Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Community management

411 views

Published on

Actief internetverkeer krijgen en behouden op uw website, is vaak een hele uitdaging. En als ze eenmaal actief zijn, is het belangrijk om de goede sfeer erin te houden en een zogenaamde 'flame war' (het plaatsen van aanvallende of beledigende berichten) te vermijden. Hiervoor is er community management.

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Community management

  1. 1. COMMUNITY MANAGEMENT
  2. 2. DOELEN• Actief internetverkeer krijgen & behouden (vaak een hele uitdaging!)• Goede sfeer erin houden•“Flame war” (het plaatsen van aanvallende of beledigende berichten)voorkomen
  3. 3. HOE TE BEREIKEN?1. Stimuleer activiteit Community management houdt in dat betrokken mensen, die de site kennen en snappen, anderen stimuleren, enthousiasmeren en wanneer noodzakelijk corrigeren. Als initiatiefnemer kun je deze rol zelf vervullen, maar het is goed om dit in combinatie te doen met bezoekers die uw waardering verdienen door de actieve instelling en waardevolle bijdrages die zij leveren.2. Waardeer je actieve gebruikers Het uitspreken van waardering zorgt ervoor dat deze actieve gebruikers ook actief blijven. Actieve gebruikers zorgen voor inhoud, dynamiek en maken de site levendig. Een levendige site is aantrekkelijk voor nieuwe bezoekers..
  4. 4. HOE TE BEREIKEN?3. Zorg voor heldere richtlijnen Een community moet vormbaar zijn, de gebruiker moet het idee hebben dat zijn inbreng van belang is. Bindt daarom geen strenge wetten vast aan uw community, maar stel enkele gedragsregels en richtlijnen op.4. Onthoudt de link tussen website en community Niet iedere site is van dagelijkse waarde, waardoor het moeilijk is om de gebruiker te prikkelen terug te keren naar jouw site. Om uw bezoekers te stimuleren terug te komen, is het van belang dat je actief contact onderhoudt. Dit kun je doen door mensen te blijven informeren over jouw site, bijvoorbeeld door middel van een nieuwsbrief, ze te berichten over hoe er is gereageerd op hun input en ze op de hoogte te houden van updates (bijvoorbeeld via RSS feeds).5. Werf je publiek Door het deelbaar maken van content, het houden van winacties en het inzetten van netwerk kunnen je site bij een groter publiek zichtbaar maken. Je kunt ook zelf actief zijn. Er zijn meerdere sites die belangrijk zijn voor jouw doelgroep. De truc is om op deze sites zelf actief te worden. Voeg toegevoegde waarde toe aan andere sites en zorg dat je jezelf interessant maakt.
  5. 5. LAAT JE ADVISEREN!Getting Social heeft verstand van community management en kan uadviseren hoe u dit succesvol op uw website kunt toepassen. Hetmaakt uw site levendig, zichtbaar en dat heeft weer een positief effectop het aantal bezoekers.

×