Introducció a Facebook

1,760 views

Published on

Nocions bàsiques sobre la xarxa social més utilitzada.

Diapositiva 1. Títol de la presentació.

Diapositiva 2. Índex de la mateixa.

Diapositiva 3. Facebook és un lloc web format per moltes xarxes relacionades amb una escola, universitat, treball, regió, etc que la gent utilitza per mantenir-se al dia dels seus amics o companys compartint fotografies, notes, enllaços, vídeos, etc. Cal dir que per compartir la informació amb els nostres amics ha d'haver una connexió directa, és a dir, que per poder formar part de la xarxa d'una persona, s'ha d'enviar una sol licitud d'amistat i ser acceptat per aquesta persona.
A part d'aquesta característica típica de qualsevol xarxa social, a Facebook podrem afegir-a grups, on podrem intercanviar idees, costums, etc. amb la resta d'usuaris d'aquest espai, i pàgines on podrem estar al dia de la informació que ens interessa, tant de marques com de personatges públics. A més podrem incloure aplicacions i jocs al nostre perfil, el que farà augmentar el potencial d'aquesta web, tant en l'aspecte lúdic com educatiu.
Finalment dir que qualsevol persona pot fer-se membre de Facebook, sempre que compleixi les directives de la xarxa social, (com ara ser major de 14 anys a Espanya), sent el seu únic requisit per donar-se d'alta, el de disposar d'una adreça de correu electrònic.

Diapositiva 4. Quin ús doneu a Facebook?, Quina informació pengeu a la xarxa social?
Us preocupa qui pot veure el vostre perfil?
Cal anar amb compte amb la gent que donem permís per veure el nostre perfil, i més si es fa un ús molt personal, i no comercial / publicitari.

Diapositiva 5. Qualsevol informació que es pugi a Internet, deixa de ser privada. Una fotografia penjada a qualsevol xarxa social, per molt que tinguem el perfil restringit als nostres amics, deixa de ser privada. Un vídeo compartit en un grup restringit de Facebook on només accedeixen les teves amistats íntimes, deixa de ser privat. L'única manera que una informació / arxiu sigui privat, és que no abandoni mai el teu ordinador personal, i tot així Internet està ple de sorpreses de mals amics.
Facebook és un lloc per compartir informació amb els teus contactes, de manera que si et preocupa la privacitat, potser hauries de plantejar la teva presència, no només a Facebook, sinó en qualsevol xarxa social, i per extensió a Internet. La privacitat comença per un mateix, i de ser conscients de la informació que es comparteix en el nostre perfil, i qui té permís per accedir-hi.
Facebook té eines per definir més o menys el grau de privacitat teu perfil, i que anirem detallant amb el pas del temps, però sempre partint de la base que la privacitat absoluta no existeix, i tampoc tindria sentit, ja que una de les definicions de xarxa social és compartir.

Diapositiva 6. 1. Afegeix únicament a persones que coneixes. No obstant això, hi ha gent que experimenta per la xarxa, afegint gent que coneix en grups o pàgines d'admiradors. No creiem que això sigui dolent, tot el contrari, és una de les gràcies de la comunicació en les xarxes socials. En aquest cas, recomanem crear una llista amb permisos molt restringits per ubicar tots aquests perfils. Creiem que s'ha de diferenciar molt entre els amics de la vida real, i les amistats sorgides de la xarxa.
2. Per missatges privats, el mur no és un bon lloc. Ens hem acostumat molt a utilitzar els murs dels nostres contactes, així com l'apartat de comentaris de les publicacions, i oblidem que aquests apartats són públics. Si vols dir alguna cosa que només afecta al seu contacte i a tu, envia un missatge privat a través de Facebook.
3. Pensa-t'ho dues vegades abans de publicar alguna cosa. Si en algun moment et sorgeix el dubte de si la informació que publicarà en el teu perfil, pot danyar la teva imatge personal, o ferir la sensibilitat de terceres persones, no la publiquis. Cal estar molt segur des d'un bon inici del que es p

