Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Introducció a Facebook

1,831 views

Published on

Nocions bàsiques sobre la xarxa social més utilitzada.

Diapositiva 1. Títol de la presentació.

Diapositiva 2. Índex de la mateixa.

Diapositiva 3. Facebook és un lloc web format per moltes xarxes relacionades amb una escola, universitat, treball, regió, etc que la gent utilitza per mantenir-se al dia dels seus amics o companys compartint fotografies, notes, enllaços, vídeos, etc. Cal dir que per compartir la informació amb els nostres amics ha d'haver una connexió directa, és a dir, que per poder formar part de la xarxa d'una persona, s'ha d'enviar una sol licitud d'amistat i ser acceptat per aquesta persona.
A part d'aquesta característica típica de qualsevol xarxa social, a Facebook podrem afegir-a grups, on podrem intercanviar idees, costums, etc. amb la resta d'usuaris d'aquest espai, i pàgines on podrem estar al dia de la informació que ens interessa, tant de marques com de personatges públics. A més podrem incloure aplicacions i jocs al nostre perfil, el que farà augmentar el potencial d'aquesta web, tant en l'aspecte lúdic com educatiu.
Finalment dir que qualsevol persona pot fer-se membre de Facebook, sempre que compleixi les directives de la xarxa social, (com ara ser major de 14 anys a Espanya), sent el seu únic requisit per donar-se d'alta, el de disposar d'una adreça de correu electrònic.

Diapositiva 4. Quin ús doneu a Facebook?, Quina informació pengeu a la xarxa social?
Us preocupa qui pot veure el vostre perfil?
Cal anar amb compte amb la gent que donem permís per veure el nostre perfil, i més si es fa un ús molt personal, i no comercial / publicitari.

Diapositiva 5. Qualsevol informació que es pugi a Internet, deixa de ser privada. Una fotografia penjada a qualsevol xarxa social, per molt que tinguem el perfil restringit als nostres amics, deixa de ser privada. Un vídeo compartit en un grup restringit de Facebook on només accedeixen les teves amistats íntimes, deixa de ser privat. L'única manera que una informació / arxiu sigui privat, és que no abandoni mai el teu ordinador personal, i tot així Internet està ple de sorpreses de mals amics.
Facebook és un lloc per compartir informació amb els teus contactes, de manera que si et preocupa la privacitat, potser hauries de plantejar la teva presència, no només a Facebook, sinó en qualsevol xarxa social, i per extensió a Internet. La privacitat comença per un mateix, i de ser conscients de la informació que es comparteix en el nostre perfil, i qui té permís per accedir-hi.
Facebook té eines per definir més o menys el grau de privacitat teu perfil, i que anirem detallant amb el pas del temps, però sempre partint de la base que la privacitat absoluta no existeix, i tampoc tindria sentit, ja que una de les definicions de xarxa social és compartir.

Diapositiva 6. 1. Afegeix únicament a persones que coneixes. No obstant això, hi ha gent que experimenta per la xarxa, afegint gent que coneix en grups o pàgines d'admiradors. No creiem que això sigui dolent, tot el contrari, és una de les gràcies de la comunicació en les xarxes socials. En aquest cas, recomanem crear una llista amb permisos molt restringits per ubicar tots aquests perfils. Creiem que s'ha de diferenciar molt entre els amics de la vida real, i les amistats sorgides de la xarxa.
2. Per missatges privats, el mur no és un bon lloc. Ens hem acostumat molt a utilitzar els murs dels nostres contactes, així com l'apartat de comentaris de les publicacions, i oblidem que aquests apartats són públics. Si vols dir alguna cosa que només afecta al seu contacte i a tu, envia un missatge privat a través de Facebook.
3. Pensa-t'ho dues vegades abans de publicar alguna cosa. Si en algun moment et sorgeix el dubte de si la informació que publicarà en el teu perfil, pot danyar la teva imatge personal, o ferir la sensibilitat de terceres persones, no la publiquis. Cal estar molt segur des d'un bon inici del que es p

Published in: Education
 • Be the first to comment

Introducció a Facebook

 1. 1. Introducció a Facebook Nocions bàsiques sobre la xarxa social més utilitzada www.fbcat.com
 2. 2. Introducció a Facebook <ul><li>Què és Facebook?
 3. 3. Acceptar sol·licituts d'amistad.
 4. 4. Aspectes generals de la privacitat.
 5. 5. Privacitat, 4 aspectes a considerar.
 6. 6. Creació d'una identitat digital.
 7. 7. Opcions per a integrar webs.
 8. 8. Pàginas públiques o grups. </li></ul>
 9. 9. Què és Facebook? <ul><li>Web formada per petites xarxes.
 10. 10. Connexió directa entre els usuaris.
 11. 11. Podeu unir-vos a grups i pàgines.
 12. 12. Aplicacions i jocs.
 13. 13. Requeriments d'alta: </li><ul><ul><li>Major de 14 anys.
 14. 14. Compte de correu electrònic. </li></ul></ul></ul>
 15. 15. Acceptar sol·licituts d'amistat <ul><li>Quin ús doneu a Facebook?
 16. 16. Quin informació pengeu a la xarxa social?
 17. 17. Us preocupa qui pot veure el vostre perfil? </li><ul><li>Ús personal
 18. 18. Ús professional / comercial </li></ul></ul>
 19. 19. Aspectes generals de la privacitat <ul>“ Qualsevol informació que es puja a Internet, deixa de ser privada” “ Podeu restringir els permisos a Facebook, tot i així, la privacitat absoluta no existeix ” </ul>
 20. 20. Privacitat, 4 aspectes a considerar <ul><li>Coneixeu a tots els usuaris que agregueu com a amics?
 21. 21. Missatges privats, el mur no és un bon lloc.
 22. 22. Pensar dues vegades abans de publicar una informació.
 23. 23. No ataqueu a les persones de dins i/o fora de la xarxa social.
 24. 24. “ Sentit comú en l'ús de les xarxes socials” </li></ul>
 25. 25. Creació d'una identitat digital <ul><li>Controla el que escrius, no escrigueu res que no diríeu en públic.
 26. 26. Utilització de la informació que pengeu en el vostre mur, i en el dels vostres contactes.
 27. 27. No pengeu fotografíes/ vídeos, si el contingut pot ferir no tan sols a tu, sinó a tercers.
 28. 28. Actualitzar el vostre perfil a diari.
 29. 29. La comunicació és fonamental. </li></ul>
 30. 30. Opcions per a integrar webs <ul><li>Concepte de lifestreaming: </li><ul><li>Sistema propi de la xarxa social.
 31. 31. Aplicacions desenvolupades per tercers. </li></ul><li>“ Concedir permisos per a
 32. 32. accedir al vostre perfil” </li></ul>
 33. 33. Pàgines públiques o grups <ul><li>Pàgines, destinades a persones/marques que volen donar informació sobre elles.
 34. 34. Grups, enfocats a col·lectius d'usuaris que volen interactuar entre ells.
 35. 35. “ Fòrums de debat, creació d'esdeveniments, missatges/actualitzacions als seus membres, publicar enllaços, integrar aplicacions (pàgines); ja sigui pels administradors o els seus membres (permisos)” </li></ul>
 36. 36. Gràcies per la seva atenció. Més informació a: www.fbcat.com www.facebook.com/fbcatcom

×