Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya

2,166 views

Published on

Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya

 1. 1. Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya 1. Pàgina d’inici del portal 2. 5 apartats del portal 3. Indicadors INCAU 4. Ajuda’ns a millorar 5. Difusió del portal 6. Exemples infografies Barcelona, 29 de juliol de 2013 transparencia.gencat.cat
 2. 2. Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya 1. Pàgina d’inici del portal El disseny del portal segueix les línies conceptuals del disseny més actual (minimalistes, que transmeten nitidesa, transparència). A més, el portal està fet en disseny web adaptatiu (responsive design) perquè s’adapti a tota mena de dispositius (web, mòbils, tauletes...).
 3. 3. Fàcil navegació per un menú horitzontal que només es desplega en la pestanya d'Indicadors. Explicació clara del continguts de cada apartat
 4. 4. Una presentació successiva de 4 infografies: pressupostos, organització de la Generalitat, empleats públics i avaluació de la transparència
 5. 5. Presentació concisa d’objectius i continguts del portal, amb poc text.
 6. 6. Enllaços comuns a totes les pàgines i un faldó amb tot l’arbre de continguts del web.
 7. 7. Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya 2. 5 apartats del portal El portal s’estructura en quatre apartats: el Govern i el president, la seva acció, com es gestiona i les dades del país. I, en un cinquè apartat, anomenat ‘Avaluació de la transparència’ es relacionen tots els indicadors INCAU (els que estableix Transparency International per a les comunitats autònomes de l’Estat espanyol) i els indicadors propis gencat.
 8. 8. Menú a la columna de la dreta per potenciar els continguts destacats i els bàners que enllacen amb infografies.
 9. 9. Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya 3. Indicadors INCAU L’organització no governamental Transparency International va avaluar l’any 2012 el grau de transparència de les administracions autonòmiques a partir del compliment de 80 indicadors. La Generalitat n’ha afegit 63 més, tan significatius com totes les dades derivades de l’atenció pública, etc. A més les dades s’ofereixen en tres formats: web, obert i infogràfic.
 10. 10. Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya 4. Ajuda’ns a millorar Un formulari de contacte directe per a propostes, peticions, suggeriments de la ciutadania (persones, empreses, entitats...).
 11. 11. Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya 5. Difusió del portal Botons per comunicar l’existència del portal de transparència per correu electrònic i a les xarxes socials.
 12. 12. Botons per compartir el portal de transparència per correu electrònic i per les xarxes socials de Facebook, Twitter, Delicious, LinkedIn i Google Plus.
 13. 13. Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya 6. Exemples infografies Aquí hi ha tres exemples. La Generalitat (govern.cat, DGACD i departaments) n’elaboraran més a fi d’explicar millor l’acció de govern i les polítiques i els serveis que s’impulsen.
 14. 14. Infografia A Com s’organitza la Generalitat La infografia explica que la Generalitat de Catalunya és molt més que l’Administració de la Generalitat mateixa. Mostra en un mateix pla com s’organitza políticament l’autogovern de Catalunya.
 15. 15. Infografia B Empleats de la Generalitat La infografia mostra la distribució dels empleats públics de la Generalitat de Catalunya, que majoritàriament es concentren en la prestació i en la gestió directa de serveis a la ciutadania. Fins i tot dins el personal categoritzat com a ‘Administració i serveis’, en un 90 % els professionals actuen de suport administratiu a les àrees de prestació i gestió de serveis directes a la ciutadania.
 16. 16. Infografia C Pressupostos S’expliquen els pressupostos didàcticament de l’exercici 2012: quant ingressa, quant gasta i en què es gasta (detallats per programes i serveis). Explicat visualment en diagrames de formatgets i de magnituds (rectangles). Properament s’hi incorporaran els anys 2010 i 2011 i també una visualització de l’evolució entre els anys 2010-2014.
 17. 17. Gràcies Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya Barcelona, 29 de juliol de 2013 transparencia.gencat.cat

×