Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

La llegenda del Drac de Wawel

116 views

Published on

La llegenda del drac de wawel

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

La llegenda del Drac de Wawel

 1. 1. LA LLEGENDA DEL DRAC DE WAWEL Llegenda de Krakovia (Polònia) Traducció al català: Paquita Pascual
 2. 2. Fa molts i molts anys, vivia a Krakovia el rei Krak amb la seva filla, la bonica Princesa.
 3. 3. Vivien en un gran Castell al capdamunt del Turó de Wawel, tocant al riu Vístula.
 4. 4. Al peu del turó hi havia una cova. Allà, hi vivia un terrible drac que treia foc per la boca.
 5. 5. Cada dia, la gent de Krakovia l’havia d’alimentar donant-li cabres i ovelles perquè el drac sempre estava afamat.
 6. 6. Els pobres vilatans estaven atemorits i infeliços; per tant, van demanar l’ajuda al rei. Sa majestat va decidir: - El valent cavaller que mati el drac es casarà amb la meva filla la Princesa i obtindrà la meitat del regne.
 7. 7. Molts joves valents de tots els poblets del regne van acudir a la crida i van intentar lluitar amb el monstre, però la bèstia era massa forta. El Rei i tota la gent de Krakovia estaven molt tristos i amoïnats.
 8. 8. No cal dir que el Rei el va escoltar amb gran atenció. Aleshores, el noi va agafar una pell d’ovella i la va farcir amb sofre i quitrà.
 9. 9. L’endemà, va deixar “l’ovella” a fora de la cova del drac. Quan la bèstia es va despertar, tenia molta gana i volia esmorzar. En veure l’ovella tan ben col.locada, se la va empassar de cop i… alguna cosa estranya va passar
 10. 10. L’animal va tenir molta set i va córrer cap al riu per beure aigua. Va començar a beure i beure, i el seu estómac es va inflar i inflar fins que va explotar. – Bang ! Bang ! El drac va explotar com un globus.
 11. 11. - Visca, visca ! - cridava la gent del poble. –Visca el Sabater !
 12. 12. Aleshores, el sabater, que era molt pobre però intel.ligent, es va casar amb la Princesa i va guanyar la meitat del regne. Desde llavors, el rei i tota la gent de Krakovia viuen en pau.

×