Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Responsive webdesign

0 views

Published on

Het is van belang dat het design van een website flexibel is. Met de vele nieuwe media waarop de website te bekijken is, is het gebruiken van een standaard schermgrootte onhandig en achterhaald. Daarom maken wij gebruik van responsive webdesign: één website, met meerdere gezichten. Responsive webdesign is de eerste toepassing die ervoor zorgt dat de lay-out en functionaliteit zich automatisch aanpast aan de schermgrootte. Waarom zou u kiezen voor responsive webdesign? In deze presentatie vijf redenen waarom het een slimme zet is om voor responsive webdesign te kiezen.

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Responsive webdesign

  1. 1. RESPONSIVE WEBDESIGN
  2. 2. ÉÉN WEBSITE, MEERDERE GEZICHTENMet de vele nieuwe apparaten waarop uw website bezocht kanworden, is een standaard schermgrootte onhandig en achterhaald.Daarom maken wij gebruik van responsive webdesign: één website,meerdere gezichtenResponsive webdesign is de eerste toepassing die ervoor zorgt dat delay-out en functionaliteit zich automatisch aanpassen aan deschermgrootte
  3. 3. VIJF REDENEN1. Een aparte mobiele website voldoet niet meer Het aanbod van tablets en smartphones neemt met de dag toe, en daarmee ook de variatie in schermgrootte.2. Alle informatie op een website wordt toegankelijk, ook met een smartphone of tablet Het idee is nu dat een mobiele website kleiner moet zijn, waardoor er informatie geschrapt wordt. Dit is helemaal niet nodig wanneer je gebruik maakt van responsive webdesign.3. Er wordt steeds meer mobiel gegoogeld Als je met je smartphone via Google op een website komt, dan word je vaak automatisch doorgestuurd naar de mobiele versie van die site. Deze mobiele versie bevat minder informatie, waardoor de informatie die uw potentiële klant zocht, kan ontbreken. Een mobiele website die gebruik maakt van responsive design, levert betere zoekresultaten.
  4. 4. MOBIELE WEBSITE VS. RESPONSIVE WEBDESIGN
  5. 5. VIJF REDENEN4. Alle informatie op één URL Een lezer die op een link klikt, wil op een website terechtkomen die geoptimaliseerd is voor zijn apparaat, niet voor het apparaat van diegene die de link deelde. Wanneer u een blog schrijft met uw PC en deze link deelt via social media, moet deze link ook bereikbaar zijn met een smartphone of tablet, anders gaan veel bezoekers verloren.5. De content staat centraal Met responsive webdesign hoef je geen keuze meer te maken over welke informatie je wilt delen met wie, wanneer en hoe. Eén unieke URL, geen dubbele content op aparte mobiele websites en alles overzichtelijk in één Google Analytics profiel.
  6. 6. ZELF UITPROBEREN?Bezoek www.gettingsocial.nl eens met je smartphone en met je tableten zie het verschil! Vergeet niet je device te kantelen.Ook op je desktop kun je het effect zien door de browser teverkleinen, het design past zich automatisch aan.

×