Published in: Education
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,760
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Títol de la presentació.
 • Índex de la mateixa.
 • Facebook és un lloc web format per moltes xarxes relacionades amb una escola, universitat, treball, regió, etc que la gent utilitza per mantenir-se al dia dels seus amics o companys compartint fotografies, notes, enllaços, vídeos, etc. Cal dir que per compartir la informació amb els nostres amics ha d'haver una connexió directa, és a dir, que per poder formar part de la xarxa d'una persona, s'ha d'enviar una sol licitud d'amistat i ser acceptat per aquesta persona. A part d'aquesta característica típica de qualsevol xarxa social, a Facebook podrem afegir-a grups, on podrem intercanviar idees, costums, etc. amb la resta d'usuaris d'aquest espai, i pàgines on podrem estar al dia de la informació que ens interessa, tant de marques com de personatges públics. A més podrem incloure aplicacions i jocs al nostre perfil, el que farà augmentar el potencial d'aquesta web, tant en l'aspecte lúdic com educatiu. Finalment dir que qualsevol persona pot fer-se membre de Facebook, sempre que compleixi les directives de la xarxa social, (com ara ser major de 14 anys a Espanya), sent el seu únic requisit per donar-se d'alta, el de disposar d'una adreça de correu electrònic. .
 • Quin ús doneu a Facebook?, Quina informació pengeu a la xarxa social? Us preocupa qui pot veure el vostre perfil? Cal anar amb compte amb la gent que donem permís per veure el nostre perfil, i més si es fa un ús molt personal, i no comercial / publicitari.
 • Qualsevol informació que es pugi a Internet, deixa de ser privada.  Una fotografia penjada a qualsevol xarxa social, per molt que tinguem el perfil restringit als nostres amics, deixa de ser privada. Un vídeo compartit en un grup restringit de Facebook on només accedeixen les teves amistats íntimes, deixa de ser privat. L'única manera que una informació / arxiu sigui privat, és que no abandoni mai el teu ordinador personal, i tot així Internet està ple de sorpreses de mals amics. Facebook és un lloc per compartir informació amb els teus contactes, de manera que si et preocupa la privacitat, potser hauries de plantejar la teva presència, no només a Facebook, sinó en qualsevol xarxa social, i per extensió a Internet.  La privacitat comença per un mateix, i de ser conscients de la informació que es comparteix en el nostre perfil, i qui té permís per accedir-hi. Facebook té eines per definir més o menys el grau de privacitat teu perfil, i que anirem detallant amb el pas del temps, però sempre partint de la base que la privacitat absoluta no existeix, i tampoc tindria sentit, ja que una de les definicions de xarxa social és compartir. .
 • 1. Afegeix únicament a persones que coneixes. No obstant això, hi ha gent que experimenta per la xarxa, afegint gent que coneix en grups o pàgines d'admiradors. No creiem que això sigui dolent, tot el contrari, és una de les gràcies de la comunicació en les xarxes socials. En aquest cas, recomanem crear una llista amb permisos molt restringits per ubicar tots aquests perfils. Creiem que s'ha de diferenciar molt entre els amics de la vida real, i les amistats sorgides de la xarxa. 2. Per missatges privats, el mur no és un bon lloc. Ens hem acostumat molt a utilitzar els murs dels nostres contactes, així com l'apartat de comentaris de les publicacions, i oblidem que aquests apartats són públics. Si vols dir alguna cosa que només afecta al seu contacte i a tu, envia un missatge privat a través de Facebook. 3. Pensa-t'ho dues vegades abans de publicar alguna cosa. Si en algun moment et sorgeix el dubte de si la informació que publicarà en el teu perfil, pot danyar la teva imatge personal, o ferir la sensibilitat de terceres persones, no la publiquis. Cal estar molt segur des d'un bon inici del que es puja a la xarxa, i les seves possibles conseqüències. 4. No atacs a les persones de dins i / o fora de la xarxa. Com ja hem dit en l'anterior punt, és molt important tractar bé als teus amistats. Si comences a difamar a la gent, és molt possible que la gent et elimini, i declari a Facebook, que el teu perfil és contrari a les lleis de la xarxa social, i per tant podràs ser eliminat automàticament. Per acabar direm que nosaltres sempre recomanem el mateix, sentit comú en l'ús de les xarxes socials.
