REUNIÓ CURS 2009-10

574 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
574
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

REUNIÓ CURS 2009-10

 1. 1. REUNIÓ DE CICLEREUNIÓ DE CICLE M ITJÀM ITJÀ Dimecres 14 d'octubre CURS 2009/10
 2. 2. MONITORES ✔ Coordinadora Mª José Pallarès ✔ Tercer i quart : Pili Herrero
 3. 3. MESTRES TUTORS/ES • TERCER: Francesc Redondo • QUART: Rebeca Polo / Ester Garcia ESPECIALISTES ANGLÈS: Ester Garcia •MÚSICA: Francesc Garcia •EDUC. FÍSICA: Rebeca Polo •NEE: Rosa López
 4. 4. FUNCIONAMENT DE L'ESCOLA ✔ Han de portar una bata amb el nom i una beta llarga per penjar-la. ✔ Una caixa de mocadors i una de tovalloletes. ✔ El dies d'educació física: xandall i una samarreta de recanvi. ✔ Tota la roba ha d'anar marcada i amb una beta llarga, especialment a colònies . ✔ La porta d'entrada es tanca a les 9:05, en cas d'arribar més tard s'ha de trucar per la porta principal i el retard queda registrat.
 5. 5. FUNCIONAMENT DE L'ESCOLA ✔ Quan un nen/a està malalt, convé que es quedi a casa en un ambient tranquil, evitant el contagi i comunicar-ho al centre. ✔ Cal evitar que les hores de prendre medicament coincideixin amb les hores d'escola, si no és possible cal adjuntar la recepta o informe mèdic ✔ A primària els aniversaris es celebraran a l'aula fent un recull de dibuixos, no es poden repartir invitacions a festes dins de l'escola.
 6. 6. FUNCIONAMENT DE L'ESCOLA Volem potenciar el menjar sa i variat, portant cada dia de la setmana un esmorzar diferent: ✔ DILLUNS ............................ Un làctic. ✔ DIMARTS.............................Fruita o fruits secs ✔ DIMECRES............................ Un petit entrepà. ✔ DIJOUS ...............................Fruita o fruits secs. ✔ DIVENDRES........................Us deixem triar. ✔ El material escolar i els llibres són d'ús comunitari i es paguen amb la quota anual, cal fer un bon ús dels llibres.
 7. 7. SORTIDES I COLÒNIES Els aprenentatges, dins d'una educació integral, no poden limitar-se a l´aula. ✔ Colònies i sortides: són complements dels aprenentatges escolars que ajuden al desenvolupament integral dels nens i nenes i potencien el gust pels aprenentatges, enfocant aquests, des d'una perspectiva lúdica i interactiva. ✔ Les sortides es pagaran a través del caixer de la Caixa amb el codi corresponent, i en el termini previst, no s'acceptaran autoritzacions i pagaments fora de termini.
 8. 8. SORTIDES I COLÒNIES PRIMER TRIMESTRE DATA LLOC OBJECTIUS NIVELL PREU APROX 26 d'octubre IMAX PORT VELL •Conèixer animals i plantes de l’entorn marí. •Utilitzar la comunicació audiovisual per a la cerca d’informació i conèixer els codis del llenguatge audiovisual. 3r i 4t 18 € 25 de novembre CAL BOLET TEATRE : La faula de la guineu ● Valorar el teatre com a expressió artística. Reconèixer i practicar els valors i normes que afavoreixen la convivència 3r i 4t 8'5€ Pendent de confirmació BIBLIOTECA DE GELIDA • Conèixer, gaudir i aprofitar els recursos i equipaments que ens ofereix el municipi. • Buscar informació en llibres sobre temes que ens interessen (en aquest cas sobre el nostre projecte). 3r i 4t 0 €
 9. 9. SORTIDES I COLÒNIES SEGON TRIMESTRE DATA LLOC OBJECTIUS NIVELL PREU APROX 4 de febrer CAL BOLET MÚSICA: Orquestra àrab de Barcelona •Valorar i respectar el fet artístic propi i dels altres entenent que és una manera de comunicar-se i d’expressar els sentiments. 3r i 4t 8'5 € 10 de febrer COSMOCAIXA: Sostenibilitat en el bosc. •Utilitzar el coneixement científic per comprendre situacions properes relacionades amb problemàtiques ambientals. 3r i 4t 12 € 9 de març CASTELL DE GELIDA •Identificar els principals elements de l’entorn natural, social i cultural. 4t 0 € 16 de març CASTELL DE GELIDA •Identificar els principals elements de l’entorn natural, social i cultural. 3r 0 €
