Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

REUNIÓ CURS 2009-10

603 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

REUNIÓ CURS 2009-10

 1. 1. REUNIÓ DE CICLEREUNIÓ DE CICLE M ITJÀM ITJÀ Dimecres 14 d'octubre CURS 2009/10
 2. 2. MONITORES ✔ Coordinadora Mª José Pallarès ✔ Tercer i quart : Pili Herrero
 3. 3. MESTRES TUTORS/ES • TERCER: Francesc Redondo • QUART: Rebeca Polo / Ester Garcia ESPECIALISTES ANGLÈS: Ester Garcia •MÚSICA: Francesc Garcia •EDUC. FÍSICA: Rebeca Polo •NEE: Rosa López
 4. 4. FUNCIONAMENT DE L'ESCOLA ✔ Han de portar una bata amb el nom i una beta llarga per penjar-la. ✔ Una caixa de mocadors i una de tovalloletes. ✔ El dies d'educació física: xandall i una samarreta de recanvi. ✔ Tota la roba ha d'anar marcada i amb una beta llarga, especialment a colònies . ✔ La porta d'entrada es tanca a les 9:05, en cas d'arribar més tard s'ha de trucar per la porta principal i el retard queda registrat.
 5. 5. FUNCIONAMENT DE L'ESCOLA ✔ Quan un nen/a està malalt, convé que es quedi a casa en un ambient tranquil, evitant el contagi i comunicar-ho al centre. ✔ Cal evitar que les hores de prendre medicament coincideixin amb les hores d'escola, si no és possible cal adjuntar la recepta o informe mèdic ✔ A primària els aniversaris es celebraran a l'aula fent un recull de dibuixos, no es poden repartir invitacions a festes dins de l'escola.
 6. 6. FUNCIONAMENT DE L'ESCOLA Volem potenciar el menjar sa i variat, portant cada dia de la setmana un esmorzar diferent: ✔ DILLUNS ............................ Un làctic. ✔ DIMARTS.............................Fruita o fruits secs ✔ DIMECRES............................ Un petit entrepà. ✔ DIJOUS ...............................Fruita o fruits secs. ✔ DIVENDRES........................Us deixem triar. ✔ El material escolar i els llibres són d'ús comunitari i es paguen amb la quota anual, cal fer un bon ús dels llibres.
 7. 7. SORTIDES I COLÒNIES Els aprenentatges, dins d'una educació integral, no poden limitar-se a l´aula. ✔ Colònies i sortides: són complements dels aprenentatges escolars que ajuden al desenvolupament integral dels nens i nenes i potencien el gust pels aprenentatges, enfocant aquests, des d'una perspectiva lúdica i interactiva. ✔ Les sortides es pagaran a través del caixer de la Caixa amb el codi corresponent, i en el termini previst, no s'acceptaran autoritzacions i pagaments fora de termini.
 8. 8. SORTIDES I COLÒNIES PRIMER TRIMESTRE DATA LLOC OBJECTIUS NIVELL PREU APROX 26 d'octubre IMAX PORT VELL •Conèixer animals i plantes de l’entorn marí. •Utilitzar la comunicació audiovisual per a la cerca d’informació i conèixer els codis del llenguatge audiovisual. 3r i 4t 18 € 25 de novembre CAL BOLET TEATRE : La faula de la guineu ● Valorar el teatre com a expressió artística. Reconèixer i practicar els valors i normes que afavoreixen la convivència 3r i 4t 8'5€ Pendent de confirmació BIBLIOTECA DE GELIDA • Conèixer, gaudir i aprofitar els recursos i equipaments que ens ofereix el municipi. • Buscar informació en llibres sobre temes que ens interessen (en aquest cas sobre el nostre projecte). 3r i 4t 0 €
 9. 9. SORTIDES I COLÒNIES SEGON TRIMESTRE DATA LLOC OBJECTIUS NIVELL PREU APROX 4 de febrer CAL BOLET MÚSICA: Orquestra àrab de Barcelona •Valorar i respectar el fet artístic propi i dels altres entenent que és una manera de comunicar-se i d’expressar els sentiments. 3r i 4t 8'5 € 10 de febrer COSMOCAIXA: Sostenibilitat en el bosc. •Utilitzar el coneixement científic per comprendre situacions properes relacionades amb problemàtiques ambientals. 3r i 4t 12 € 9 de març CASTELL DE GELIDA •Identificar els principals elements de l’entorn natural, social i cultural. 4t 0 € 16 de març CASTELL DE GELIDA •Identificar els principals elements de l’entorn natural, social i cultural. 3r 0 €
