Mk i vendes portal de comerç electrònic

443 views

Published on

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
443
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
147
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mk i vendes portal de comerç electrònic

 1. 1. MÀRQUETING I VENDES CREACIÓ DEL PORTAL DE COMERÇ ELECTRÒNIC equip emprenedor empresa estabilitat efectivitat efecte entitats públiques embranzida eficàcia emergent emmotllar enfortir endavant energia entusiasme establir-se equilibri encarar equip emprenedor empresa estabilitat efectivitat efecte entitats públiques embranzida emergent emmotllar enfortir endavant energia entusiasme establir-se equilibri empenta enfortir energia
 2. 2. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes La Web 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final. El Web 2.0 és una actitud i no precisam PROJECTE DE VENDA ONLINE http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=wHjieD6CTYs
 3. 3. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes La Web 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final. El Web 2.0 és una actitud i no precisam PROJECTE DE VENDA ONLINE http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=oWVqE9TOopE
 4. 4. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes PROJECTE DE VENDA ONLINE COMPONENTS D’UNA BOTIGA VIRTUAL Cistella de la compra Comptes d’usuari Catàleg de productes Recerca de productes Ofertes Enviament d’informació Informes, Estadístiques FORMES DE PAGAMENT Pay Pal Targeta de crèdit Transferència bancària Contra reemborsament REQUISITS TÈCNICS PER TREBALLAR EN INTERNET Allotjament
 5. 5. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes La Web 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final. El Web 2.0 és una actitud i no precisam PROJECTE DE VENDA ONLINE PASSOS A SEGUIR EN LA CREACIÓ D’UNA BOTIGA VIRTUAL Públic Objectiu Disseny Estratègia de vendes Fidelització de clients EXEMPLES DE BOTIGUES VIRTUALS EINES TÉCNIQUES
 6. 6. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes PROJECTE DE VENDA ONLINE COMPONENTS D’UNA BOTIGA VIRTUAL Cistella de la compra La cistella o el carret de la compra és un element indispensable en tots els comerços electrònics. La seva importància radica que proporciona la possibilitat d'afegir eliminar o modificar aquells productes seleccionats prèviament de l'índex general de productes. Aquest element s'ha de mostrar en totes les pàgines de productes mitjançant una icona representativa (motiu gràfic que pot recordar a un carret o cistella de la compra). Un clic en aquesta icona ha de permetre visualitzar la comanda que cada client vagi acumulant i informar-li de l'import total de la factura amb impostos i despeses d'enviament inclosos. Des de la cistella de la compra el client ha de tenir la capacitat per a afegir o modificar quantitats o eliminar qualsevol producte que hagi seleccionat prèviament.
 7. 7. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes COMPONENTS D’UNA BOTIGA VIRTUAL Cistella de la compra Comptes d’usuari Un compte d'usuari és aquella informació que es pot recollir des de la botiga virtual de cada usuari connectat a ella. En el compte, es pot guardar informació relativa al tipus de client (si és nou o ja ha visitat la botiga amb antelació), el tipus de navegador i versió que està utilitzant (Netscape, Explorer, Firefox, Opera, etc.), la seva edat, la seva professió, els productes que més li interessen, la data i hora de la seva última entrada en la botiga, etc.
 8. 8. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes COMPONENTS D’UNA BOTIGA VIRTUAL Cistella de la compra Comptes d’usuari Catàleg de productes En la nostra botiga virtual hauríem de mostrar, d'una forma visual, mitjançant fotografies acompanyades per un text descriptiu, la informació de cada producte que disposem en la nostra botiga. Aquests productes haurien d'estar classificats per categories.
