Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Oferta pentru voluntariat la GEC Nera in anul 2023 liceu.pptx

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Check these out next

1 of 8 Ad

More Related Content

More from Cornel Popovici Sturza (20)

Advertisement

Recently uploaded (20)

Oferta pentru voluntariat la GEC Nera in anul 2023 liceu.pptx

  1. 1. Ofertă pentru voluntariat la GEC Nera în anul 2023
  2. 2. GRUPUL ECOLOGIC DE COLABORARE NERA organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi nonprofit RECRUTEAZĂ VOLUNTARI pentru proiecte de protecţia mediului care urmează a fi implementate în anul 2023. Şcolile şi ONG-urie care doresc să implice voluntari în proiectele GEC Nera sunt rugate să ne contacteze până în data de 05.12.2023, la sediul din Oraviţa, str. 1 Decembrie 1918, nr. 60, etaj 2, la telef. 0255572026, sau pe e-mail la adresa gecnera@yahoo.com Str. 1 Decembrie 1918 nr.60, 325600 Oravita, jud. Caras – Severin, Romania, Telef +4 255 572026, Fax. +4 255 572026 , e-mail: gecnera@yahoo.com, www.gecnera.ro, https://www.facebook.com/GECNERA
  3. 3. Vă rugăm să reţineţi ! GEC Nera nu este o firmă privată! Grupul este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică și nonprofit care realizează activităţi de protecţia mediului de interes public. În cadrul voluntariatului se realizează activităţi educaţionale pentru a crea şi dezvolta la tineri reflexe individuale de protecţie a mediului. Pentru detalii vă rugam să accesaţi pagina noastră web www.gecnera.ro, www.facebook.com/GECNERA Voluntarii care în anul 2023 vor obţine performanţele cerute în cadrul activităţilor de agent ecologic şi ghid pentru practicarea ecoturismului pot fi angajaţi şi remuneraţi în cadrul proiectelor pe care GEC Nera le va implementa în viitor.
  4. 4. Poziţii în cadrul voluntariatului Voluntarii pot activa în cadrul centrului de voluntariat al GEC Nera pe următoarele poziţii: ●Agent ecologic pentru monitorizarea calităţii factorilor de mediu şi a biodiversităţii în zona parcurilor naturale şi naţionale Porţile de Fier, Cheile Nerei - Beuşniţa, Semenic - Cheile Caraşului, Đjerdap, Deliblatska Peščara (Dunele de nisip Deliblata), Vršačke Planine (Munții Vârșețului) situate pe teritoriul Romaniei şi Serbiei. ●Agent ecologic pentru informare oferită cetăţenilor din zonele de acţiune ale GEC Nera în vederea respectării legislaţiei privind protecţia mediului. ●Ghid pentru practicarea ecoturismului în zona ariilor naturale protejate din sudul Banatului Istoric de pe teritoriul României şi Serbiei.
  5. 5. Condiţii de participare Pentru a participa la activităţile centrului de voluntariat al GEC Nera voluntarii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: -să aibă vocaţie pentru activităţi de interes public destinate protecţiei naturii. -să accepte să participe la o instruire (training) pentru dobândirea de cunoştinţe şi abilităţi în domeniile în care urmează să activeze. -să aibă capacitatea de a se adapta la realizarea unei activităţi concrete în cadrul unui grup (respectarea programului de lucru şi a regulamentului intern al GEC Nera; realizarea responsabilităţilor proprii; respect, solidaritate şi spirit de echipă în raport cu colegii) -în cazul elevilor, să existe un acord scris al unuia dintre părinţi privind participarea la activităţi de voluntariat. -în cazul grupurilor de elevi şcoala sau liceul în care învaţă voluntarul să accepte să încheie cu GEC Nera o convenţie de parteneriat pe perioada decembrie 2022 – noiembrie 2023 pentru implementarea activităţilor specifice de protecţia mediului.
  6. 6. Calendarul activităţilor de voluntariat pe anul 2023. 01.12. 2022 – 22.12.2022 Selectarea candidaţilor pentru activităţi de voluntariat. Activitatea constă într-un interviu pentru identificarea vocaţiei şi a motivaţiei de a deveni voluntar + test IQ 22.12.2022 – 31.03.2023 Curs de instruire a participanților la activităţile specifice de voluntariat. 01.04.2023. – 15.04.2023 Managementul voluntarilor (validarea voluntarilor, acordarea certificatului de absolvire a cursului, încheierea contractelor de voluntariat şi a fişei postului, realizarea legitimaţiilor) 16.04.2023 – 30.11.2023 Activităţi de protecţia mediului în cadrul proiectelor implementate de către GEC Nera.
  7. 7. Pentru activităţile realizate voluntarii nu vor primi o recompensă în bani însă le vor fi acoperite toate cheltuielile privind activităţile de voluntariat care constau în: -cheltuieli pentru cursul de instruire (consumabile, materiale suport, echipamente), -cheltuieli în timpul activităţilor (consumabile și rechizite; comunicare telef./fax/Internet/poștă; materiale informative; echipamente de lucru); -cheltuieli de deplasare în zona activităţilor GEC Nera (masa, cazare, carburant sau bilete pentru transport cu trenul sau autobuzul). -cheltuieli pentru motivarea voluntarilor (excursii, concursuri cu premii, discotetecă etc ) La absolvirea cursului volutarii vor primi un Certificat de agent ecologic voluntar iar la finalizarea anului de voluntariat 2023 aceştia vor primi o diploma de Voluntar European care să le ateste experienţa profesională în domeniul voluntariatului.
  8. 8. Vă aşteptăm cu drag ! Cristiana Nicoleta Fuicu Cornel Popovici Sturza

×