Eindpresentatie Maartje Maas

865 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
865
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
137
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Welkom allemaal. Deze intro was niet alleen om jullie te laten zien hoe goed ik met mozaiek software kan omgaan. Maar vooral om weer te geven dat de Maartje die hier vandaag voor jullie een verhaal gaat vertellen, is opgebouwd uit de ervaringen en ontmoetingen met mensen En in dit traineeship ook zeker met mijn 11 mede-trainees.
 • Nu kan je je afvragen of dit wel zo ’n slim antwoord van mij was. Wellicht had ik moeten zeggen dat ik Trainee van het Jaar 2009 wilde worden. Dit was echter het eerlijke antwoord en ik denk dat Marieke dat wel kon waarderen. Het traineeship was voor mij juist zo aantrekkelijk omdat het me de kans bood om in twee jaar een beter beeld te krijgen van het werken in een grote, diverse organisatie. Hierin zou ik kunnen uitvinden waar mijn professionele hart van ging kloppen. Want ambitieus, dat was ik wel. En inzichten heeft het traineeship me zeker gegeven.
 • Ik ga jullie de komende 10 minuten meenemen op mijn reis door het traineeship, ofwel mijn speeltuin
 • Het programma voor deze presentatie ziet er als volgt uit: Jullie zijn al binnegetreden, nogmaals welkom. We gaan zo eerst langs het spiegelhuis om eens even goed te reflecteren Hierna zullen we ons door de zweefmolen laten optillen Met de benen weer op de grond, zullen we in het spookhuis oog in oog komen te staan met enkele van mijn nachtmerries Waarna we het positief afsluiten met enkele souvenirs die ik jullie wil meegeven.
 • Reflectie kost alleen maar tijd, neemt weg aan actie. Voelen=weten weten=voelen Eigenschappen die met een INTJ worden geassocieerd: Introverted, Intuitive, Thinking, Judiging Tegenover Extraverted, Sensing, Feeling, Percieving Heeft iemand een voorkeur voor het opnemen van feitelijke informatie en informatie uit de wereld direct om zich heen (Sensing) of voor het opnemen van informatie in de vorm van verbanden en grote lijnen, gebruik makend van ervaringen en eerder opgedane informatie ( iNtuition) Heeft iemand een voorkeur voor het nemen van beslissingen op basis van logica (Thinking) of op basis van gevoelens (Feeling) de T/F dichotomie Heeft iemand een voorkeur voor een planmatige en geordende manier van werken en beoordeelt hij dingen, een waarde-oordeel gevend (Judging) Zijn origineel en gedreven in de uitvoering van hun ideeën en verwezenlijking van hun doelstellingen. Zien snel verbanden in externe gebeurtenissen en ontwikkelen heldere toekomstperspectieven. Als ze zich committeren, organiseren ze een opdracht en voeren ze deze uit. Sceptisch en onafhankelijk, stellen hoge eisen aan de bekwaamheid en prestaties van zichzelf en anderen. Brandblusser: De brandblusser krijgt een kick van actie, scoren en winnen . Zij hebben weinig voorbereiding en denkwerk nodig om tot actie over te gaan. Ze houden van afwisseling, spanning en snelheid en willen graag laten zien wat ze kunnen. Ze houden van organiseren, ondernemen en optreden . Drijfveren: Oranje: is de drijfveer die vooruitgang, resultaten en prestaties wil laten zien Blauw: Is de drijfveer die zekerheid en duidelijkheid wil creëren Rood: Is de drijfveer die staat voor durf, tempo en kracht
 • Willen is belangrijker dan kunnen is wellicht de belangrijkste zin op deze sheet. Ik heb namelijk een allergie voor mensen die niets willen. Mensen die willen maar niet kunnen help ik enorm graag, de andere categorie begrijp ik niet zo goed.
 • Deze zin lijkt simpel en wellicht ook logisch. Voor mij was het echter een openbaring dat ik dit aan mezelf maar ook nu aan jullie durf toe te geven. Ik wil me verbonden voelen met mensen. Ik ben er heel lang van overtuigd geweest dat ik het alleen moest kunnen. Dat ik andere mensen niet per se nodig had. Laat mij maar alleen werken, dan komt het goed. Inmiddels weet ik wel beter, de werkelijkheid staat op deze sheet.
 • Om die verbondenheid dan ook zelf te kunnen creëren is er nog wel wat werk te verrichten. Hier staan een drietal punten genoemd waar ik de komende jaren nog wel mee zoet ben. Dit zijn 3 punten die de simpele zin van de vorige sheet mogelijk maken. Om verbondenheid met anderen te creëren, zijn deze zaken echter onontbeelrijk. Maar het inzicht dat ik heb verkregen is dat deze zaken noodzakelijk zijn om ook naar anderen toe sensitief te kunnen handelen. En vooral ook naar anderen de veelgevoelde normering die de communicatiekanalen snel blokkeert eruit te halen.
 • Om naar maar een keer te herhalen. Ik WIL me verbonden voelen .
 • De Zweefmolen ofwel, waar loop ik nu warm voor, wat inspireert en laat me zweven.
 • Ongeduld. Voor mij een drijfveer. Ongeduldig zijn betekent voor mij dat je niet kan wachten op wat gaat komen omdat je meer wilt beleven, ondernemen, zien, behalen. Er zijn namelijk zo ontzettend veel leuke dingen te doen op deze wereld. Mijn ongeduld is daarmee onderdeel van mijn positieve kijk op de wereld en ligt ten grondslag aan mijn drive.
 • Na de drive van het ongeduld hier nu 4 vereisten voor de vlucht van de zweefmolen. Wat ik hier nog aan kan toevoegen zijn afwisseling, kunnen bijdragen aan een betere wereld. Allen zijn ze belangrijk maar de 4 op het sheet zijn onontbeerlijk voor mijn werkplezier.
 • Om inzichtelijk te maken waar ik een zweverig gevoel van krijg wil ik jullie graag een paar voorbeelden laten zien van dingen waarvan ik steeds denk “Die had IK willen bedenken”. Wie is er al bekend met de Fun Theory?
 • Dit is de campagne van Oxfam Novib waarbij mensen kunnen doneren door middel van een tastbaar iets. Van een geit tot een schoollokaal. Een ander geweldig voorbeeld, naast de Fun Theory van Volkswagen, van gewenst gedrag stimuleren door het leuk, tastbaar en concreet te maken. Briljante vondsten vind ik zelf, niet alleen omdat ik er donatie-willig wordt als ik een geit zie, maar omdat het een positieve gedragsverandering bij mensen bewerkstelligt. Als ik in mijn carrière minstens 2 van dit soort ideeën mag hebben dan ben ik gelukkig. Tevreden niet, want er kan altijd meer bedacht worden natuurlijk : )
 • Mijn nachtmerries, ofwel dingen die ik zoveel mogelijk hoop te ontlopen in mijn werk.
 • Van dit rijtje wil ik er 2 nader toelichten. Lange termijn denken, de plannen voor 2013 en verder, is niet aan mij besteed. Mijn kracht ligt in het denken over morgen, overmorgen en volgende week. 2013 is voor mij te ongrijpbaar en bijna ‘onzinnig’ als er NU zoveel te doen is. Bureaucratie & overlegstructuur, ofwel de ‘stempels’ halen op de elfstedentocht, voelt bij mij als een verkwisting van tijd. Echter dit betekent niet dat ik de kracht van draagvlak creëren vergeet. Maar draagvlak dien je zelf te creeren en bureaucratie wordt je opgelegd.
 • Dan ten slotte een aantal zaken die ik jullie over mij wil meegeven, souvenirs om in een paar woorden te kunnen navertellen wie ik ben na 2 jaar traineeship.
 • Eindpresentatie Maartje Maas

