Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Whitepaper Facebook identiteiten

279 views

Published on

Whitepaper over het gebruik van Facebook Identiteiten (April 2013)

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Whitepaper Facebook identiteiten

  1. 1. April 2013
  2. 2. A. Keuze van je basis-identiteit Laat dit steeds op je eigen naam staan en dus niet op de benaming van één van je pagina’s. (Bij mij is het mogelijk verwarrend omdat één van mijn bedrijfspagina’s ook mijn naam heeft, maar dan met kleine letters geschreven. Als persoon is mijn achternaam met hoofdletters) Wanneer zou je dit dan wel ooit willen omschakelen ? Wanneer je wil commentaar geven met als identiteit de pagina. Dit is dus een middel om jezelf te anonimiseren als persoon en is vooral bedoelt voor bedrijfspagina’s die beheerd worden door een team van beheerders (vb. Telenet, Mobistar, … ). Op die manier is het niet geweten wie precies iemand vb. op de vingers tikt of wie vb. een supportvraag beantwoord. Wanneer je deze instelling hebt gekozen is dus ALLES wat je doet op Facebook in naam van de gekozen bedrijfspagina. Concreet betekend dit ook dat je commentaren op andere profielen of bedrijfspagina’s ook allemaal gebeuren met de identiteit van jouw bedrijfspagina. Meestal is dit niet gewenst en doe je dit liever als persoon.
  3. 3. B. Keuze van identiteit op je bedrijfspagina. Wanneer je Facebook gebruikt met je eigen naam als identiteit kan je alsnog op je eigen bedrijfspagina(’s) selecteren om postings en commentaren te geven in eigen naam of in naam van de pagina. Hier moet je opletten : - Deze optie is eigenlijk bedoelt voor het plaatsen van commentaren. M.a.w. om te antwoorden wanneer iemand een vraag stelt of wanneer iemand een bepaalde commentaar geeft op je posting. Het is niet echt de bedoeling om als persoon postings te doen op je bedrijfspagina. - Let ook op met Likes wanneer je met meerdere personen een bedrijfspagina beheerd. Stel dat persoon 1 een posting doet, waarna persoon 2 deze in zijn nieuwsberichten ziet en zonder erbij na te denken deze “leuk vindt”. Het resultaat is een posting die door de pagina zelf “geliked” is, wat natuurlijk knullig overkomt ! - Alleen de postings die je plaatst in naam van de bedrijfspagina komen ook netjes in de tijdslijn van de bedrijfspagina. Postings die je in eigen naam plaatst komen NIET terecht in de tijdslijn, maar worden in een apart lijstje vermeld (zie afbeelding hieronder). De personen waarmee je bevriend bent op Facebook zien deze postings wel in hun nieuwsberichten. Gek genoeg worden ze na verloop van tijd wel toegevoegd aan de tijdslijn, kijk maar eens terug naar een periode van langer geleden.
  4. 4. - Wanneer je vanaf een ander scherm in Facebook een posting wil delen naar je bedrijfspagina toe, moet je dus steeds opletten dat die deling ook gebeurt in naam van de bedrijfspagina. Laat die instelling dus steeds zo staan. Wanneer je deelt vanaf een pagina op Facebook heb je meestal de keuze hoe je wil delen. Wanneer je iets deelt via een ‘SHARE’ button op vb. een blog of website heb je soms die keuze niet. (Vaak kan je dan ook zelfs niet naar je pagina delen, maar alleen naar je eigen profiel-tijdslijn.) - Soms is het ook gewoon eenvoudiger om een interessante link eerst te openen, het webadres te kopiëren en dan gewoon zelf een posting te doen … in plaats van te delen. Zeker in het geval je een afbeelding zou willen delen geniet dit heel vaak de voorkeur. Het is ook een manier om zelf meer credibiliteit te verwerven binnen je netwerk. Wanneer anderen de posting delen leidt dit immers steeds terug naar jouw posting.

×