Introducció als Desenvolupament Motor i Psicomotor

3,283 views

Published on

0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
3,283
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
17
Actions
Shares
0
Downloads
155
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Introducció als Desenvolupament Motor i Psicomotor

 1. 1. Introducció als Desenvolupament motor i psicomotor Gil Pla, Ph.D aka @gildevic https://www.researchgate.net/profile/Gil_Pla-Campas Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes Departament de Ciències de l’Activitat Física
 2. 2. Biològica PsicològicaSocial Desenvolupament motor Desenvolupament psicomotorMH
 3. 3. Desenvolupament motor? És aquell procés que descriu els canvis en la dimensió motora que tenen lloc en l’espècie humana
 4. 4. Desenvolupamentmotor FITESDELDESENVOLUPAMENT
 5. 5. Da Fonseca, V (1988). Ontogénesis de la motricidad. Madrid: Núñez.
 6. 6. Gerber, R. J.; Wilks, T., & Erdie-Lalena, C. (2010). Developmental milestones: motor development. Pediatrics in Review, 31(7), 267–76.
 7. 7. Extret de Carnet de Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (2004)
 8. 8. Desenvolupamentmotor REFLEXES Un reflex és un sistema de control biològic que lliga un estímul amb una resposta per mitjà d'un arc reflex. Els reflexos poden ser condicionats o espontanis. Normalment, un reflex és moviment involuntari de manera que el cos no ho pot evitar; seguidament el cervell reacciona en funció de l'acte.
 9. 9. …és aquest desenvolupament motor suficient per explicar la dimensió motora del desenvolupament humà?
 10. 10. Desenvolupament psicomotor
 11. 11. Biològica PsicològicaSocial Desenvolupament motor Desenvolupament psicomotorMH
 12. 12. Desenvolupamentpsicomotor DEFINICIÓ El desenvolupament psicomotor és l’activitat en qualitat d’activitat intencional, és a dir, en qualitat d’instrument del gest carregat de sentit per qui el fa i el que el veu fer (Defontaine, 1978: 15).
 13. 13. És aquell procés amb evolucions i involucions, diferent per a tothom, i que dura tota la vida, pel qual tota persona va controlant i prenent consciència del seu cos i del moviment.
 14. 14. És aquell procés amb evolucions i involucions, diferent per a tothom, i que dura tota la vida, pel qual tota persona va controlant i prenent consciència del seu cos i del moviment.
 15. 15. Què condiciona aquest procés? És aquell procés amb evolucions i involucions, diferent per a tothom, i que dura tota la vida, pel qual tota persona va controlant i prenent consciència del seu cos i del moviment.
 16. 16. Propis de l’espècie. Per tant generalitzables i inicialment no modificables. P.e.: Lleis biològiques Maduració físiobiològica Calendari maduratiu del SN … D’origen ambiental i relacional. Per tant responsables de la individualitat del procés. P.e.: Alimentació Estimulació Aprenentatges Condicions de vida Entorn educatiu… Factorsinterns Factorsexterns Defontaine, 1978
 17. 17. Desenvolupamentpsicomotor COMEVOLUCIONA?
 18. 18. Organització del Sistema Psicomotor Humà (SPMH) Fonseca, V. da (1998). Manual de observación psicomotriz. Inde: Barcelona Luria, A.R. (1974). El cerebro en acción. Barcelona: Paidós.
 19. 19. Organització del Sistema Psicomotor Humà (SPMH) Característiques del sistema i que alhora descriuen com es comporta el desenvolupament psicomotor

×