SlideShare a Scribd company logo
1 of 12
Te gjitheve na pelqejne keto pamje te
bukura te vendit tone por a eshte e
gjithe Shqiperia keshtu???
 Me keqeardhje pergjigjja ime eshte
Jooo…. => => 



Tek madhështia e bukuria e atyre maleve, e patrazuar
nga koha dhe njerëzit, sikur gjeta, më në fund, prehjen
nga lodhja e shëmtisë së ndërtimeve, të plehrave, të
rrëmujës e kaosit që më kishte shoqëruar nga Tirana
nëpër Durrës, Kavajë, Rrogozhinë, Lushnje, Fier, Vlorë
dhe anës rrugëve midis tyre; po ende, tek ata male
sikur gjeta edhe aleatë bashkëbisedues për të shprehur
revoltën që më kishte shoqëruar duke parë këtë shëmti.
Në fakt dola nga Vlora e tmerruar.. Gjëja më normale
që më panë sytë përgjatë bregut të Vlorës ishte Shkolla
e Marinës, e ndërtuar në vitet '60, sepse vetëm përtej
kangjellave të oborrit të saj kishte mbetur pak hapësirë
ku njerëzit mund të merrnin pak frymë e të kullosnin sytë
mbi pak bar e ndonjë pemë të gjelbër.
Grumbullimet e hedhurinave në territoret turistike kanë efekt negativ te vizitorët.
Një grua rreth të tridhjetave thotë për DW se i krijohet "një ndjesi e pakëndshme, por dhe e
bezdishme. Të bie dëshira për t'u larë, për të shkruar sërish në plazh”. Ndërkohë që një emigrant
shqiptar nga Italia shprehet se “nuk mund ta imagjinojmë dot që në vitin 2010 të kemi plehra
me qese plastike, mbeturina urbane, të cilat bota e zhvilluar i ka zgjidhur prej dhjetra vitesh









Ne besojmë tek një Shqipëri dashamirëse me natyrën.
Atdheu ynë është i bukur dhe i pasur, por seriozisht i rrezikuar nga shëmtimi
dhe varfërimi për shkak të dorës së njeriut, e cila tradicionalisht ka qenë e
pakujdesshme me te dhe i ka shkaktuar tokës, ajrit, detit, plagë rrëqethëse.
Një përmasë e re ekologjike është esenciale për zhvillimin e qëndrueshëm
dhe modernizimin e shoqërisë sonë. Mbrojtja e mjedisit duhet të bëhet
prioriteti jetik i çdo shqiptari dhe sfida globale për mbrojtjen e tij në një betejë
të përbotshme për të frenuar ngrohjen e planetit duhet të bëhet edhe sfida
jonë.
Historia që Shqipëria është një vend i bukur do të shuhet shumë shpejt, në
rast se nuk marrim përsipër të ruajmë atë që ka mbetur dhe të rehabilitojmë
maksimalisht atë që është dëmtuar.

Punoi:Giljana Limani x16

More Related Content

Featured

Everything You Need To Know About ChatGPT
Everything You Need To Know About ChatGPTEverything You Need To Know About ChatGPT
Everything You Need To Know About ChatGPTExpeed Software
 
Product Design Trends in 2024 | Teenage Engineerings
Product Design Trends in 2024 | Teenage EngineeringsProduct Design Trends in 2024 | Teenage Engineerings
Product Design Trends in 2024 | Teenage EngineeringsPixeldarts
 
How Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental Health
How Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental HealthHow Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental Health
How Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental HealthThinkNow
 
AI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdf
AI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdfAI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdf
AI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdfmarketingartwork
 
PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024
PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024
PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024Neil Kimberley
 
Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)
Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)
Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)contently
 
How to Prepare For a Successful Job Search for 2024
How to Prepare For a Successful Job Search for 2024How to Prepare For a Successful Job Search for 2024
How to Prepare For a Successful Job Search for 2024Albert Qian
 
Social Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie Insights
Social Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie InsightsSocial Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie Insights
Social Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie InsightsKurio // The Social Media Age(ncy)
 
Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024
Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024
Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024Search Engine Journal
 
5 Public speaking tips from TED - Visualized summary
5 Public speaking tips from TED - Visualized summary5 Public speaking tips from TED - Visualized summary
5 Public speaking tips from TED - Visualized summarySpeakerHub
 
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd Clark Boyd
 
Getting into the tech field. what next
Getting into the tech field. what next Getting into the tech field. what next
Getting into the tech field. what next Tessa Mero
 
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search IntentGoogle's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search IntentLily Ray
 
Time Management & Productivity - Best Practices
Time Management & Productivity - Best PracticesTime Management & Productivity - Best Practices
Time Management & Productivity - Best PracticesVit Horky
 
The six step guide to practical project management
The six step guide to practical project managementThe six step guide to practical project management
The six step guide to practical project managementMindGenius
 
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...RachelPearson36
 
Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...
Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...
Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...Applitools
 

Featured (20)

