Prehistoria 4t

2,144 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,144
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
184
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Prehistoria 4t

 1. 1. Nerea Zoilo Sílvia Boadas Rafa Aguilera Cristian Arévalo David Giménez LA PREHISTÒRIA
 2. 2. 1. LA VIDA A LA PREHISTÒRIA 2. ART: PINTURES RUPESTRES 3. DESCOBRIMENTS 4. SEPULTURA DELS MORTS. DOLMENS 5. CLIMA I FAUNA INDEX
 3. 3. LA VIDA A LAPREHISTÒRIA Durant tot el dia les dones i els nens collien fruites, herbes salvatges i també arrels ... També calia recollir llenya per al foc i falgueres per fer bons matalassos. Només els més petits tenien temps de jugar. Els homes eren els encarregats de portar el peix i la carn. Alguns pescaven, i alguns ho feien amb la xarxa. Els caçadors fabricaven i reparaven les seves armes. Els prehistòrics vivien a les coves.
 4. 4. 3. ART: PINTURES RUPESTRES L’art prehistoric és un fenomen artístic. El concepte és molt més extens que en el fenomen rupestre quaternari, especialment a Europa. Europa hauria d’ocupar el primer lloc. A base d’aixó es pot apreciar que, en les arts plastiques i visuals dels pobles primitius, el realisme és una cosa excepcional, enfront del simbolisme.
 5. 5. 3. Invents i descobriments 2.000.000 .... Primeres eines 500.000 .... Foc 500.000.... Primers vestits 60.000....Flautes d’os 21.000....Arc i fletxa 20.000....Bombeta prehistòrica 12.000....Primera casa 8.000....Agricultura 8.000....Recipients de ceràmica 3.000....Roda.
 6. 6. 3:Descubriments. · Paleolític superior : -El respat dels osos amb pedra els va permetre crear nous estris (hams i arpons) -L’arc i la fletxa. -Els seus vestits eren fabricats amb la pell i cuir, cosits gràcies a la fabricació d’agulles d’os. · Neolític: -La roda. · Edat dels metalls : -Rudiments de la navegació a vela i van perfeccionar la utilització del transport de rodes.
 7. 7. 4. SEPULTURA DELS MORTS.ELS DOLMENS A la prehistòria hi havia moltes formes d’enterrament com: Les cistes, els dolmens, els sepulcres en fossa, etc... Més tard ja es feien rituals d’incinerament . El difunt es dipositava dins la tumba adornat amb joies. Les joies es deixaven en pots fets de ceràmica o fang. Això és un dolmen .Com ja veieu, es una construccio formada per pedres als voltants i una a dalt.
 8. 8. 5. Clima i fauna de la prehistòria A la prehistoria el clima era semblant a l`actualitat. Però, les glaciacions del Paleolític no van arribar al Sahara occidental. En aquesta època el clima era molt més humit que ara i el paisatge es caracteritzava per una inmensa sabana amb boscos, on vivien molts animals i plantes. FAUNA. Rinoceronts, llavots, rens i petits cavalls salvatges. Tots aquests animals vivien a la mateixa època que els homes de Cromanyo.
 9. 10. Edat de Pedra <ul><li>L'edat de pedra és el període de la prehistòria durant el qual els éssers humans creaven eines de pedra a causa de la manca d'una tecnologia més avançada, emprant la pedra per a fabricar eines i armes, tant de tall com de percussió. </li></ul>
 10. 11. L'Edat del bronze és un període del desenvolupament de la civilització caracteritzat per que la metal·lúrgia més avançada ha desenvolupat les tècniques d'extracció del coure dels minerals i en fa aliatges per a aconseguir bronze. L'Edat del bronze forma part de la prehistòria i segueix al neolític a la major part del món. La data exacta d'arribada a l'Edat del bronze varia entre cultures i llocs del món. La tecnologia del bronze era coneguda vers el 4.500 aC, prop de Bang Chieng (Tailàndia).[2] Posteriorment, fou elaborat en el Pròxim Orient, a l'Àsia Menor es data abans del 3000 aC; a l'Antiga Grècia s'inicià el seu ús al voltant del 3000 aC; a l'Àsia Central el bronze es coneix vora el III mil·lenni aC (2.000 a.), a Afganistan, Turkmenistan i Iran, metre que a Xina s'incorporà més tardanament, dins la dinastia Shang, vora el 1800 aC. A Amèrica, la civilització de Tiwanaku fou l'encarregada de encetar aquesta edat, descobrint el bronze al provar amb diversos metalls. Esta fase del desenvolupament humà no es present en totes les regions del globus terraqüi: a l'Àfrica subsahariana no existeix una edat del cobre ni del bronze, car el pobladors d'aquesta zona feren un salt directe entre el període Neolític a l'Edat del Ferro.

×