  1. 1. Eindpresentatie
  2. 2. Juni 2008 Marieke: “Waarom wil je het Traineeship bij Essent doen?”Maartje: “Omdat ik niet weet wat ik wil worden.”
  3. 3. Entree
  4. 4. Spookhuis Zweefmole Souvenir n sSpiegelhuis Entree
  5. 5. tuinbSpiegelhuis der Zelfreflectie
  6. 6. Geen idee wat ik wil worden maar... wie ben ik eigenlijk? INTJ Oranje – Rood - Blauw Brandblusser
  7. 7. Competitief Willen is belangrijker dan kunnenSerieus genomen worden een must De wereld is vol kansen en mogelijkheden
  8. 8. Ik wil me verbonden voelen met mensen.
  9. 9. Meer veiligheid, empathie ensensitiviteit in mijn binnenwereld.Minder dwingend, normerend en veeleisend naar mezelf toe zijn.Mijn overtuigingen herevalueren.
  10. 10. Ik wil me verbonden voelen met mensen.
  11. 11. De Zweefmolen
  12. 12. “Ik had nooit iets beters,dan zo’n mooi ongeduld”- Bløf
  13. 13. Organiseren & Ondernemen Snelheid&ActieToegevoegde waarde Vertrouwen & ruimte
  14. 14. Spookhuis
  15. 15. “Working 9 to 5, what a way to make a living” – Dolly Parton
  16. 16. Conceptueel denkenTeveel proces, te weinig resultaatPolitiek spelBureaucratie & overlegstructuurGeen invloed, op direct resultaatGebrek aan zelfstandigheid & vertrouwen
  17. 17. Souvenirs
  18. 18. Maartje Maas is…
  19. 19. Daadkrachtig ResultaatgerichtEen liefhebber van actie & snelheid CreatiefEen commerciële denker
  20. 20. Maar ook…
  21. 21. Iemand met weinig geduld (ze werkt er aan!)Geen fan van bureaucratie & langetermijn plannen Eigenwijs
  22. 22. En vanaf nu:
  23. 23. Op zoek naar een baan die haar laat zweven!
  24. 24. Uitgang
  25. 25. Juni 2010 Maartje: “Ik weet nog steeds nietwat ik wil worden. Ik weet wel beterwie ik ben, wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg.”Kanye West: “Reach for the stars soif you fall, you’ll land on the clouds”

  ×