Everything You Need To Know About ChatGPT
Everything You Need To Know About ChatGPTEverything You Need To Know About ChatGPT
Everything You Need To Know About ChatGPT
 
Product Design Trends in 2024 | Teenage Engineerings
Product Design Trends in 2024 | Teenage EngineeringsProduct Design Trends in 2024 | Teenage Engineerings
Product Design Trends in 2024 | Teenage Engineerings
 
How Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental Health
How Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental HealthHow Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental Health
How Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental Health
 
AI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdf
AI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdfAI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdf
AI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdf
 
Skeleton Culture Code
Skeleton Culture CodeSkeleton Culture Code
Skeleton Culture Code
 
PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024
PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024
PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024
 
Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)
Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)
Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)
 
How to Prepare For a Successful Job Search for 2024
How to Prepare For a Successful Job Search for 2024How to Prepare For a Successful Job Search for 2024
How to Prepare For a Successful Job Search for 2024
 
Social Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie Insights
Social Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie InsightsSocial Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie Insights
Social Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie Insights
 
Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024
Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024
Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024
 
5 Public speaking tips from TED - Visualized summary
5 Public speaking tips from TED - Visualized summary5 Public speaking tips from TED - Visualized summary
5 Public speaking tips from TED - Visualized summary
 
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
 
Getting into the tech field. what next
Getting into the tech field. what next Getting into the tech field. what next
Getting into the tech field. what next
 
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search IntentGoogle's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
 
How to have difficult conversations
How to have difficult conversations How to have difficult conversations
How to have difficult conversations
 
Introduction to Data Science
Introduction to Data ScienceIntroduction to Data Science
Introduction to Data Science
 
Time Management & Productivity - Best Practices
Time Management & Productivity - Best PracticesTime Management & Productivity - Best Practices
Time Management & Productivity - Best Practices
 
The six step guide to practical project management
The six step guide to practical project managementThe six step guide to practical project management
The six step guide to practical project management
 
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
 
Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...
Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...
Unlocking the Power of ChatGPT and AI in Testing - A Real-World Look, present...
 

Projekti letersi baze 10

 • 1.
 • 2.
 • 3.
 • 4.
 • 5. Te gjitheve na pelqejne keto pamje te bukura te vendit tone por a eshte e gjithe Shqiperia keshtu???  Me keqeardhje pergjigjja ime eshte Jooo…. => =>  
 • 6.  Tek madhështia e bukuria e atyre maleve, e patrazuar nga koha dhe njerëzit, sikur gjeta, më në fund, prehjen nga lodhja e shëmtisë së ndërtimeve, të plehrave, të rrëmujës e kaosit që më kishte shoqëruar nga Tirana nëpër Durrës, Kavajë, Rrogozhinë, Lushnje, Fier, Vlorë dhe anës rrugëve midis tyre; po ende, tek ata male sikur gjeta edhe aleatë bashkëbisedues për të shprehur revoltën që më kishte shoqëruar duke parë këtë shëmti. Në fakt dola nga Vlora e tmerruar.. Gjëja më normale që më panë sytë përgjatë bregut të Vlorës ishte Shkolla e Marinës, e ndërtuar në vitet '60, sepse vetëm përtej kangjellave të oborrit të saj kishte mbetur pak hapësirë ku njerëzit mund të merrnin pak frymë e të kullosnin sytë mbi pak bar e ndonjë pemë të gjelbër.
 • 7.
 • 8.
 • 9. Grumbullimet e hedhurinave në territoret turistike kanë efekt negativ te vizitorët. Një grua rreth të tridhjetave thotë për DW se i krijohet "një ndjesi e pakëndshme, por dhe e bezdishme. Të bie dëshira për t'u larë, për të shkruar sërish në plazh”. Ndërkohë që një emigrant shqiptar nga Italia shprehet se “nuk mund ta imagjinojmë dot që në vitin 2010 të kemi plehra me qese plastike, mbeturina urbane, të cilat bota e zhvilluar i ka zgjidhur prej dhjetra vitesh
 • 10.
 • 11.
 • 12.      Ne besojmë tek një Shqipëri dashamirëse me natyrën. Atdheu ynë është i bukur dhe i pasur, por seriozisht i rrezikuar nga shëmtimi dhe varfërimi për shkak të dorës së njeriut, e cila tradicionalisht ka qenë e pakujdesshme me te dhe i ka shkaktuar tokës, ajrit, detit, plagë rrëqethëse. Një përmasë e re ekologjike është esenciale për zhvillimin e qëndrueshëm dhe modernizimin e shoqërisë sonë. Mbrojtja e mjedisit duhet të bëhet prioriteti jetik i çdo shqiptari dhe sfida globale për mbrojtjen e tij në një betejë të përbotshme për të frenuar ngrohjen e planetit duhet të bëhet edhe sfida jonë. Historia që Shqipëria është një vend i bukur do të shuhet shumë shpejt, në rast se nuk marrim përsipër të ruajmë atë që ka mbetur dhe të rehabilitojmë maksimalisht atë që është dëmtuar. Punoi:Giljana Limani x16