Homeworking @FPSSocialSecurity

1,078 views

Published on

Teleworking is widely spread within the Belgian Federal Public Service Social Security. 92% can work from home. 69% works from home, even our colleagues at our contact center.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,078
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
12
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Ik ben Isabelle Tegenbos. Ik ben coördinator van de cel Talent en Organisatie van de personeelsdienst. Ik vertel jullie graag ons verhaal van hoe wij omgaan met het responsabiliseren van onze medewerkers en meer specifiek hoe we er voor zorgen dat we een gevoel van verbondenheid creëren via onze waarden.
 • Dit betekent dat ze zelf beslissen waar ze werken, wanneer ze werken en hoe ze werken.
 • En dat zijn de functies die gebonden zijn aan tijd en plaats. Zoals de dames aan ons onthaal. Zij hebben jullie daarnet verwelkomd. Ze moeten hier zijn tussen half 9 en half 5 en ze moeten hier in de Finto zijn. Andere functies die niet kunnen telewerken: Schoonmaak Chauffeurs Werkmannen
 • Alle andere functies kunnen telewerken. Ook deze mensen. Operatoren van ons callcenter. Zij zijn gebonden aan tijd maar niet aan plaats. We zijn het eerste callcenter in België dat telewerkt toepast. Werkt heel goed. Zelf onderlinge afspraken gemaakt voor het afhandelen van de wachtrij.
 • Tenslotte alle anderen, die niet gebonden zijn aan tijd en plaats. Op dit ogenblik telewerkt 69% van onze mensen, 1, 2 of 3 dagen per week.
 • Aparte ADSL-lijn, eigendom van de FOD PC, muis, scherm, dockingstation, dLAN-adapters, klavier Ergonomische bureaustoel
 • Hoe hebben we onze waarden nu ingezet om binnen de teams meer verbondenheid te creëren? We hebben 101 teams. Elk team heeft een workshop georganiseerd op basis van het lijstje met gedragingen voor teams. Elk team heeft gedurende 2 à 3 uur besproken hoe zij de samenwerking in team beleven. Wat ze belangrijk vinden, wat al goed gaat, wat kan verbeterd worden. Was heel verrijkend voor de teams. Teams komen vaak samen in teamvergaderingen om hun werk te bespreken, maar de samenwerking, het “softere” komt zelden aan bod. Het resultaat van elke workshop is dat elk team een teamgedragscode heeft opgesteld, waar ze de waarden van het team in vastleggen. Uiteraard zal dit met de tijd evolueren.
 • Wij geven onze medewerkers dus heel veel vrijheid, flexibiliteit en autonomie. Op die manier hopen we dat onze medewerkers gelukkig zijn en met veel “goesting” komen werken. Uit tevredenheidsonderzoek blijkt dat 91% van onze medewerkers tevreden is om voor de FOD SZ te werken.
 • Homeworking @FPSSocialSecurity

  1. 1. Presentation by Tom Auwers (@tauwers) and Laurence Vanhée (@happy_laurence) 6/12/11: press conference national homeworking day
  2. 2. Ik My life
  3. 3. wanneer waar hoe
  4. 4. Waar ? work at home home at work
  5. 5. (Bijna) thuiswerken kan iedereen
  6. 8. <ul><li>Foto pc strand </li></ul>69% telewerkt tot 3 dagen/week
  7. 9. 2 dagen: 33% 3 dagen: 33% 1 dag: 33%
  8. 10. Medewerker neemt initiatief
  9. 11. (max) 30 dagen later
  10. 12.
  11. 13. New end-user material
  12. 14. soft phone
  13. 15. dual phone
  14. 19. Chatter au travail: Office Communicator
  15. 23. Het dossier moet de mens volgen
  16. 24. volledig digitale dossiers
  17. 25. volledig digitale dossiers van aanvraag tot digitale andtekening
  18. 26. Télétravailleurs versus Leaders
  19. 27. 91% plus productifs 77%
  20. 28. 67% esprit d’équipe 62%
  21. 29. 91% concertation de travail, contact soc. 78%
  22. 30. 91% Plus motivés Moins stressés Équilibre travail-privé

  ×