Successfully reported this slideshow.
Dofí Faig riure la gent tocant la botzina: un aplaudimenti un peix de propina. Riuríem tots més si, com la sardina, toth...
Cançó de la llunaLa lluna de la muntanya,         Si la mires, et fotranla lluna que més magrada!        un...
El gol de Messi  En tenim a casa nostra,   una perla sense preu,  és en Messi que tan Jove,   tot el públic ja té s...
Aranya de sostreA la biga que fa tres       I per postres vol tastardel sostre del dormitori      lala duna pa...
El pop  Endevina endevineta:  Li agrada viure amagat.  Endevina endevinalla:  té vuit potes i no balla. Porta caput...
Girafa   És la girafa, més alta que no cap més ruminant; des del dia que va néixer  sanà estirant, estirant.   La s...
LelefantSalut i alegria.       Bé em faria tristJo so lelefant,       de perdre-la un dia,el forçut més gran...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Poemes taller lectura en veu alta

1,132 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Poemes taller lectura en veu alta

 1. 1. Dofí Faig riure la gent tocant la botzina: un aplaudimenti un peix de propina. Riuríem tots més si, com la sardina, tothom es tirésamb mi a la piscina.
 2. 2. Cançó de la llunaLa lluna de la muntanya, Si la mires, et fotranla lluna que més magrada! un ganivet per lespatla,Ai, com magrada la lluna et robaran la cartera,la lluna de la muntanya! la muller i lesperança.És una lluna molt neta, Però jo pense en la lluna,és una lluna molt clara, la lluna de la muntanya,Com és de clara la lluna, i em sé ric dalguna cosala lluna de la muntanya! que jo no vull dir encara.Lluna de bosc i fageda, Pense en un món on els homesla lluna que ens agermana, es miraran cara a cara:la lluna de creure i creure cada paraula que digueni mirar-nos a la cara. serà més que una paraula.La lluna de la ciutat Pense en la lluna, la lluna,és una lluna gastada, la cosa que més magrada.és una lluna molt trista, La vida llavors teniaés una lluna llunyana. una gràcia no encetada.¿Qui pot mirar a la lluna Ai, com magrada la lluna,amb una mirada franca? la lluna de la muntanya!És un luxe innecessari; La lluna de la muntanya,vés a la teua, i a casa. la lluna que més magrada.
 3. 3. El gol de Messi En tenim a casa nostra, una perla sense preu, és en Messi que tan Jove, tot el públic ja té seu. Quan es posa la directa, són ses cames dos ciclons, que’ls rivals al seu darrera aturdits veuen visions. Es desfà de dos contraris, d’un tercer un quart i un quint, el porter estirat a terra, que sols mira son esprint. I el poc marge que li queda, l’exprimeix fins a l’extrem, quasi bé sembla impossible, més a dintre la veiem. Em recorda a Ronaldo, aquell any que fou aquí, en feu un al Compostel·la quasi exacte que’l d’ahir.D’aquests gols no se’n fan gaires que ben pocs en contareu, és un gol per emmarcar-lo, i posar-lo en un museu. Més com Messi és tan Jove, i es veu tant eixerit, en veurem més d’una festa, que un partit ha decidit. Sols hi ha el perill de perdre’l, que no vingui aquell rus, li aboqui una fortuna, i llavors, amén Jesús. Josep Solé Balcells, abril 2007
 4. 4. Aranya de sostreA la biga que fa tres I per postres vol tastardel sostre del dormitori lala duna papallonauna aranya fa el dinar que a la nit lha despertatsense gaire rebombori. amb uns crits com de persona.Per primer plat ha caçat Si no para de menjarun mosquit dels de trompeta aquest munt de proteïnes,que porta el dipòsit ple el metge la posaràde sang fresca de poeta. a règim de mandarines!Per segon ha aconseguituna mosca vironeraque venia de sucardel femer daquí al darrere.
 5. 5. El pop Endevina endevineta: Li agrada viure amagat. Endevina endevinalla: té vuit potes i no balla. Porta caputxa i es mulla,té un sac de tinta i no es taca, no sap escriure ni un mot, té tres lletres i es diu pop.
 6. 6. Girafa És la girafa, més alta que no cap més ruminant; des del dia que va néixer sanà estirant, estirant. La seva cua davalla sens tocar res de massís, i son coll senlaira sempre com denyor dun paradís. Contemplativa onsevulla, oblidant cingles i esculls, sa boca va més enlaire que les orelles i els ulls.Quan, de cop, es tiri a córrer, ningú no latenyerà llevat dun tret o sageta del cobejós africà.
 7. 7. LelefantSalut i alegria. Bé em faria tristJo so lelefant, de perdre-la un dia,el forçut més gran però pel que he vistque la terra cria. mai ni sesgarria.Tinc una estatura...! I en pena o en pompa,Qui més sexpandí, redreçat o cot,al davant de mi arribo amb la trompasembla criatura. gairebé pertot.Per plans i muntanyesduc al meu davantla trompa, dansantentre dues banyes.

×