Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Code als richtlijn. Beter functioneren participatie?
Code goede medezeggenschap
Landelijke organisaties van leerlingen, ou...
Code als richtlijn
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Code als richtlijn

196 views

Published on

Code goede medezeggenschap
Landelijke organisaties van leerlingen, ouders, werknemers en schoolleiders en bestuurders reiken medezeggenschapsraden in het onderwijs suggesties aan om zich actiever richting het schoolbestuur en de achterban op te stellen, meer aan ‘zelfreflectie’ te doen en zich aan gedragscodes te houden om ‘goed’ te functioneren.
Hoe kunt u effectief gebruikmaken van de ‘code goede medezeggenschap’?
Artikel verschijnt in het oktobernummer van MR Magazine. Kluwer.
Smit, F. (2013). Code als richtlijn. Beter functioneren. MR magazine, 28 (6), 4-6.
Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid
Elk besluit van het bestuur, hoe visionair en inspirerend ook, wordt beter naarmate leden van de medezeggenschapsraad in alle vrijheid hun mening erover kunnen geven.
Publicatie: Frederik Smit (2013). Medezeggenschap in het onderwijs, Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid. Amsterdam: SWP Uitgevers.
In deze uitgave komen de succesfactoren aan bod die de invloed van leraren, ouders en leerlingen op het beleid van onderwijsinstellingen optimaliseren.
In de bijlage de wetteksten over medezeggenschap.
Mac Steenaart (NBD|Biblion recensie)
Mac Steenaart: ‘De teksten (met daartussen kleine cartoonachtige tekeningen) zijn actueel, bevatten weinig jargon waardoor ze voor de brede doelgroep (ouders, leerkrachten primair onderwijs, aangevuld met leerlingen in het voortgezet onderwijs) goed te lezen zijn en veel extra informatie geven over dit belangrijke onderwerp’.
Check: http://www.bruna.nl/boeken/medezeggenschap-en-onderwijs-9789088503450
Expertisecentrum Ouders, school en buurt, ITS, Radboud Universiteit Nijmegen
Check: http://www.ru.nl/its/expertisecentrum/expertisecentrum/

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Code als richtlijn

  1. 1. Code als richtlijn. Beter functioneren participatie? Code goede medezeggenschap Landelijke organisaties van leerlingen, ouders, werknemers en schoolleiders en bestuurders reiken medezeggenschapsraden in het onderwijs suggesties aan om zich actiever richting het schoolbestuur en de achterban op te stellen, meer aan ‘zelfreflectie’ te doen en zich aan gedragscodes te houden om ‘goed’ te functioneren. Hoe kunt u effectief gebruikmaken van de ‘code goede medezeggenschap’? Artikel verschijnt in het oktobernummer van MR Magazine. Kluwer. Smit, F. (2013). Code als richtlijn. Beter functioneren. MR magazine, 28 (6), 4-6. Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid Elk besluit van het bestuur, hoe visionair en inspirerend ook, wordt beter naarmate leden van de medezeggenschapsraad in alle vrijheid hun mening erover kunnen geven. Publicatie: Frederik Smit (2013). Medezeggenschap in het onderwijs, Succesfactoren voor invloed van leraren, ouders en leerlingen op bestuursbeleid. Amsterdam: SWP Uitgevers. In deze uitgave komen de succesfactoren aan bod die de invloed van leraren, ouders en leerlingen op het beleid van onderwijsinstellingen optimaliseren. In de bijlage de wetteksten over medezeggenschap. Mac Steenaart (NBD|Biblion recensie) Mac Steenaart: ‘De teksten (met daartussen kleine cartoonachtige tekeningen) zijn actueel, bevatten weinig jargon waardoor ze voor de brede doelgroep (ouders, leerkrachten primair onderwijs, aangevuld met leerlingen in het voortgezet onderwijs) goed te lezen zijn en veel extra informatie geven over dit belangrijke onderwerp’. Check: http://www.bruna.nl/boeken/medezeggenschap-en-onderwijs-9789088503450 Expertisecentrum Ouders, school en buurt, ITS, Radboud Universiteit Nijmegen Check: http://www.ru.nl/its/expertisecentrum/expertisecentrum/

×