francescvilaPLCplurilingue

1,035 views

Published on

Seminari d’Immersió Lingüística dels CEIP de Salt: Actualització de la metodologia d’immersió en l’actual context sociolingüístic.
Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Published in: Education, Technology
1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • Benvolgut Francesc,
  Moltes gràices per utilitzar els PowerPoints de presentació del Projecte Lingüístic Plurilingüe, que ens ajuden a recollir complicitats entre el professsorat de Catalunya.
  Si estàs interessat en actuvalitzar algunes de les filmines que faig servir, pots visitar el meu espai SlideShare... i no oblidis posar als peus de pàgina les fonts i els referents, si és el cas! ;-)

  http://www.slideshare.net/nlorenzo

  http://www.slideshare.net/nlorenzo/plurilingual-project-in-catalonia

  http://www.slideshare.net/nlorenzo/projecte-lingstic-de-catalunya-2007  Salutacions cordials, i felicitacions per l'interès en el tema.

  Neus Lorenzo
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,035
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
278
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

francescvilaPLCplurilingue

 1. 1. Projecte Lingüístic Plurilingüe
 2. 2. El Projecte Lingüístic Plurilingüe, el pont cap al futur En el dia a dia estem posant avui les condicions que faran possible el demà que tindrem, però… quin és realment el demà que volem? Ho decidim cada dia en els usos que fem de les llengües !!
 3. 3. Valors i actituds del Sistema Educatiu Català. Impuls a la construcció col·lectiva del coneixement, a la convivència, a la comunicació i a la projecció internacional Dret constitucional (educació) Dret estatutari (convivència) Llei de Política Lingüística (llengua) Polítiques educatives internacionals Polítiques lingüístiques europees Política lingüística catalana Projecte Lingüístic cap al plurilingüisme de l’alumnat Com? Acció -Programa d’Immersió -Pla d’impuls a les terceres llengües (Pla d’anglès, francès…) Valors -Principis democràtics -Educació per a la transformació de la societat -Construcció de la societat de la transformació Per què? Missió - Educació per a tothom - Equitat, qualitat, eficiència - Èxit educatiu Escola inclusiva i acollidora Plurilingüisme i ccbb per l’aprenentatge al llarg de la vida Qui? Visió -Català, eix vertebrador d’un projecte lingüístic plurilingüe, per assolir l’educació de qualitat i la convivència en diversitat Què? EDU Cal compartir objectius estratègics, clars i definits, realistes i abastables, ben temporitzats .
 4. 5. saben català saben català i castellà saben castellà no saben ni català ni castellà, però saben altres llengües saben les dues llengües oficials i tenen un bon coneixement, com a mínim, d’una llengua estrangera Quan els nens i les nenes van a l’escola: Quan els nens i les nenes acaben l’ensenyament obligatori: L’ESCOLA ofereix a tothom l’oportunitat de tenir els coneixements lingüístics necessaris per ser ciutadans preparats i participatius Aplicació de metodologies de segones llengües
 5. 6. Planificar no és veure quina decisió prendrem demà, sinó quina decisió hem de prendre avui per obtenir el demà que volem. Dels pensaments de Peter Drucker Plurilingüisme, un dinamitzador de la cognició i creativitat

×