 9. 9. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes COMPONENTS D’UNA BOTIGA VIRTUAL Cistella de la compra Comptes d’usuari Catàleg de productes Recerca de productes Hauríem de disposar d'un motor de recerca integrat en l'aplicació que permeti als clients portar a terme una recerca detallada entre tots els articles que s'ofereixen en la botiga. Les principals característiques del motor de recerca són la possibilitat d'establir recerques per paraules clau, antiguitat del producte i preu, entre unes altres. En la seva versió més sofisticada, un motor de recerca hauria de recordar les recerques anteriors realitzades pel client i suggerir-li ràpidament les opcions que es relacionin amb la seva consulta.
 10. 10. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes COMPONENTS D’UNA BOTIGA VIRTUAL Cistella de la compra Comptes d’usuari Catàleg de productes Recerca de productes Ofertes Els comerços electrònics i el programari que els suporta ha de permetre definir ofertes puntuals i mètodes de descompte personalitzats i assignar-los a les diferents categories, grups o productes. Un descompte ha de poder ser aplicat com tant per cent del preu del producte o com una quantitat fixa sobre aquest. Així mateix, s'hauria de poder configurar un mínim i un màxim de compra per a obtenir el descompte o qualsevol altra condició prèvia a la seva obtenció.
 11. 11. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes COMPONENTS D’UNA BOTIGA VIRTUAL Cistella de la compra Comptes d’usuari Catàleg de productes Recerca de productes Ofertes Enviament d’informació En la nostra botiga virtual, hem de tenir en compte la possibilitat d'enviar informació als clients que estiguin registrats. D'aquesta manera podem notificar ofertes i descomptes personalitzats, nous productes que hagin aparegut en el catàleg, etc.
 12. 12. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes COMPONENTS D’UNA BOTIGA VIRTUAL Cistella de la compra Comptes d’usuari Catàleg de productes Recerca de productes Ofertes Enviament d’informació Informes, Estadístiques Els informes i les estadístiques ens han d'ajudar a fer-nos una idea de com està funcionant la botiga. Aquestes dues eines ens proporcionaran informació de les consultes, vendes i accessos dels usuaris tant a la botiga virtual com als diferents productes que en ella oferim. També podrem realitzar estadístiques dels productes que tinguin l'estoc baix per a, posteriorment, realitzar una comanda al nostre proveïdor.
 13. 13. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes PROJECTE DE VENDA ONLINE FORMES DE PAGAMENT Pay Pal PayPal és un negoci en Internet que permet la transferència de diners entre usuaris de correu electrònic. PayPal processa peticions de pagament en un comerç electrònic i altres serveis webs, pels quals cobra un percentatge. Targeta de crèdit És la forma de pagament més estesa en Internet. Aquesta forma de pagament és ràpida i segura. Solament hauríem de posar el nom del titular, el nombre i la data de caducitat de la targeta de crèdit. Aquest tipus de pagament sol venir acompanyat per un recàrrec per a l'usuari.
 14. 14. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes PROJECTE DE VENDA ONLINE FORMES DE PAGAMENT Pay Pal Targeta de crèdit Transferència bancària Aquesta forma de pagament consisteix que una vegada realitzat la comanda a la botiga virtual se'ns donarà un nombre de compte al que hauríem de realitzar una transferència bancària per l'import total de dita demanada, amb les despeses d'enviament incloses. Una vegada rebuda la transferència, la botiga procedirà a enviar la comanda al client. Contra reemborsament El pagament contra reemborsament és aquell en el qual l'import de la comanda s'abona en el moment de realitzar-se el lliurament amb diners en efectiu.
 15. 15. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes PROJECTE DE VENDA ONLINE REQUISITS TÈCNICS PER TREBALLAR EN INTERNET Allotjament Per construir botigues virtuals de manera senzilla i sense necessitat de tenir coneixements de programació web, disposem d’unes aplicacions conegudes com Gestors de Contingut Web (CMS). Per treballar amb els Gestors de Contingut, que ens permetran construir la nostra botiga virtual, necessiten complir una sèrie de requisits tècnics. Necessitem qualsevol servidor web del tipus Apache, que tingui instal.lat PHP i disposi d’accés a un servidor de bases de dades MySQL. Això inclou servidors compartits, servidors dedicats, i també localment en l’ordinador que estem utilitzant, sobre Linux, Unix, Mac OS X, i sistemes operatius Microsoft Windows.
