Biblioteca

826 views

Published on

Biblioteca in cuvinte si imagini

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
826
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Biblioteca

 1. 1. BIBLIOTECA IN CUVINTE SI IMAGINI
 2. 2. ” O biblioteca nu este un lux, ci una din necesitatile vietii.” Henry Ward Beecher
 3. 3. ” Natura ne aseamana. Educatia ne deosebeste.” Confucius
 4. 4. "Biblioteca este un cabinet magic în care exist a mai multe spirite vr a jite ." ( Jorge Louis Borges )
 5. 5. Cartea este o lumini ta pe care altcineva a aprins-o pentru tine s a - t i lumineze clipele de singur a tate."
 6. 6. Biblioteca este templul i nv ata turii, iar i nv ata tura a eliberat mai mul t i oameni dec a t toate r a zboaiele din istorie. Carl Thomas Rowan
 7. 7. Este locul de tain a i n care omul dialogheaz a cu sine i nsu s i prin intermediul marilor spirite .
 8. 8. Biblioteca este o lume mirific a i n care subiectivitatea nelini s tit a , lacom a de adev a r , i nsetat a de frumuse t ea artei cuv a ntului, se i nt a lne s te cu obiectivitatea inteligen t ei creatoare care ne ofer a un mod de existen t a spiritului prin intermediul slovei tip a rite.
 9. 9. Biblioteca este visul omului de a participa la oficierea unui ritual sublim in care omul, i n ipostazele sale cele mai i n a l ta toare ale fiin t ei sale, este sacru.
 10. 10. ” To t i acei ce au acces la o bibliotec a , la c a r t i, sunt ni s te in s i mai buni dec a t al t ii, mai fortifica t i, iar durerile i i ating mai pu t in s i nefericirile trec mai repede.” (Mircea Eliade )
 11. 11. Pasiunea istoric a pentru lectur a a stimulat consumul de carte s i a inspirat formarea marilor colec t ii s i a bibliotecilor.
 12. 12. “ Eu am visat c a Paradisul are i nf at i s area unei biblioteci” Jorge Luis Borges – Poemul darurilor „ Fiecare carte pare c a i nchide i n ea un suflet. S i, cum o atingi cu ochii s i cu mintea, sufletul t i se deschide ca un prieten bun.” (Maxim Gorki)
 13. 13. ” Cei ce topesc multe lum a n a ri i n citirea c a r t ilor tocesc s i vederea ochilor trupului; dar cei ce n-au c a utat niciodat a pe slove, m a car c a s i-au p a zit mai ascu t it a vederea ochilor, i ns a ne s tiin t a i-a v a r a t i n i ntuneric s i i n tartarul necuno s tin t ei. ” Dimitrie Cantemir
 14. 15. V-A PLIMBAT PRIN LUMEA CARTILOR GROSU ELENA.

×