Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

FSYC - Xarxes socials i gènere

280 views

Published on

Presentació sobre gènere i xarxes socials que va fer l'Ana López als nostres pre-adolescents en el casal sobre usos de la tecnologia

Published in: Social Media
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

FSYC - Xarxes socials i gènere

 1. 1. Quines xarxes socials coneixem? Quines són les més utilitzades? Quines ens agradaria tenir? per què?
 2. 2.  Popularitat = nombre d'amistats virtuals?
 3. 3.  Les noies apareixen en moltes fotos abraçant-se, donantse un petó amb les seves amigues, per què els nois no es fan aquest tipus de fotos o comentaris?
 4. 4.  Algú ha rebut en algun moment un comentari desagradable en el seu perfil? Reben més comentaris desagradables nois o noies? Per què?  Heu vist continguts sexistes en forma de fotografies o missatges sobre les dones? Les noies són més agredides a les xarxes socials, sobretot en el que té a veure amb el seu aspecte físic. Els comentaris sobre el cos femení és un dels aspectes que les noies més identifiquen com a humiliacions, encara que no necessàriament com a agressions.
 5. 5. LES DIFERÈNCIES ENTRE DONES I HOMES DONES Dependència Sensibilitat Fragilitat Cura Tendresa Sentimentals Importància de la imatge Tasques de la llar Coquetes Rencoroses Cotilles Vagina Pits desenvolupats Embaràs Menstruació HOMES Independència Agressivitat Valentia Competitivitat GÈNERE GÈNERE Domini Autoritat No expressió sentiments Impulsivitat Decisió Importància del sexe Passotes SEXE SEXE Penis Barba Veu greu
 6. 6.   El ciberbullying implica l’ús de les TIC per donar suport a una conducta deliberada, repetida i hostil per part d’un individu o un grup, amb la intenció de danyar l’altre. A diferència del bullying tradicional, (que també inclou reiteració, intencionalitat i edats similars pel que fa a la víctima i l’assetjador), es caracteritza a més per l’anonimat, la instantaneïtat, la publicitat, els mitjans emprats i l’accessibilitat.
 7. 7.  El sexting consisteix a difondre o publicar continguts de tipus sexual produïts pel mateix remitent utilitzant un dispositiu tecnològic, i pot derivar en una conducta de ciberbullying com a mitjà de pressió, xantatge i ridiculització contra la persona.
 8. 8.  El happy slapping és una acció que es du a terme en un grup d’adolescents que aborden un vianant i, sense motiu aparent, l’agredeixen mentre ho filmen amb els seus telèfons mòbils. Aquesta agressió, a posteriori, es fa pública a la xarxa.
 9. 9. Què ens semblaria si la nostra parella ens fa 10 trucades al dia? Les xarxes socials poden ser un mitjà per al control de la parella? Qui sol exercir aquest control, nois o noies? li donaríeu les vostres contrasenyes a la vostra parella?
 10. 10. CONTROL VIOLÈNCIA
 11. 11. TIPUS DE VIOLÈNCIES Física Verbal Psicològica Sexual Social Económica Ambiental
 12. 12. Física Verbal Social Ambiental Psicològica Econòmica Sexual
 13. 13.       La desigualdad de género y el sexismo en las redes sociales. Una aproximación cualitativa al uso que hacen de las redes sociales las y los jóvenes de la CAPV. Departamento de educación, política lingüística y cultura. Gobierno Vasco, 2013. http://minoviomecontrola.blogspot.com.es/ http://www.pantallasamigas.net/ http://karicies.blogspot.com.es/ Meras Lliebre, Ana. Prevención de la Violencia de Género en adolescentes. Estudios de Juventud, 2003. INJUVE. Igualdad y prevención de la violencia de género en la adolescencia. Ministerio de Igualdad y Universidad Complutense de Madrid, 2011.

×