 • Temps enrere, la gent per entrar a la xarxa, i donar-se d'alta a múltiples serveis elegia l'opció d'utilitzar un nick, ara cada vegada més, la gent utilitza els seus veritables noms, creant el que s'anomena una identitat digital, i és per això que creiem que hem d'anar amb compte, no només amb la informació que pugem, i que parlem en l'article esmentat anteriorment, sinó també amb les nostres accions dins de Facebook. Com tot en aquesta vida la creació d'una identitat digital té la seva part positiva però també té els seus perills. I és per això, si ets de les persones que navega sobre la seva identitat real per Facebook, ha de tenir en consideració uns aspectes, perquè el futur no us passi factura. 1. Controla el que escrius, no escriguis res que no diries en públic. Per molt que pensem que el nostre perfil és privat, com sempre hem dit, la privacitat total no existeix a Internet. 2. Per a les comunicacions personals, utilitza els missatges personals. Pot fer gràcia certs comentaris en els murs dels vostres contactes, però a ell li farà gràcia que el vegi tothom? 3. No pengis fotografies ni vídeos, i sobretot no etiquetes, si el contingut pujat a Facebook pot ser perjudicial no només per tu, sinó també per a terceres persones. 4. Actualitzeu el seu perfil cada dia, però compte, si ho fas moltes vegades pots ser considerat spammer, i com en la vida real, la gent pot deixar-te d'un costat, o com seria la versió de la xarxa, amagar les teves actualitzacions, o fins i tot eliminar- com a contacte. 5. La comunicació és fonamental, comentar els continguts dels contactes dóna interacció, però com diu el refrany, si et calles pots semblar poc espavilat, però si parles, pots confirmar-ho. 
 • Hem de dir que encara hi ha punts en comú en les dues opcions, creiem que les dues coses són diferents, i que per tant poden ser molt vàlides, depenent de l'abast que el creador tingui en ment, i a la gent que vulgui arribar. La diferència bàsica es podria dir que recau en que en les Pàgines de admiradors estan més destinats a persones / marques que vulguin dóna una informació d'elles, o dels seus productes, en canvi els Grups estarien més enfocats a col·lectius de persones que volen interactuar entre ells. Per exemple, fbcat.com és una pàgina d'admiradors i no un Grup, perquè pretén donar informació sobre Facebook, mitjançant entrades de text i altra informació, com si d'un bloc es tractés, mentre que Facebook Catalunya és un grup, ja que pretén reunir en un mateix espai virtual als usuaris catalans d'aquesta xarxa social per parlar de temes que poden afectar a tots. Com veieu és important l'enfocament final que es vol donar, per decidir si és millor una pàgina d'admiradors o un Grup. Tant en pàgines d'admiradors com en Grups es poden realitzar, fòrums de debat, creació d'esdeveniments, enviar missatges als membres, pujar fotos, i publicar enllaços, fent que sigui només l'Administrador qui ho pugui fer, o tots els membres subscrits. Però evidentment hi ha diferències importants, que cal destaca, en una Pàgina d'admiradors pots integrar les aplicacions, com si d'un perfil personal es tractés, funcionalitat que en un Grup no es té. A més en una pàgina d'admiradors es poden crear pestanyes i caixes al perfil de la pàgina d'aquestes aplicacions importades, donant un aspecte global de la marca o producte que es vol difondre.
 • Debemos decir que aunque hay puntos en común en las dos opciones, creemos que las dos cosas son diferentes, y que por tanto pueden ser muy válidas, dependiendo del alcance que el creador tenga en mente, y a la gente que quiera llegar.  La diferencia básica se podría decir que recae en que en las Páginas de admiradores están más destinadas a personas / marcas que quieran da una información de ellas, o de sus productos, en cambio los Grupos estarían más enfocados a colectivos de personas que quieren interactuar entre ellos.  Por ejemplo, fbesp.com es una página de admiradores y no un Grupo, porque pretende dar información sobre Facebook, mediante entradas de texto y demás información, como si de un blog se tratara, mientras que Cuántos españoles hay en Facebook es un grupo, ya que pretende reunir en un mismo espacio virtual a los usuarios españoles de esta red social para hablar de temas que pueden afectar a todos. Como veis es importante el enfoque final que se quiere dar, para decidir si es mejor una página de admiradores o un Grupo.  Tanto en páginas de admiradores como en Grupos se pueden realizar, foros de debate, creación de eventos, enviar mensajes a los miembros, subir fotos, y publicar enlaces, haciendo que sea sólo el Administrador quien lo pueda hacer, o todos los miembros suscritos.  Pero evidentemente hay diferencias importantes, que hay que destaca, en una Página de admiradores puedes integrar las aplicaciones, como si de un perfil personal se tratara, funcionalidad que en un Grupo no se tiene. Además en una página de admiradores se pueden crear pestañas y cajas al perfil de la página de estas aplicaciones importadas, dando un aspecto global de la marca o producto que se quiere difundir. 
 • Fi de la presentació.
 • Introducció a Facebook

