Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Fonaments i Evolució de la Mutimedia PAC 1

284 views

Published on

En aquesta assignatura s'estudia el llibre de Lev Manovich "El software toma el mando" a partir de la lectura d'aquest llibre força interessant. L'autor desenvolupa la seva pròpia teoria sobre el programari.

En el llibre ens fa reflexionar sobre el programari que ha substituït a una àmplia gamma de tecnologies físiques, mecàniques i electròniques utilitzades abans del segle XXI, per crear, emmagatzemar, distribuir i interactuar amb els objectes culturals.

També ens parla sobre quins van ser els raonaments i les motivacions de les persones que en els anys seixanta i setanta van idear els conceptes i les tècniques pràctiques que sustenten l'actual programari de mitjans, com Photoshop, Illustrator, Maya, Final Cut o After Effects.

Published in: Technology
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Fonaments i Evolució de la Mutimedia PAC 1

  1. 1. 1 Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació Fonaments i evolució de la Multimèdia · PAC1 Marcos Baldoví Martínez http://www.tiki-toki.com/timeline/entry/260121/PAC-1-Recursos/
  2. 2. 2 Perquè és tant important el paper de Google com a gestor de la informació? En l'àmbit dels cercadors, més del 75% de les cerques al món es realitzen per mitjà del seu cercador, Google Search, que com a mínim existeix almenys un per país del món (en general). Les visites d'un lloc web normal, més del 75% en mitjana arriben per Google. YouTube és la pàgina més important de la xarxa perquè els usuaris poden pujar, emmagatzemar i compartir vídeos La funció d'indexació de Google es fa a través d'un "rastrejador web" que arriba fins a a indexar tal nombre de pàgines que ni per remei els altres cercadors poden arribar . En 1999, Google emmagatzemava al voltant de 50 milions de pàgines, en l'actualitat, Google emmagatzema més de 100.000 milions de pàgines. Google s'auto-alimenta amb les eleccions dels usuaris a les propostes presentades després de la seva cerca, per saber com és la resposta més encertada. Aquesta per a mi és la part mes important que li fa ser a Google el principal gestor d'informació a la xarxa. El potencial de Google tant de capacitat d'emmagatzemar dades, com de resposta ràpida a les peticions de l'usuari. El fan ser o millor dit tenir una posició més que important com a gestor de mitjans. Si analitzem encara més, el seu potencial, a l'alimentar-se de la informació els usuaris. Els seus serveis coneixen les demandes dels usuaris, amb la qual cosa sempre aquestos (Google) estan en constant evolució, traient productes nous per satisfer les necessitats d'els seus clients. Aquest feedback és el que fa ser a dia d'avui el gestor d'informació més important.
  3. 3. 3 Quina és la importància del software per a la comprensió de la societat actual? El software marca i determina aquesta societat des de la manera d'entendre-ho fins a la manera en què com usar-ho. És determinant, perquè moltes de les actituds del dia a dia de la societat actual en uns altres temps podrien ser impensables. Ja siguin per comunicar-nos, per a l'organització en la nostra vida quotidiana, vertebrar informació, ja sigui en estaments públics o privats. Aquest esta present en cada racó de la nostra societat actual. Exemples que descriguin l'ús i la dependència de la nostra societat cap al software. Podrien ser les respostes que ens reporta a preguntes tan senzilles com aquestes. Com sabem en hisenda que no hem pagat per exemple l'IVA de la nostra empresa? o Com sabem que tenim una cita amb el metge a través del mòbil?. Totes aquestes funcions i moltes mes que ens milloren la qualitat de vida, serien impossibles sense el software. La societat actual s'ha convertit en una societat multi dimensional, tenim una vida virtual on pengem les nostres vivències, on coneixem noves persones i estem en contacte amb gent que no veiem des de fa anys. Per tant, ens afecta totes les fases de la comunicació o relació amb les persones tal com coneixíem les relacions anteriorment. Tot canvia constantment i a un ritme cada vegada més ràpid a causa de la generació de nous continguts. Exemples clars d'aquest tipus de canvis són com per exemple poder llegir la premsa, modificar les fotos que hem realitzat fa un minut des del telèfon mòbil a la platja. Això que es considera una cosa normal, seria impossible sense l'ús de software.
  4. 4. 4 És possible veure reflectida en l’evolució del software l'evolució dels mitjans

×