Trabajo de tecno

199 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
199
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Trabajo de tecno

 1. 1. La combustió es una reacció química en la qual generalment es desprèn una gran quantitat denergia, en forma de calor y llum.Un motor és una màquina capaç de transformar lenergia emmagatzemada encombustibles, bateries o altres fonts en energia mecànica capaç de realitzar untreball. Als automòbils aquest efecte és una força que produeix el movimentdel vehicle.
 2. 2. Un motor de combustió és un mecanisme que produeix una forçamotriu a través de la transformació de lenergia dun combustible. Segons el cicle Segons la combustió • De cicle tancat • De combustió externa • De cicle obert • De cobustio interna
 3. 3. Avui en dia els vehicles de motor de combustió contaminenmolt, s’estan pensant alternatives amb diferents motors quecontaminin menys, hi han diferents tipus com ara motoselèctrics, el millor de tot es que cada cop hi han mesmundialment, però sempre hi ha inconvenients com ara queper generar electricitat farà falta que les centrals generin més, icontra mes generin mes combustible necessitaran , es a dirque també contaminarà el doble així que un motor elèctric nosurt molt a compte.
 4. 4. Un motor elèctric es un dispositiu que funciona amb corrent alterna odirecta i que sencara de convertir l’ energia elèctrica en moviment oenergia mecànica.
 5. 5. En els motors sutilitza lelectricitat per crear camps magnètics que soposen entre si, de talmanera que facin moure la seva part giratòria, anomenat rotor.En el rotor es troba un cablejat, anomenat bobina, el camp magnètic és oposat al de la partestàtica del motor.El camp magnètic daquesta part el generen imants permanents, precisament lacció repel ·lent a aquests pols oposats és la que fa que el rotor comenci a girar dins de lestator.Si el mecanisme acabés allà, quan els pols salineessin el motor saturaria. Per això, perquèel rotor continuï movent-se és necessari invertir la polaritat de lelectroimant.
 6. 6. • Energia barata. Segons les primeres estimacions amb aproximadament 1 € en electricitat serem capaços de recórrer fins a 80 km en una circulació mixta.• Zero emissions. De forma directa el nostre vehicle no emetria cap estafa demissió al medi ambient.• Sonoritat. els vehicles elèctrics reduirien fins a un 90% la contaminació acústicaplaer de conducció. Lenorme potencial de reglatges dels motors elèctrics ensoferirà vehicles molt agradables al tacte.
 7. 7. • Autonomia. Per desgràcia el desenvolupament de les bateries encara no permet unes autonomies superiors als 180 km el que limita el seu ús a trajectes curts i urbans. lús de la calefacció o la climatització pot reduir aquest autonomia fins tot just 60 km.• Punts de recàrrega. Els punts de recàrrega en ciutats així com els centres dintercanvi de bateries ni tan sols han començat a enlairar trobant encara en una fase de llançament molt primerenca que ens limitaria la nostra mobilitat.• Oferta reduïda. Encara que moltes marques han presentat alguns models elèctrics, el seu enfocament segueix sent de petit utilitari urbà, amb reduïda capacitat de càrrega i de transport de persones.• Polivalència. Es preveu que la inclusió del vehicle elèctric en els mercats sigui només dun 5% el 2020 dins el parc mòbil espanyol, a causa de la manca de polivalència dels primers vehicles.
 8. 8. Tenen un gran camp daplicació per exemple, són utilitzats en processos demanufactura (fabricació de productes), en les bombes daigua, fins als vehicles hiha motors elèctrics. Molts electrodomèstics utilitzen motors elèctrics(liquadora, rentadora, ventiladors, trepants, batedores, processadorsdaliments, microones etc)
 9. 9. Depòsit y cèl·lules de combustibleMotor d’hidrogen
 10. 10. És una tecnologia amb futur que es troba en període de provesLa tecnologia que basa els motors de pila combustible o dhidrogen éscapdavantera i, segons els experts, té un bon futur. No obstant, encara estroba en període dinvestigació.En lactualitat hi ha prototips de vehicles funcionant, si bé, encara esnecessitaran alguns anys per arribar a produir motors amb viabilitateconòmica.