 16. 16. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes PROJECTE DE VENDA ONLINE REQUISITS TÈCNICS PER TREBALLAR EN INTERNET Allotjament L'allotjament web és el servei que ens permet disposar d'un sistema per a poder emmagatzemar la nostra botiga virtual. Aquest allotjament ha de permetre accés a bases de dades, que és on guardarem la majoria de dades de la nostra botiga virtual. Tipus d'allotjament Web : L'allotjament web es divideix en sis tipus: gratuïts, compartits, revenedors, servidors virtuals, servidors dedicats i de col.locació. Allotjament gratuït: és extremadament limitat quan es compara amb l'allotjament de pagament. Aquests serveis generalment agreguen publicitat en els llocs i tenen un espai i tràfic limitats. Allotjament compartit (virtual hosting): En aquest tipus de servei s'allotgen clients de diversos llocs en un mateix servidor, gràcies a la configuració del programa servidor web. Resulta una alternativa molt bona per a petits i mitjans clients, és un servei econòmic i té bon rendiment. ../…
 17. 17. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes PROJECTE DE VENDA ONLINE REQUISITS TÈCNICS PER TREBALLAR EN INTERNET Allotjament d'imatges: Aquest tipus d’ allotjament s'oferix per a guardar les teves imatges en Internet. Allotjament revenedor (reseller): Aquest servei d'allotjament està dissenyat per a grans usuaris o persones que venen el servei de hosting a altres persones. Aquests paquets conten amb gran quantitat d'espai i de dominis disponibles per a cada compte. Servidors virtuals (VPS, Virtual Private Server): mitjançant l'ús d'una màquina virtual, l'empresa ofereix el control d'un ordinador aparentment no compartit. Així es poden administrar diversos dominis de forma fàcil i econòmica, a més de triar els programes que s'executen en el servidor. Per això, és el tipus de producte recomanat per a empreses de disseny i programació web. Servidors dedicats: El terme servidor dedicat es refereix a una forma avançada d'allotjament web en la qual el client lloga o compra un ordinador complet, i per tant té el control complet i la responsabilitat d'administrar-lo. La cura física de la màquina i de la connectivitat a Internet és tasca de l'empresa d'allotjament, que sol tenir-lo en un centre de dades. Col.locació (o housing): Aquest servei consisteix bàsicament a vendre o llogar un espai físic d'un centre de dades perquè el client col.loqui aquí el seu propi ordinador. L'empresa li dóna el corrent i la connexió a Internet, però l'ordinador servidor ho tria completament l'usuari (fins al maquinari).
