I Jornada de Transparència de la Generalitat de Catalunya

900 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
900
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
18
Actions
Shares
0
Downloads
12
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

I Jornada de Transparència de la Generalitat de Catalunya

 1. 1. Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya transparencia.gencat.cat I Jornada de Transparència de la Generalitat de Catalunya Ignasi Genovès, director general d’Atenció Ciutadana i Difusió Barcelona, 28 d’octubre de 2013 Aquesta obra està subjecta a una llicència Reconeixement 3.0 de Creative Commons. Se'n permet la reproducció, la distribució, la comunicació pública i la transformació per generar una obra derivada, sense cap restricció sempre que se'n citin els autors i no es contradigui amb la llicència específica que pugui tenir una imatge i que és la que preval. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/legalcode.ca.
 2. 2. https://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Fully_dilated_eye_during_eye_exam.jpg flickr.com/photos/30346074@N04/10038780476 CC BY-ND 2.0 Què està passant Crisi de confiança en institucions Més cultura democràtica ciutadana
 3. 3. + Gestió de polítiques i serveis públics http://en.wikipedia.org/wiki/Election Rol de la ciutadania
 4. 4. Transparència-nums © Graells CC-BY 2.0 Transparència a la Generalitat
 5. 5. Portal de transparència: per a qui? flickr.com/photos/albertogp123/5843577306 No sols per a avaluadors També per al conjunt de ciutadania
 6. 6. Portal de transparència de la Generalitat
 7. 7. Apartats del portal transparencia.gencat.cat 1. Govern 2. Acció de govern 3. Gestió 4. Dades de Catalunya 5. Indicadors d’avaluació INCAU 80 + 64 = 144
 8. 8. Versió 1 del portal
 9. 9. Continguts versió 1 1. 2. 3. 4. 5. 6. Pàgina d’inici del portal 5 apartats del portal Indicadors INCAU Ajuda’ns a millorar Difusió del portal Exemples infografies
 10. 10. Continguts versió 1 1. Pàgina d’inici del portal El disseny del portal segueix les línies conceptuals del disseny més actual (minimalistes, que transmeten nitidesa, transparència). A més, el portal està fet en disseny web adaptatiu (responsive design) perquè s’adapti a tota mena de dispositius (web, mòbils, tauletes...).
 11. 11. Fàcil navegació per un menú horitzontal que només es desplega en la pestanya d'Indicadors. Explicació clara del continguts de cada apartat
 12. 12. Una presentació successiva de 4 infografies: pressupostos, organització de la Generalitat, empleats públics i avaluació de la transparència
 13. 13. Presentació concisa d’objectius i continguts del portal, amb poc text.
 14. 14. Enllaços comuns a totes les pàgines i un faldó amb tot l’arbre de continguts del web.
 15. 15. Continguts versió 1 2. 5 apartats del portal El portal s’estructura en quatre apartats: el Govern i el president, la seva acció, com es gestiona i les dades del país. I, en un cinquè apartat, anomenat ‘Avaluació de la transparència’ es relacionen tots els indicadors INCAU (els que estableix Transparency International per a les comunitats autònomes de l’Estat espanyol) i els indicadors propis gencat.
 16. 16. Menú a la columna de la dreta per potenciar els continguts destacats i els bàners que enllacen amb infografies.
 17. 17. Continguts versió 1 3. Indicadors INCAU L’organització no governamental Transparency International va avaluar l’any 2012 el grau de transparència de les administracions autonòmiques a partir del compliment de 80 indicadors. La Generalitat n’ha afegit 64 més, tan significatius com totes les dades derivades de l’atenció pública, etc. A més les dades s’ofereixen en tres formats: web, obert i infogràfic. I properament també en format audiovisual.
 18. 18. Properament: continguts audiovisuals
 19. 19. Continguts versió 1 4. Ajuda’ns a millorar Un formulari de contacte directe per a propostes, peticions, suggeriments de la ciutadania (persones, empreses, entitats...).
 20. 20. Continguts versió 1 5. Difusió del portal Botons per comunicar l’existència del portal de transparència per correu electrònic i a les xarxes socials.
 21. 21. Botons per compartir el portal de transparència per correu electrònic i per les xarxes socials de Facebook, Twitter, Delicious, LinkedIn i Google Plus.
 22. 22. Continguts versió 1 6. Exemples infografies Aquí hi ha tres exemples. La Generalitat (govern.cat, DGACD i departaments) n’elaboraran més a fi d’explicar millor l’acció de govern i les polítiques i els serveis que s’impulsen.
 23. 23. Infografia A Com s’organitza la Generalitat La infografia explica que la Generalitat de Catalunya és molt més que l’Administració de la Generalitat mateixa. Mostra en un mateix pla com s’organitza políticament l’autogovern de Catalunya.
 24. 24. Infografia B Empleats de la Generalitat La infografia mostra la distribució dels empleats públics de la Generalitat de Catalunya, que majoritàriament es concentren en la prestació i en la gestió directa de serveis a la ciutadania. Fins i tot dins el personal categoritzat com a ‘Administració i serveis’, en un 90 % els professionals actuen de suport administratiu a les àrees de prestació i gestió de serveis directes a la ciutadania.
 25. 25. Infografia C Pressupostos S’expliquen els pressupostos didàcticament dels exercicis 2010-2012: quant ingressa, quant gasta i en què es gasta (detallats per programes i serveis). Explicat visualment en diagrames de formatgets i de magnituds (rectangles).
 26. 26. Versió 2 del portal
 27. 27. Continguts versió 2 1. Retribucions personal directiu i eventuals dels departaments 2. Retribucions personal directiu del sector públic vinculat a GC 3. Dietes 4. Contractació menor 5. Accés a ‘Escó 136’ del Parlament 6. Preguntes freqüents PMF-FAQ
 28. 28. Continguts versió 2 1. Retribucions personal directiu i eventuals dels departaments
 29. 29. Continguts versió 2 2. Retribucions personal directiu del sector públic vinculat a GC
 30. 30. Continguts versió 2 3. Dietes
 31. 31. Continguts versió 2 4. Contractació menor
 32. 32. Continguts versió 2 5. Accés a ‘Escó 136’ del Parlament www.parlament.cat/web/participacio/esco-136
 33. 33. Continguts versió 2 6. Preguntes freqüents PMF-FAQ Preguntes més freqüents a partir de les peticions fetes en el formulari de contacte ‘Ajuda’ns a millorar’.
 34. 34. Preguntes més freqüents (PMF-FAQ) a partir de les peticions fetes en el formulari de contacte ‘Ajuda’ns a millorar’.
 35. 35. Gràcies Portal de transparència de la Generalitat de Catalunya Ignasi Genovès I Jornada de Transparència de la Generalitat de Catalunya transparencia.gencat.cat Barcelona, 28 d’octubre de 2013 Aquesta obra està subjecta a una llicència Reconeixement 3.0 de Creative Commons. Se'n permet la reproducció, la distribució, la comunicació pública i la transformació per generar una obra derivada, sense cap restricció sempre que se'n citin els autors i no es contradigui amb la llicència específica que pugui tenir una imatge i que és la que preval. La llicència completa es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/legalcode.ca.

×