Samen sterker. Verbeter communicatie tussen ouders en school

191 views

Published on

Door betrokkenheid en een zorgvuldige communicatie met de leerkrachten kunnen de ouders hun kinderen beter begeleiden bij de schoolloopbaan. Er is grote belangstelling voor dit thema bij de Meesterklassen van Expertisecentrum Ouders, school en buurt waar onderzoekers en praktijkmensen een volle dag lang ervaringen uitwisselden over ‘verwachtingenmanagement’, communicatieproblemen en de rol van de lerarenopleiding.
Het ministerie van OCW maakt er serieus werk van dat scholen de deur open zetten voor ouders, met hen gaat samenwerken en dat ouders thuis ‘onderwijsondersteunend’ met hun eigen kinderen aan de slag gaan met het oog op betere onderwijsresultaten.
Check: http://www.its-nijmegen.nl/pdf/view_medewerkers.asp?id=273
MR- magazine, nr. 3, april 2013.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
191
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Samen sterker. Verbeter communicatie tussen ouders en school

  1. 1. Samen sterker. Verbeter communicatie tussen ouders enschoolMEESTERKLAS Kasteel HeyendaelDoor betrokkenheid en een zorgvuldige communicatie met de leerkrachten kunnen de oudershun kinderen beter begeleiden bij de schoolloopbaan. Er is grote belangstelling voor dit themabij de Meesterklassen van Expertisecentrum Ouders, school en buurt waar onderzoekers enpraktijkmensen een volle dag lang ervaringen uitwisselden over ‘verwachtingenmanagement’,communicatieproblemen en de rol van de lerarenopleiding.Het ministerie van OCW maakt er serieus werk van dat scholen de deur open zetten voorouders, met hen gaat samenwerken en dat ouders thuis ‘onderwijsondersteunend’ met huneigen kinderen aan de slag gaan met het oog op betere onderwijsresultaten.Check: http://www.its-nijmegen.nl/pdf/view_medewerkers.asp?id=273MR- magazine, nr. 3, april 2013.

×