 18. 18. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes La Web 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final. El Web 2.0 és una actitud i no precisam PROJECTE DE VENDA ONLINE PASSOS A SEGUIR EN LA CREACIÓ D’UNA BOTIGA VIRTUAL Públic Objectiu : Determinar el públic objectiu al que ens dirigim per a conèixer quin tipus de continguts i productes hem de col·locar en la botiga. Disseny: Dissenyar una web especialment dirigida al públic que ens interessa. No és el mateix que els nostres clients siguin empreses d'informàtica que comerciants de roba. Cal situar-se en la pell del client internauta. Estratègia de vendes: Promocionar la web i tenir una estratègia de vendes adaptada a Internet. És un dels punts més oblidats, amb la impressió que, una vegada tenim la botiga en marxa, les comandes cauran sols. Hi ha diverses formes de promoció web: alta en cercadors i directoris, banners on line, intercanvis d'enllaços, etc. Fidelització de clients: Tenim una newsletter o llista de distribució post venda– pre venda per a informar de les novetats? Tenim previst com s'atendran les peticions d'informació que arribin de la web? Hi ha informació clara i creïble sobre la nostra empresa? La credibilitat avui és el futur assegurat de la botiga
 19. 19. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes La Web 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final. El Web 2.0 és una actitud i no precisam PROJECTE DE VENDA ONLINE EXEMPLES DE BOTIGUES VIRTUALS Les botigues online que més venen a Espanya són : eBay : Miles de pequeñas y medianas empresas usan eBay como canal adicional de ventas o para liquidar sus excesos de existencias. Con eBay puedes alcanzar millones de potenciales nuevos compradores. ¿Qué te parecería tener tu tienda o empresa en la calle más transitada de la ciudad o en el centro comercial más visitado? eBay te da la oportunidad de tener exactamente lo mismo pero en Internet. El Corte Ingles, (Viatges El Corte Ingles) : El Corte Inglés abrió su tienda online en 1999 y desde entonces no ha dejado de crecer y mejorar en internet en todo sentido. eDreams: es una importante agencia de viajes online con unos 2 millones y medio de visitantes únicos por mes. Es el lider del comercio electrónico en el sector turismo seguido de Expedia, Muchoviaje y Atrapalo. Expedia : es otra gran agencia de viajes online con casi 2 millones de visitantes por mes. . En 2009 comenzó sus operaciones en España y sus resultados son satisfactorios, a pesar de la crisis global y sectorial ../…
 20. 20. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes La Web 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final. El Web 2.0 és una actitud i no precisam EXEMPLES DE BOTIGUES VIRTUALS Solostocks: Es un portal de anuncios clasificados y comercio electrónico entre empresas B2B creado en España en 1999, que pertenece al Grupo Intercom Apple: cientos de miles de transacciones relacionadas con la compra de ordenadores iMac, MacBook, Mac mini, Mac Pro, iPhone, iPod, Apple TV, aplicaciones, etc. se inician en España, se facturan en Irlanda, se distribuyen desde China y algún país del Este de Europa y los beneficios se certifican en Estados Unidos de América. Atrapalo : es una plataforma de comercio electrónico dedicada a promocionar ofertas relacionadas con el ocio y el tiempo libre. Entre sus productos destacan entradas a espectáculos, reservas y venta online de hoteles, vacaciones, tikets de vuelos, escapadas, actividades, alquiler de coches y restaurantes Pixmania : Están especializados en comercio electrónico de bienes de consumo e informática. Renfe: la compañía de ferrocarriles Renfe canaliza en Internet el 19% del total de ventas de AVE y Larga Distancia.
 21. 21. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes La Web 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final. El Web 2.0 és una actitud i no precisam PROJECTE DE VENDA ONLINE EINES TÉCNIQUES D’AJUT http://oscommerce.qadram.com/ Pàgina web oficial de suport per a l'aplicació OsCommerce. Inclou secció de descàrregues de diferents versions, add-ons, tutorials, notícies, etc. En espanyol. www.cabocom.com/ Empresa que ofereix serveis per crear una botiga on line basada en OsCommerce, a més d'ajudar a configurar i mantenir l'aplicació. www.esparkle.net/ Desenvolupadors de OsCommerce. Pressupost sense compromís. Experts en màrqueting i comunicació, promoció, assessorament i gestió de continguts . www.webtutorial.com.ar/cibertienda/index.php Pàgina on podem descarregar gratuïtament l'aplicació Cibertienda. Inclou un fòrum on podem solucionar problemes derivats de l'ús de l'aplicació. http://www.paypal.es/ Web que ens permet crear un compte per realitzar pagaments a través del servei Paypal
 22. 22. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes La Web 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final. El Web 2.0 és una actitud i no precisam PROJECTE DE VENDA ONLINE The Future of Online Digital Marketing 2012 2015
 23. 23. ___________________________________________________________________________ Màrqueting i vendes La Web 2.0 és la representació de l'evolució de les aplicacions tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari final. El Web 2.0 és una actitud i no precisam PROJECTE DE VENDA ONLINE

×