Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Hi havia una vegada un nen de sis anys que es deia Jordi.

Vivia amb els seus avis des d’ els 3 anys , ja que els seus par...
-També, Jordi ,tot això es cosa de dones.

-I així avi tu a casa què saps fer?

-Doncs jo ja treballo tots els dies a l’es...
El pare d’en Jordi li va explicar que ell era capaç de portar la casa i
treballar i que avui dia no hi havia tasques de do...
Christianllobat
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Christianllobat

304 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Christianllobat

  1. 1. Hi havia una vegada un nen de sis anys que es deia Jordi. Vivia amb els seus avis des d’ els 3 anys , ja que els seus pares havien marxat a treballar a l’estranger , i sols els visitaven 2 o 3 cops a l’any. En Jordi estava molt mimat per la seva avia Teresa i el seu avi Joan .El seu avi treballava a l’estació de tren i la seva àvia era mestressa de casa. Cada dia en Jordi observava que quan el seu avi arribava a casa, la seva àvia ja havia fet un munt de feina i tenia el menjar a taula. Un dia estaven tots tres dinant i mentre la Teresa fregia el peix, l ‘avi va dir: -Teresa , portam l’aigua ! -Ja vaig ! –va dir l’àvia Al cap d’una estona quan l’àvia estava sentada a taula,l’avi va dir: -Que hi ha de postres? -Un moment que ara el porto –va dir la Teresa En acabar de dinar ,l’àvia es va quedar a la cuina netejant els plats i els fogons i l’avi va seure al sofà per prendre el cafè,que li va portar la Teresa a la saleta ,i després de fer la migdiada quan anava a marxar a fer la xerrada amb els seus amics al bar, en Jordi ,li va preguntar al seu avi: -Avi,per què no fas mai tú el sopar? -Ui! Jordi, això es cosa de dones. -I fer el llit i netejar la casa ,també es cosa de dones?-va tornar a preguntar en Jordi
  2. 2. -També, Jordi ,tot això es cosa de dones. -I així avi tu a casa què saps fer? -Doncs jo ja treballo tots els dies a l’estació i si la teva avia ha de portar bosses que pesen l’ajudo, o quan s’ha de moure algun moble per netejar pel darrere ,jo tinc més força i també baixo tots els dies la brossa al contenidor. -Ah! Ara ja ho entenc això es el que fan els homes. Al cap d’un any ,els pares d’en Jordi van tornar de l’estranger i en Jordi va anar a viure amb ells. En Jordi va començar a observar que la seva vida amb els pares era molt diferent,es llevaven tots tres a la mateixa hora i mentres la seva mare feia l’esmorzar,el seu pare feia els llits,quan eren a taula igual s’aixecava l’un que l’altre,cada nit un netejava la cuina mentre l’altre ajudava a en Jordi amb els deures….. Un dia la mare va cridar a en Jordi i li va dir: -Jordi, vine que ara t’ensenyaré a fer el teu llit -Què dius mare,això es cosa de dones! -Qui t’ho ha dit això? -L’avi Joan.-va contestar en Jordi - Ah!,però això ara es diferent, aquí tots tres hem de col·laborar amb les feines de la casa. Uns mesos després, la mare es va trencar la cama i va haver de fer repòs durant un temps. En Jordi tot espantat li va dir al seu pare: -Pare,ara jo haure d’anar a viure a casa l’àvia Teresa. -Per què fill?-va preguntar el pare. -Perquè hi ha coses que només saben fer les dones i jo no vull patir.
  3. 3. El pare d’en Jordi li va explicar que ell era capaç de portar la casa i treballar i que avui dia no hi havia tasques de dones i d’homes sinó que havien de formar un equip per tirar endavant . Durant aquest temps en Jordi va aprendre moltes coses noves i va ajudar al seu pare amb les feines de casa i a cuidar de la seva mare. Al cap d’ uns mesos, un dia van sortir tots tres a donar un vol i en Jordi va anar fixar-se amb moltes coses: va veure una dona portar un autobús, una altra que conduia un taxi, una dona descarregant paquets d’un camió,també li va cridar l’atenció veure a un home treballant a una fruiteria i fins i tot a un altre home venent cremes per a la cara en una perfumeria. Un diumenge van anar tots tres a dinar a casa els avis i quan eren tots sentats a taula ,l’avi Joan va dir: -Teresa, porta més pa. En Jordi es va aixecar ràpidament i mentre anava a buscar el pa va dir: -Avia ,no et moguis ,ja vaig jo ,que a casa meva m’han ensenyat que això no es només cosa de dones. En Jordi va torna a taula i li va donar el pa al seu avi i mirant-lo fixament li va dir: -Avi, què et sembla si avui que es diumenge netegem els plats i així l’àvia pot prendre el cafè a la saleta amb els pares i fer festa per un dia ?.Ah! i no hem digues que no perquè això es cosa de dones. Tots van riure de l’acudit d’en Jordi ,però els seus pares van sentir-se orgullosos de veure que el seu fill havia après una lliçó molt important.

×