Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Les TIC com a facilitadores de l'aprenentatge

131 views

Published on

Les TIC com a facilitadores de l’aprenentatge. Reflexions, recursos i metodologies. III Jornada d‘intercanvi: formació d‘adults nouvinguts
Les TIC en la formació d’adults. Eines per a l'aprenentatge de la llengua.
Granollers, 28 d’octubre de 2016.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Les TIC com a facilitadores de l'aprenentatge

 1. 1. Les TIC com a facilitadores de l’aprenentatge. Reflexions, recursos i metodologies. III Jornada d‘intercanvi: formació d‘adults nouvinguts Les TIC en la formació d’adults. Eines per a l'aprenentatge de la llengua. Granollers, 28 d’octubre de 2016.
 2. 2. Què farem? 1. Reflexionarem una miqueta al voltant del concepte d’escletxa digital. 2. Veurem algunes eines TIC per a organitzar, crear i col·laborar. 3. Examinarem algunes eines i propostes per al treball d’alfabetització digital o no amb adults, introduint el concepte de gamificació.
 3. 3. Feu preguntes, participeu i connecteu-vos!
 4. 4. Parlem una mica d’escletxa digital
 5. 5. Comparteix i participa https://padlet.com/gcgabriel/d0p2k8hzsv21
 6. 6. Eines TIC per organitzar i col·laborar
 7. 7. Quines eines coneixeu? https://goo.gl/forms/O3GIAe3jZXunvYgZ2
 8. 8. Aprenentatge gamificat
 9. 9. Duolingo (https://www.duolingo.com/)
 10. 10. Característiques de Duolingo  Permet ajustar el teu ritme d’aprenentatge.  Versions mòbil i d’escriptori.  La versió en català va ser feta per voluntaris.  Metodologia microlearning.  Està basat en la traducció, cal saber castellà per poder fer-ho servir.  Té un component social per poder compartir el progrés.
 11. 11. Snackson (http://ca.snackson.com/)
 12. 12. Característiques de Snackson  Funciona amb reptes (dinàmiques d’aprenentatge) de temps breu i limitat, i que poden ser individuals o col·lectius.  Només versió mòbil.  Inclou material en format text, vídeo, àudio i imatge.  Microcontinguts: propostes de treball de 5 minuts de mitjana diaris.  Gamificació: punts, insígnies, premis, competicions entre grups i rànquings.
 13. 13. Iniciar-se en les TIC
 14. 14. El casal digital (http://www.casaldigital.com/)
 15. 15. Jclic (http://clic.xtec.cat/ca/index.htm)
 16. 16. http://www.societatdelainformacio.com/alfabetitzacio/
 17. 17. Araword http://xtec.gencat.cat/ca/recursos/dnee/suport/semina ri/araword/
 18. 18. Adapro (http://adapro.iter.es/es.html)
 19. 19. Recursos per a l’alfabetització digital
 20. 20. Materials formatius per a l’acreditació ACTIC http://actic.citilab.eu/ http://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/pas/ actic/index Materials de la Red Conecta http://ordenadorpractico.es http://tabletapractica.es
 21. 21. Algunes idees!
 22. 22.  Diari col·lectiu d’experiències en el que cada dia de classe, una persona destaca alguna cosa del seu dia (Documents de Google).  Blocs amb temàtiques d’interès cultural, associacionisme... (Blogger o Wordpress).  Creació d’un podcast amb continguts musicals, dites, contes, tradicions o costums dels països d’origen dels alumnes (Ivoox o Spreaker Studio).  Passejada virtual per Google Maps com a excusa per a que expliquin coses de la seva terra.
 23. 23. Gràcies per la vostra atenció! Gabriel González (ggonzalez@fundacionesplai.org) Imatges reutilitzades no del tot bé des de www.freepik.com Pots descarregar, modificar i compartir aquesta presentació des de www.slideshare.net/fumobarnable sempre i quan esmentis l’autor i la comparteixis amb les mateixes condicions.

×