Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
El projecte Plurilingüe a l'escola catalana
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

francescvilaPLCplurilingue

Download to read offline

Seminari d’Immersió Lingüística dels CEIP de Salt: Actualització de la metodologia d’immersió en l’actual context sociolingüístic.
Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

  • Be the first to like this

francescvilaPLCplurilingue

  1. 1. Projecte Lingüístic Plurilingüe
  2. 2. El Projecte Lingüístic Plurilingüe, el pont cap al futur En el dia a dia estem posant avui les condicions que faran possible el demà que tindrem, però… quin és realment el demà que volem? Ho decidim cada dia en els usos que fem de les llengües !!
  3. 3. Valors i actituds del Sistema Educatiu Català. Impuls a la construcció col·lectiva del coneixement, a la convivència, a la comunicació i a la projecció internacional Dret constitucional (educació) Dret estatutari (convivència) Llei de Política Lingüística (llengua) Polítiques educatives internacionals Polítiques lingüístiques europees Política lingüística catalana Projecte Lingüístic cap al plurilingüisme de l’alumnat Com? Acció -Programa d’Immersió -Pla d’impuls a les terceres llengües (Pla d’anglès, francès…) Valors -Principis democràtics -Educació per a la transformació de la societat -Construcció de la societat de la transformació Per què? Missió - Educació per a tothom - Equitat, qualitat, eficiència - Èxit educatiu Escola inclusiva i acollidora Plurilingüisme i ccbb per l’aprenentatge al llarg de la vida Qui? Visió -Català, eix vertebrador d’un projecte lingüístic plurilingüe, per assolir l’educació de qualitat i la convivència en diversitat Què? EDU Cal compartir objectius estratègics, clars i definits, realistes i abastables, ben temporitzats .
  4. 5. saben català saben català i castellà saben castellà no saben ni català ni castellà, però saben altres llengües saben les dues llengües oficials i tenen un bon coneixement, com a mínim, d’una llengua estrangera Quan els nens i les nenes van a l’escola: Quan els nens i les nenes acaben l’ensenyament obligatori: L’ESCOLA ofereix a tothom l’oportunitat de tenir els coneixements lingüístics necessaris per ser ciutadans preparats i participatius Aplicació de metodologies de segones llengües
  5. 6. Planificar no és veure quina decisió prendrem demà, sinó quina decisió hem de prendre avui per obtenir el demà que volem. Dels pensaments de Peter Drucker Plurilingüisme, un dinamitzador de la cognició i creativitat

Seminari d’Immersió Lingüística dels CEIP de Salt: Actualització de la metodologia d’immersió en l’actual context sociolingüístic. Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Views

Total views

1,087

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

278

Actions

Downloads

7

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×