MVO is verandering. Hoe zorgen werknemers voor beweging? Kasteel seminar SBI 4 4-2011

425 views

Published on

Op 4 april heb ik een korte presentatie geven aan een groep leden van diverse Ondernemingsraden bij SBI training en advies. Aanwezigen van NS, SaraLee, Haskoning .e.d. Samen hebben we gesproken over de rol van de OR in de inbedding van MVO in organisaties.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
425
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • NMG: Mensen zijn zeer goed zelf in staat om zelf hun werk te organiseren (wat, hoe, waar en met wie) Academia Vitae: Leren doe je je leven lang Onbegrensd Talent: Werk kan gelukkig maken, geen werk maakt ongelukkig en ongezond MVO Nederland: Het gaat om wat mensen kunnen worden, niet wat ze zijn geweest
 • It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change. Alain de Botton onderzoekt in zijn boek ‘Ode aan de arbeid’ zelfs de opmerkelijke veronderstelling dat werk, naast liefde, de belangrijkste factor is die zin kan geven aan ons bestaan.
 • Een hiërarchie is een manier om personen, objecten of gegevens te ordenen volgens asymmetrische relaties daartussen, waarbij meerderen met minderen worden verbonden.
 • 1963 in Washington voor 250.000 mensen. 25% van het publiek was wit. Hij gaf niet de I have a plan speech, maar I have a dream. 1965 ondertekende hij de Voting Rights Bill, die zorgde dat het aantal zwarte kiezers en verkozenen exponentieel toenam. In 1968 werd hij vermoord.
 • MVO is verandering. Hoe zorgen werknemers voor beweging? Kasteel seminar SBI 4 4-2011

  1. 1. MVO is verandering Hoe zorgen medewerkers voor beweging?
  2. 3. It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
  3. 4. Werving en Selectie Belonen en beoordelen Opleiden Leiderschap en cultuur
  4. 7. Sociale dynamiek
  5. 8. Autonomie
  6. 9. ? Money makes the world go round ?
  7. 10. De leider inspireert?
  8. 11. Purpose WHY INSIDE-OUT/ REMARKABLE OUTSIDE-IN/ CONVENTIONAL HOW WHAT
  9. 13. WHY
  10. 15. glennburg mvo_nl www.glennvanderburg.nl www.bovenhetmaaiveld.eu www.mvonederland.nl www.delicious.com/glennburg/pa2011

  ×