 11. 11. La pila de combustible produeix energia a partir de la reacció de lhidrogen iloxigen. Per aconseguir la reacció química que allibera energia es pot utilitzarhidrogen pur o un combustible que contingui hidrogen. Les emissions alatmosfera són mínimes i si sutilitza hidrogen pur només sallibera vapordaigua.La pila dhidrogen és similar a una bateria que no necessita ser recarregada ique tampoc sesgota; funciona mentre lhidrogen i loxigen li siguinsubministrats des de fora de la pila.
 12. 12. En lactualitat el principal problema és com emmagatzemarlhidrogen, ja que cal tenir en compte que aquest element potproduir fàcilment reacció amb altres. De moment, i mentre latecnologia es desenvolupa prou perquè la utilització delhidrogen pur sigui rendible, sutilitzen diferentscombustibles, tots ells tenen els seus pros i contres.
 13. 13. Avantatges daquests motors• El seu estalvi energètic.• Es tracta duna energia renovable.• El seu consum inferior als motors convencions.• Produeixen menys soroll i vibracions.• La seva eficiència és superior.• La tecnologia té fiabilitat i durada.• No emeten gasos contaminants.
 14. 14. Desavantatges d’aquest motor• -El cost de la pila de combustible és molt elevat.• També són molt pesades i voluminoses.
 15. 15. Un vehicle daire comprimit és un tipus de transport que utilitza compropulsió un motor pneumàtic. El 2007 aquests vehicles seguien enletapa de disseny i de prototips.Podrien arribar a ser part del transport i oci urbà, a més, el seu mercat iles seves aplicacions podrien incloure cicle-taxis, serveis postals itransport en paratges turístics.
 16. 16. 1. Cicle de compressióEn aquest cicle i de la mateixa manera que els motorsconvencionals, el contingut del cilindre és comprimit, la sevatemperatura a aproximadament 400 graus centígrads.2. Cicle dinjeccióEn el cicle dinjecció sinjecta aire comprimit a temperaturaambient, mentre que el pistó està en la posició que exerceixmàxima pressió amb laire al mínim volum.3. Cicle dexpansióLaire comprimit injectat durant la fase anterior provoca unaugment de la pressió en el cilindre, fent que es provoqui unaexpansió que exerceix la força de lempenta sobre el pistó, ésaixí aquest cicle també anomenat cicle de treball ja que és enel qual es produeix la força que mou el motor.Aquest tipus de motor basa el seu funcionament en el següentfenomen, laire és comprimit augmentant la seva temperatura iposteriorment en introduir aire a temperatura ambientprovoca un refredament que al seu torn fa que hi hagi unaugment de pressió movent el pistó.
 17. 17. Encara segueixen apostant per aquesta tecnologia i dóna suport a laidea de poder introduir aquesta alternativa com una cosa viable i real atenir en compte. La veritat és que des de laparició daquest tipus deprojecte el 1998, no sembla que trobi el suport necessari, encara quecontinuen en el seu afany de presentar models, si més no, diferents alque és habitual.
 18. 18. • Alt parell motor per volum mínim.• El disseny mecànic seqüencial del motor és simple i robust.• Té baix cost de manufactura i manteniment, molt superior en els vehicles de combustió interna.• Es poden desfer o reciclar els dipòsits daire comprimit amb menys contaminació que les bateries, i són més duradors.• El tanc pot ser capaç domplir més sovint que el que pot recarregar una bateria.• Alguns models poden arribar a una velocitat màxima de 112 km / h, amb un motor de quatre cilindres i 800 cc.
 19. 19. • El prototip més avançat no ha aconseguit superar els 7 quilòmetres dautonomia i en condicions ideals.• En cas de ruptura del dipòsit es produiria una explosió equivalent a 3.2 quilos de dinamita. Shan dissenyat dispositius de seguretat en els seus contenidors, en oposició als paràmetres del motor dhidrogen de dany i perill associats a un sinistre dimpacte de gran força. Laire no és inflamable.• La càrrega del dipòsit amb el compressor inclòs en el vehicle duraria de 3 a 5 hores.• Els seus responsables calculen que el cost dalimentar el motor daquest model no superaria els 50 cèntims per cada 100 quilòmetres recorreguts, és a dir, que omplir el dipòsit sortiria per 1,5 euros.

×