 10. 10. SORTIDES I COLÒNIES TERCER TRIMESTRE DATA LLOC OBJECTIUS NIVELL PREU APROX. 12, 13, 14 d'abril COLÒNIES:La Carral. http://www.alacarral.net/escolars.htm •Participar activament en el treball en grup. •Identificar els principals elements de l’entorn natural, social i cultural. 3r i 4t 40 € 1r trim. +40 € 2n trim 14 de maig CAL BOLET DANSA: Fills de les estrelles •Gaudir de l’aproximació a les manifestacions artístiques. •Explorar les possibilitats de moviment del cos. 3r i 4t 8,5€ Pendent de confirmació LES FONTS DE GELIDA •Identificar un problema de naturalesa mediambiental. •Conèixer i comprendre el context natural i social on està immers l'infant. 3r i 4t 0 €
 11. 11. LÍNIA METODOLÒGICA ✔ Metodologia d'aprenentatge activa. ✔ Fomenta la motivació i la curiositat basant- se en l'observació. AGRUPAMENTS RACONS PETIT GRUP GRAN GRUP PARELLES TALLERS INTERNIVELLS
 12. 12. TALLERS ✔ Activitats d'aprenentatge amb grups heterogenis formats per nens dels diferents cursos del cicle. ✔ Motiven i enriqueixen l´aprenentatge. ✔ Es creen noves dinàmiques de grup. ✔ Metodologia activa que permet: ✔ Aprendre d'una forma vivencial i manipulativa. ✔ L´intercanvi d'experiències entre els alumnes. ✔ L´atenció a la diversitat
 13. 13. TALLERS Objectius: ✔ Desenvolupar la capacitat creativa dels nens i nenes. ✔ Despertar l´interès, la curiositat i la sensibilitat per les creacions plàstiques pròpies i les dels altres. ✔ Despertar la inquietud per experimentar amb materials i tècniques diverses. ✔ Cada taller té una durada de 3 sessions. ✔ Són impartits pels tutors/es del cicle i altres mestres.
 14. 14. RACONS ✔ Els racons són una estratègia metodològica que facilita, de forma individualitzada, els diferents processos de treball i ritmes d'aprenentatge. ✔ S´està considerant al nen com un ser actiu que aprèn a partir dels sentits i de la manipulació. ✔ S´organitza la classe en petits grups que treballen simultàniament aspectes diferents, amb dos mestres. ✔ Tenen una presència permanent durant tot el curs.
 15. 15. PROJECTES ✔ Els periodistes (quart), els cérvols (tercer) durant primer i segon trimestre. ✔ Les Fonts de Gelida al segon i tercer trimestre.
 16. 16. FESTES ✔ La Castanyada ✔ Nadal ✔ Carnaval i la vella Quaresma ✔ Sant Jordi ✔ Final de curs *Són obertes Nadal i la rua de carnaval a les famílies.
 17. 17. OBJECTIUS DEL CURS Matemàtiques: Instrument de coneixement i anàlisi de la realitat Medi: Conèixer i tenir eines per ubicar-se en l’entorn on vivim, per aprendre a habitar-lo, a respectar-lo i a millorar-lo. Català: aprofundir i assegurar competències bàsiques foment de la lectura. Tic : Ús transversal en totes les àrees i espais Eixos transversals .ed. viària, salut, medi ambient, cooperació .... Pla Educatiu d’Entorn
 18. 18. AVALUACIÓ ✔ Fixar el punt de partida. ✔ Permetre adaptar l'ajut a les característiques dels infants. ✔ Determinar fins a quin punt s'han assolit les intencions educatives.
 19. 19. AVALUACIÓ ✔ Es lliuren tres informes durant el curs. ✔ Per la valoració global d'àrea es farà servir la nomenclatura Excel·lent, Notable, Bé, Suficient, Insuficient. ✔ Els informes s'han de retornar signats cada trimestre.
 20. 20. ENTREVISTES ✔ Família i escola han de cooperar i intervenir conjuntament unificant criteris. ✔ Un dels mitjans per fer-ho són les entrevistes amb les famílies. ✔ Les entrevistes es duran a terme els DIJOUS a partir de les 13:00 h ✔ Es poden convocar tan per part dels pares com de la mestra o el mestre i sempre que sigui necessari.
 21. 21. AGENDA ✔ L'agenda és el mitjà de comunicació habitual entre famílies i escola. ✔ Els nens de cicle mitjà s'han de fer responsables de l'agenda, anotant els deures i altres i ensenyant a l'escola quan tinguin alguna nota de casa. ✔ Controlar periòdicament des de casa i signar quan arribi un avís.
 22. 22. ✔ Precs i preguntes REUNIÓ DE CICLEREUNIÓ DE CICLE M ITJÀM ITJÀ MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ASSISTÈNCIA BON CURS 2009/10. ELS MESTRES I LES MESTRES DE CICLE MITJÀ http://www.xtec.cat/ceiplesfontsgelida/ http://blocs.xtec.cat/c3rvols/

×