Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Cartea- lumina dintre rafturi

3,378 views

Published on

Cartea - lumina dintre rafturi

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Cartea- lumina dintre rafturi

 1. 2. „… nu este alta, si mai frumoasa, si mai de folos in viata omului zabava decat cetitul cartilor.” (Miron Costin)
 2. 3. „ Citeste! Numai citind mereu, creierul tau va deveni un laborator nesfarsit de idei si imaginatii.” (Mihai Eminescu)
 3. 4. ” C a r t ile sunt ca ni s te cor a bii i nc a rcate c a l a torind pe vastul ocean al vremii. ” Francis Bacon
 4. 5. ” Cartea a ramas totusi instrumentul cel mai subtil de perfectionare a mintii noastre.” Nicolae Georgescu Tistu
 5. 6. „ Cartea e corp spiritual, e un fel de carja pentru mersul spre absolut si orice pagina scrisa e o seductie la distanta, o erotica a departarii” Gabriel Liiceanu
 6. 7. Deschide cartea ca s a i nve t i ce au g a ndit al t ii; i nchide cartea ca s a g a nde s ti tu i nsu t i .
 7. 8. EX LIBRIS - TUDOR ARGEZI Carte frumoasa, cinste cui te-a scris Incet gandita, gingas cumpanita; Esti ca o floare, anume inflorita Mainilor mele, care te-au deschis. Esti ca vioara, singura ce canta Iubirea toata pe un fir de par, Si paginile tale, adevar, S-au tiparit cu litera cea sfanta.”
 8. 9. O carte bun a se simte bine într-o bibliotec a frumoas a ! Cu toate c a exis ta un num a r impresionant de biblioteci pe i ntreg mapamondul, doar c a teva reu s esc s a atrag a prin frumuse t e s i fast pasiona t ii de lectur a . F araonul Ramses al II-lea.
 9. 11. ” Cartile ne sunt prieteni statornici. …Ne sunt sfetnici si nu ne contrazic. Cartile care ne plac sunt urme pline de amintiri.” Mihail Sadoveanu
 10. 12. ” O carte este un sprijin, o mangaiere, un indemn. Este cate una careia ii datorezi cat si celui mai bun invatator. Ba chiar care-ti este cat ti-au fost si parintii… . Dar atunci trebuie sa citim cu alegere.” ( Nicolae Iorga )
 11. 13. ” O carte is i dob a nde s te valoarea, ca un prieten, prin lunga i nso t ire cu ea.” (Tudor Vianu)
 12. 14. ” Fiecare carte pe care o citesti este un punct elucidat din necunoscut. ” Cristian Teleuca
 13. 15. Stelele, florile, c a r t ile – de Eugeniu Sperantia Cartile , cartile Ca florile, din toate partile, Le vad inflorind. Si calatorind Prin vantul cetatilor Si-al singuratatilor. (…) Cartile ca si stelele, Risipite ca margelele, Le vad stralucind, Le aud soptind Si destainuind Drumul sortii, Intelesul mortii, Talcul judecatii Si-al eternitatii.
 14. 16. C a r t ile, ca s i prietenii, trebuie s a fie pu t ine s i bine alese . Adev a rata valoare a unei c a r t i nu este data de pre t ul ei, ci de folosul pe care-l aduce.
 15. 17. Va multumeste pentru vizionare Grosu Elena, Biblioteca Valea-Ursului, judetul Neamt

×