 10. 10. SORTIDES I COLÒNIES TERCER TRIMESTRE DATA LLOC OBJECTIUS NIVELL PREU APROX. 12, 13, 14 d'abril COLÒNIES:La Carral. http://www.alacarral.net/escolars.htm •Participar activament en el treball en grup. •Identificar els principals elements de l’entorn natural, social i cultural. 3r i 4t 40 € 1r trim. +40 € 2n trim 14 de maig CAL BOLET DANSA: Fills de les estrelles •Gaudir de l’aproximació a les manifestacions artístiques. •Explorar les possibilitats de moviment del cos. 3r i 4t 8,5€ Pendent de confirmació LES FONTS DE GELIDA •Identificar un problema de naturalesa mediambiental. •Conèixer i comprendre el context natural i social on està immers l'infant. 3r i 4t 0 €
 11. 11. LÍNIA METODOLÒGICA ✔ Metodologia d'aprenentatge activa. ✔ Fomenta la motivació i la curiositat basant- se en l'observació. AGRUPAMENTS RACONS PETIT GRUP GRAN GRUP PARELLES TALLERS INTERNIVELLS
 12. 12. TALLERS ✔ Activitats d'aprenentatge amb grups heterogenis formats per nens dels diferents cursos del cicle. ✔ Motiven i enriqueixen l´aprenentatge. ✔ Es creen noves dinàmiques de grup. ✔ Metodologia activa que permet: ✔ Aprendre d'una forma vivencial i manipulativa. ✔ L´intercanvi d'experiències entre els alumnes. ✔ L´atenció a la diversitat
 13. 13. TALLERS Objectius: ✔ Desenvolupar la capacitat creativa dels nens i nenes. ✔ Despertar l´interès, la curiositat i la sensibilitat per les creacions plàstiques pròpies i les dels altres. ✔ Despertar la inquietud per experimentar amb materials i tècniques diverses. ✔ Cada taller té una durada de 3 sessions. ✔ Són impartits pels tutors/es del cicle i altres mestres.
 14. 14. RACONS ✔ Els racons són una estratègia metodològica que facilita, de forma individualitzada, els diferents processos de treball i ritmes d'aprenentatge. ✔ S´està considerant al nen com un ser actiu que aprèn a partir dels sentits i de la manipulació. ✔ S´organitza la classe en petits grups que treballen simultàniament aspectes diferents, amb dos mestres. ✔ Tenen una presència permanent durant tot el curs.
 15. 15. PROJECTES ✔ Els periodistes (quart), els cérvols (tercer) durant primer i segon trimestre. ✔ Les Fonts de Gelida al segon i tercer trimestre.
 16. 16. FESTES ✔ La Castanyada ✔ Nadal ✔ Carnaval i la vella Quaresma ✔ Sant Jordi ✔ Final de curs *Són obertes Nadal i la rua de carnaval a les famílies.
 17. 17. OBJECTIUS DEL CURS Matemàtiques: Instrument de coneixement i anàlisi de la realitat Medi: Conèixer i tenir eines per ubicar-se en l’entorn on vivim, per aprendre a habitar-lo, a respectar-lo i a millorar-lo. Català: aprofundir i assegurar competències bàsiques foment de la lectura. Tic : Ús transversal en totes les àrees i espais Eixos transversals .ed. viària, salut, medi ambient, cooperació .... Pla Educatiu d’Entorn
 18. 18. AVALUACIÓ ✔ Fixar el punt de partida. ✔ Permetre adaptar l'ajut a les característiques dels infants. ✔ Determinar fins a quin punt s'han assolit les intencions educatives.
 19. 19. AVALUACIÓ ✔ Es lliuren tres informes durant el curs. ✔ Per la valoració global d'àrea es farà servir la nomenclatura Excel·lent, Notable, Bé, Suficient, Insuficient. ✔ Els informes s'han de retornar signats cada trimestre.
 20. 20. ENTREVISTES ✔ Família i escola han de cooperar i intervenir conjuntament unificant criteris. ✔ Un dels mitjans per fer-ho són les entrevistes amb les famílies. ✔ Les entrevistes es duran a terme els DIJOUS a partir de les 13:00 h ✔ Es poden convocar tan per part dels pares com de la mestra o el mestre i sempre que sigui necessari.
 21. 21. AGENDA ✔ L'agenda és el mitjà de comunicació habitual entre famílies i escola. ✔ Els nens de cicle mitjà s'han de fer responsables de l'agenda, anotant els deures i altres i ensenyant a l'escola quan tinguin alguna nota de casa. ✔ Controlar periòdicament des de casa i signar quan arribi un avís.
 22. 22. ✔ Precs i preguntes REUNIÓ DE CICLEREUNIÓ DE CICLE M ITJÀM ITJÀ MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ASSISTÈNCIA BON CURS 2009/10. ELS MESTRES I LES MESTRES DE CICLE MITJÀ http://www.xtec.cat/ceiplesfontsgelida/ http://blocs.xtec.cat/c3rvols/

×