  1. 1. Introducció a Facebook Nocions bàsiques sobre la xarxa social més utilitzada www.fbcat.com
  2. 2. Introducció a Facebook <ul><li>Què és Facebook?
  3. 3. Acceptar sol·licituts d'amistad.
  4. 4. Aspectes generals de la privacitat.
  5. 5. Privacitat, 4 aspectes a considerar.
  6. 6. Creació d'una identitat digital.
  7. 7. Opcions per a integrar webs.
  8. 8. Pàginas públiques o grups. </li></ul>
  9. 9. Què és Facebook? <ul><li>Web formada per petites xarxes.
  10. 10. Connexió directa entre els usuaris.
  11. 11. Podeu unir-vos a grups i pàgines.
  12. 12. Aplicacions i jocs.
  13. 13. Requeriments d'alta: </li><ul><ul><li>Major de 14 anys.
  14. 14. Compte de correu electrònic. </li></ul></ul></ul>
  15. 15. Acceptar sol·licituts d'amistat <ul><li>Quin ús doneu a Facebook?
  16. 16. Quin informació pengeu a la xarxa social?
  17. 17. Us preocupa qui pot veure el vostre perfil? </li><ul><li>Ús personal
  18. 18. Ús professional / comercial </li></ul></ul>
  19. 19. Aspectes generals de la privacitat <ul>“ Qualsevol informació que es puja a Internet, deixa de ser privada” “ Podeu restringir els permisos a Facebook, tot i així, la privacitat absoluta no existeix ” </ul>
  20. 20. Privacitat, 4 aspectes a considerar <ul><li>Coneixeu a tots els usuaris que agregueu com a amics?
  21. 21. Missatges privats, el mur no és un bon lloc.
  22. 22. Pensar dues vegades abans de publicar una informació.
  23. 23. No ataqueu a les persones de dins i/o fora de la xarxa social.
  24. 24. “ Sentit comú en l'ús de les xarxes socials” </li></ul>
  25. 25. Creació d'una identitat digital <ul><li>Controla el que escrius, no escrigueu res que no diríeu en públic.
  26. 26. Utilització de la informació que pengeu en el vostre mur, i en el dels vostres contactes.
  27. 27. No pengeu fotografíes/ vídeos, si el contingut pot ferir no tan sols a tu, sinó a tercers.
  28. 28. Actualitzar el vostre perfil a diari.
  29. 29. La comunicació és fonamental. </li></ul>
  30. 30. Opcions per a integrar webs <ul><li>Concepte de lifestreaming: </li><ul><li>Sistema propi de la xarxa social.
  31. 31. Aplicacions desenvolupades per tercers. </li></ul><li>“ Concedir permisos per a
  32. 32. accedir al vostre perfil” </li></ul>
  33. 33. Pàgines públiques o grups <ul><li>Pàgines, destinades a persones/marques que volen donar informació sobre elles.
  34. 34. Grups, enfocats a col·lectius d'usuaris que volen interactuar entre ells.
  35. 35. “ Fòrums de debat, creació d'esdeveniments, missatges/actualitzacions als seus membres, publicar enllaços, integrar aplicacions (pàgines); ja sigui pels administradors o els seus membres (permisos)” </li></ul>
  36. 36. Gràcies per la seva atenció. Més informació a: www.fbcat.com www.facebook.com/fbcatcom

  ×