens limitaria, per exemple, si que podríem guardar treballs en format word però no música, pel·lícules, jocs didàctics, etc. Per acabar, 3’4Ghz és suficient, ja que si ho comparam amb altres ordinadors trobam que tenen entre 2 i 3 Ghz.

×