Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

animació_Practica2

138 views

Published on

En l'assignatura d'Animació s'estudia des de l'animació 2D fins a 3D, passant pels fonaments per a l'animació, l'animació pose a pose, cicles de caminada, il·luminació i així com la utilització de materials. Assignatura molt ben estructurada per a poder inicialitzar-se en l'animació.

Published in: Design
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

animació_Practica2

 1. 1. PRACTICA 2 “SIMULACIÓ D'UN FONS MARÍ” Nº de Escenes: 3 Story Board : Escena1: Primer apareix un peix en el seu entorn movent-se alegrement Tècnica: Realitzada amb una càmera en vista frontal Per als moviments tant de les plantes, com dels peixos hem utilitzat el deformador Sine Elements: Estrel.la de Mar: materials realitzats en Maya Plantes aquàtiques: materials realitzats en Maya Peix: materials realitzats en Maya Pedres: materials realitzats en Maya Duració: 12 Seg. ( 2-14)
 2. 2. Escena 2: tenim un tauró, este (el tauro) veu al peix xicotet i vol menjar-sel Tècnica: Realitzada amb una càmera en vista superior, hem variat els valors de la textura per a aconseguir un to d'aigua mes clara Per als moviments del Tauró hem utilitzat el deformador Sine Elements: Barco: materials realitzats en Maya Barrils: materials realitzats en Maya Tauró: materials realitzats en Maya Duració: 10 Seg. (15-25)
 3. 3. Escena 3: el tauró va a poc a poc i quan el peix xicotet s'adona es marxa ràpidament. Tècnica: Realitzada amb una càmera en vista frontal Per als moviments tant de les plantes, com dels peixos hem utilitzat el deformador Sine Elements: Estrel.la de Mar: materials realitzats en Maya Plantes aquàtiques: materials realitzats en Maya Peix: materials realitzats en Maya Pedres: materials realitzats en Maya Táuro: materials realitzats en Maya Duració : 7 Seg. (26-33)
 4. 4. RENDER SETTINGS Resolució: 640 x 360 px Motor de render utilitzat es Mental Ray Efectes secundaris: Final Gather : S'encarrega de retocar i afinar el primer rebot de llum, augmentant el realisme de l'escena encara que això si, augmentant els temps de representació. Raytracing: Per a simular els efectes de reflexió i refracció ha destacar pels bons resultats amb les ombres. Caustiques: Shadows: Motion blur
 5. 5. Deformador Sine Sine és un deformador no lineal, el funcionament del qual podem parametritzar l'ample de l'ona l'alt la freqüència, i el temps. Aquest deformador ho hem utilitzat tant en les plantes com en l'animació dels peixos per la seua capacitat de realisme que ens dóna amb un moviment oscil·latori. amplitude: amplitud de la onda Wavelenght : longitud de onda *Offset: temps Dropoff: aquest paràmetre s'utilitza per a afinar el moviment amb aquests 2 paràmetres fixem la part de l'objecte que volem que tinga el moviment oscil·latori
 6. 6. Paràmetre Offset: El paràmetre offset en el deformador Sine ho hem utilitzat tant per a mantenir velocitat d'oscil·lació com per a augmentar o baixar aquesta. La unitat de treball del paràmetre “time” és el segon Plantes i peix xicotet no hem variat la velocitat sine2.offset = time; Tauró: Hem variat el paràmetre augmentant el temps repetició depenent d'escena Així com els altres paràmetres d'oscil·lació. sine2.offset = time * 2 ; En el paràmetre time de la textura Ocean ho hem baixat a la meitat perquè les llums càustiques no feren els canvis tan ràpid. ocean1.time = time / 2; Realització de les càustiques per a l'exercici La concentració de càustiques és a causa de la concentració de Rajos de llum que travessen la superfície de l’Ocean. La superfície que hem creat (plane) que simula el fons del mar funciona com una lent i per refracció *acava creant els rajos de llum més concentrats. 1º Crearem un plànol 2º Crearem una llum direccional per a crear l'efecte de càustiques. 3º Anem a mápetjar la llum per a generar l'efecte de càustiques anirem a materials (Hypershade) seleccionem una textura 2d (2d Textures) anomenada “Ocean”. 4º La textura “Ocean” porta un mapa procedural per a poder aplicar efectes de maya a la textura, la seleccionem. 5 Anem al *menu *dynamics Una vegada seleccionat el menu anirem a FluidEffects/Ocean/Create Ocean 6º Variarem els parametres d'Altura d'Onda (Wave Height), (Wave peaking) i Turbulència (WaveTurbulence) i augmentem la forma d'ona (WaveLengh Min.). També anirem a “Color Balance”, en “Color Gain” possarem el blau mes clar i en “Color Offset” el blau mes fosc. 7 Una vegada parametritzada la textura anem a la llum direccional que hem creat i en el camp color posem la textura que hem creat . Depenent de la grandària d'aquesta llum serà mes gran o mes xicotet el nivell de concentració de les llums càustiques. 8º Seguidament,crearem una esfera per a donar profunditat al nostre “oceano” anem a opcions i la pintem de blau.
 7. 7. 9º en la pestanya (SphereFog) augmentem la densitat perquè la línia del mar ens quede difusa no tan plana . 10 Perquè el sòl que és on es produeix l'efecte de càustiques no siga estàtic ho animarem fent el següent: 11 Anem a la textura creada (Ocean) i crearem una expressió en el paràmetre “time” donant-li al botó de la dreta del ratolí, seleccionem el camp ( Estafe) i escrivim el següent codi (ocean1 és el nom de la textura que jo tinc) ocean1.time = time / 2 . El paràmetre “time” treballa en segons el que nosaltres hem fet és que vaja a la meitat de velocitat per als canvis en la textura.
 8. 8. Elements utilitzats Tauró Shark 3d Model - font TF3DM Usuari 3dRegenerator Textura creada amb Maya Plantes Marines House Plant 3d Model - font TF3DM Usuari 3dRegenerator Textura creada amb Maya Board Board 3d Model - font TF3DM Usuari Kheiro Textura creada amb Maya
 9. 9. Estrel.la Marina Start Fish font virtual-lands-3d.com Textura creada amb Maya

×