Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

02 Pu

426 views

Published on

Published in: Education, Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

02 Pu

 1. 1. A pénzügyi műveltség alapjai http://attitud21.googlepages.com
 2. 2. A következő kérdések a mai gyerekekre vonatkoznak: <ul><li>Felkészíti-e az iskola a gyermekeinket a való világra? </li></ul><ul><li>Kapnak-e bármilyen pénzügyi képzést az iskolában? </li></ul><ul><li>Vannak-e megfelelő pénzügyi ismereteik a pénz mozgásáról? </li></ul><ul><li>Felkészültek-e arra a világra, amelyben a pénzköltés előtérbe kerül a megtakarítással szemben? </li></ul><ul><li>Van-e valamilyen könyvelési vagy befektetési ismeretük? </li></ul>
 3. 3. Hol jutnak hozzá a gyerekek az előbb említett ismeretekhez? A pénzről az ember otthon tanul. Ez az egyik oka annak, hogy a gazdagok még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lesznek.
 4. 4. Mit értünk pénzügyi műveltségen? A pénzügyi műveltség nem attól függ, mennyi pénzt keres az ember, hanem attól, hogy mennyit tart meg, és hogy milyen keményen dolgozik neki a pénze.
 5. 5. Félelem a pénztelenségtől Kemény munka Fizetés felvétele Vágy, mohóság Vásárlás
 6. 6. A szenilitás első jele, hogy napról-napra ugyanazt csinálja az ember, és azt várja, hogy valami majd megváltozik és jobb lesz.
 7. 7. Gazdagodj okosan! Pénzügyi műveltséget fejlesztő társasjáték
 8. 8. Mi a játék célja? Hogy megtanítson arra, hogyan tarthatjuk meg a pénzünket. Hogy megváltoztassa a pénzzel kapcsolatos gondolkodásunkat. Hogy megtanítson egyszerű pénzügyi alapfogalmakra, amelyek a mindennapi életben szükségesek. Segítséget nyújtson abban, hogy fel tudjuk mérni bizonyos pénzügyi tranzakciók kockázatát.
 9. 9. A jövedelemszerzés különböző módjait. Pénzügyi alapfogalmakat. A készpénzáramlás követését. Egyszerű könyvelési ismereteket. A döntés szükségességét és felelősségvállalást. Előtérbe helyezi a gondolkodást és a mérlegelést. Mit tanít?
 10. 10. Aki úgy gondolja, hogy a tudás megszerzése drága, az nem számol a tudatlanság költségeivel. Falfirka
 11. 11. A világ, melyben gyerekeink élni fognak négyszer gyorsabban változik, mint az iskoláink. Dr. Willard Daggett, az International Center for Leadership and Education igazgatója
 12. 12. Könnyebben találja meg a helyét az életben az, aki 1. élvezi a tanulást 2. jól bánik a pénzzel 3. megtanul alkalmazkodni környezetéhez. A pénzügyi műveltség alapjai 4 hét heti 2 alkalom 1 alkalom 2x45’ 25.000.- Ft Jelenleg még csak Kaposváron indul! Az Attitűd 21 Bt. tréningjei
 13. 13. Köszönöm a figyelmet!

×