Chestionar feedback fiv 8 promed system

1,418 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,418
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
485
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Chestionar feedback fiv 8 promed system

  1. 1. Chestionar de feedback al pacientului privind experiența parcurgerii unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV)A. Date statistice despre pacient/cupluVă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului FIV):1. Vârsta pacient (partenera): 30 – 35 ani. Detaliu: 31 ani.2. Domiciliu: România.3. Tip infertilitate:a. Infertilitate secundară.b. Infertilitate mixtă.4. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe (natural și cu asistență medicală, dacă e cazul) Între 3 – 5 ani. Detaliu: 3 ani si 10 luni.5. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: Monitorizare ecografică și act sexual dirijat medical; Detaliu: 9 luni.6. Tabloul investigațiilor clinice (analize și intervenții) pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Serologia Torch Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră) Investigații partener Anticorpi antispermatici (ambii parteneri) Investigații specifice trombofilii/coagulare Investigații imagistice Detaliu: 2 HSG, 1 histeroscopie operatorie si 2 exploratorii.
  2. 2. 7. Diagnostic privind cauzele infertilității Tulburări ovulație; Alte afecțiuni uterine sau cervicale; Anomalii ale lichidului seminal;Dezechilibre hormonale;Detaliu diagnostic parteneră: sinechiii uterine, amenoree datorata dereglarilor hormonale (rezolvateulterior)Detaliu diagnostic partener: teratozoospermie severa cu doar 9% forme normaleB. Date privind procedura FIV1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: Promed System Bucuresti2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În România;3. Vă rugăm precizați anul în care a fost efectuată procedura: 2011.4. Vă rugăm să precizați care au fost sursele de informare la care ați apelat în vederea optării pentru procedura FIV, medic și clinică (vă rugăm să bifați toate sursele aplicabile): Internet; Forumuri dedicate problemei infertilității;5. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: Dr. Deliana Predoi6. Medicul cu care ați efectuat procedura este: Un medic cu care nu ați mai colaborat în trecut, ales în urma unor recomandări;Detaliu: Perioada în care am colaborat anterior cu medicul este de 0 luni.7. Vă rugăm să precizați numele embriologului care a fost implicat: dr. Andreea Mustata8. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. biolog, androlog, specialist ecografie monitorizare, psiholog etc.): Dr. Alina Bolintineanu – specialist ecografie9. Procedura FIV a fost efectuată cu: Gameți proprii;10. Procedura FIV a presupus: Parcurgerea unui ciclu de FIV complet (inclusiv embriotransfer - ET);11. Embriotransferul a avut loc: După un ciclu cu stimularea ovulației;12. Numărul de ovocite prelevate în urma puncției: Între 5 – 10 ovocite. Detaliu număr ovocite prelevate: 9.
  3. 3. 13. Numărul embrionilor în evoluție în ziua 2/3 de la puncție: Între 4 – 8 embrioni. Detaliu număr embrioni de ziua 3, inclusiv detalii calitate: 4 embrioni – 2calitatea 1 si 2 calitatea 1-214. Numărul de blastociști obținuți (embrioni în ziua 5 de la puncție): N/A.15. Numărul embrionilor transferați în cadrul ciclului de FIV: Doi.16. Rezultatul primului test beta HCG: Pozitiv (peste 5).17. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? Da.18. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? Da.C. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii FIVÎngrijirea acordată de specialistul în infertilitate1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră, respectiv de felul în care acesta a ținut cont de impactul emoțional al parcurgerii acestei proceduri? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Profesionista si apropiata de pacient.2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Nu am plecat niciodata din cabinet cu nelamuriri.3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care v-au fost explicate potențialele efecte adverse ale tratamentelor prescrise în cadrul procedurii (inclusiv riscul de hiperstimulare) și de felul în care materializarea acestora a fost monitorizată pentru a vă asigura siguranța ca pacient? Foarte mulțumit(ă); Comentarii:
  4. 4. Eram deja informata asupra riscurilor implicate.4. Vi s-a explicat și/sau ați discutat cu medicul dumneavoastră riscul de sarcină multiplă implicat de procedură? Da.5. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Comentarii: Mulțumit(ă); Programarile trebuiau facute cu minim 2 saptamani inainte iar legatura cu dna dr o tineam prin Andreea Manaila si Roxana Badea, comunicarea fiind uneori usor greoaie. Oricum, plusul cel mare este pentru faptul ca imi raspundea la e-mailuri ori de cate ori aveam nevoie de un raspuns.6. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a reținut cazul dumneavoastră și a adaptat protocolul FIV/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: La prima consultatie mi-a intocmit o fisa pe care o consulta si o actualiza la fiecare control.7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii (sau a argumentat punctele de vedere opuse) și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Mi s-a explicat mereu ce urmeaza sa fie facut si cum vedea dansa problema si m-am lasat complet pe mana dnei dr, nu am avut pareri diferite fata de ale dumneaei.8. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Foarte mulțumit(ă); Comentarii:
  5. 5. Am primit incurajari si mereu a fost foarte sincera cu mine9. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitateComentarii:N/AÎngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura FIV10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul embriolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Pe dna dr embriolog Andreea Mustata am cunoscut-o inainte de transferul de embrioni cand am discutat impreuna cu dna dr Predoi cati embrioni sa transferam, am ascultat parerile dumnealor si am tinut cont de ele transferand cei 2 embrioni de calitate 1. Mi-a explicat care a fost ritmul de dezvoltare al embrionilor, au argumentat de ce sa transferam cei 2 embrioni de calitate 1 si mi-au recomandat sa-i crioprezervam pe ceilalti doi, ceea ce am si facut.11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Alte situații. Detaliu - Vă rugăm specificați natura situației: nu am beneficiat pentru ca nu am doritsa consultam un psiholog12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? N/A.13. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. medic secund, biolog, asistente, anestezist, personal terapie intensivă)? Foarte mulțumit(ă); Comentarii:
  6. 6. Pe anestezist l-am vazut doar 2 minute in timpul pregatirilor dinainte de punctie. Asistentele si infirmierele au fost langa mine din momentul in care am intrat in clinica pana cand am plecat. M-au ajutat cu tot ce am avut nevoie pe toata perioada cat am stat acolo.Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii14. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a facut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată: Monitorizarea a fost delegată unui alt medic cu competențe în ecografie;15. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Cu toate ca programarile se faceau cu 3-4 saptamani inainte si cateodata nici asa nu gaseam usor loc, am fost foarte multumita de dna dr Bolintineanu deoarece la monitorizari efectua cu rigurozitate masuratorile, imi explica ce vede si imi dadea mereu incredere ca totul este bine ecografic.16. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii: Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Probele de sange erau trimise la Regina Maria.Aspecte administrative17. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici: Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Un personal de nota 10. Andreea Manaila si Roxana Badea, cat si fetele de la receptie, mi-au raspuns intotdeauna la telefon si e-mailuri, iar comunicarea cu clinica a fost foarte usoara.
  7. 7. 18. Considerați că gama de servicii oferită la momentul experienței dumneavoastră de clinică este suficientă sau ea ar trebui extinsă? Clinica oferă servicii suficiente pentru majoritatea pacienților interesați de FIV;19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Mi s-au dat pliante in care era descrisa pasi cu pasi procedura de fertilizare in vitro, medicatie, riscuri etc.20. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Foarte mulțumit(ă);Costul procedurii21. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii, cost rezerve, cost anestezie etc.? Comentarii: Mulțumit(ă); Facand fertilizarea in vitro prin Subprogramul FIV/ET nu au fost clare de la bun inceput toate costurile adiacente (cazare, anestezist etc), dar trecand peste cheltuielile neprevazute am fost multumita. Ulterior au fost postate pe siteul clinicii toate detaliile si costurile suplimentare.22. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Costisitoare, însă reflectând corect valoarea serviciilor oferite;Comentarii:Medicatia mi-am procurat-o eu, nu mi-a fost asigurata de clinica.Total costuri suportate de către cuplu (aproximare): 13650 RONDetalii:
  8. 8. Cost total procedură (aproximare): 7700 RON (inclusiv decontarea prin Subprogramul FIV/ET).Cost total medicație (aproximare): 3000 RON.Cost investigații premergătoare obligatorii (aproximare): 350 RON.Costuri auxiliare (aproximare): 2600 RON.Procedura a fost desfășurată în cadrul Subprogramului FIV/ET? Da.Impresie generală și recomandări:23. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Categoric da;24. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Categoric da;25. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Foarte mulțumit(ă);26. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Categoric da;27. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante: N/A

×