Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Chestionar feedback fiv 7 promed system_chestionar testare

1,377 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Chestionar feedback fiv 7 promed system_chestionar testare

 1. 1. Chestionar de feedback al pacientului privind experiența parcurgerii unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV)A. Date statistice despre pacient/cupluVă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului FIV):1. Vârsta pacient: 30 – 35 ani; Detaliu: 32 ani.2. Vârstă partener: 30 – 35 ani; Detaliu: 32 ani.3. Domiciliu: România.4. Tip infertilitate:a. Infertilitate primară.b. Infertilitate feminină.5. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe natural Peste 5 ani.6. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe cu asistență medicală Între 3 – 5 ani.7. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: Monitorizare ecografică și act sexual dirijat medical; Detaliu: 4 luni. Inseminare artificială; Detaliu: Număr tentative 5. Fertilizare in vitro; Detaliu: Număr tentative 1.8. Tabloul investigațiilor clinice pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Serologia Torch Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră)Detaliu: AMH, FSH, LH, E2, progesteron, prolactină, testosteron, TSH, Free T4, Anti TPO
 2. 2. Investigații partenerDetaliu: spermogramă, spermocultură Anticorpi antispermatici (ambii parteneri) Investigații specifice trombofilii/coagulare Investigații imagisticeDetaliu : ecografii endovaginale, HSG, histeroscopie, laparoscopie exploratorie Consult și investigații geneticeDetaliu: cariotip ambii parteneri, depistare microdeleții pe cromozomul Y (partener) Alte investigațiiDetaliu: HLA matching9. Diagnostic privind cauzele infertilității Endometrioză; Rezervă ovariană redusă;Detaliu diagnostic parteneră: Endometrioza diagnosticata laparoscopic, faza incipienta, 3,4 focare pefundul de sac Douglas si peritoneu; rezerva ovariana scazuta (AMH 0.8, FSH 11)Detaliu diagnostic partener: -B. Dateprivind procedura FIV1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: Promed System (Bucuresti)2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În România;3. Vă rugăm precizați anul în care a fost efectuată procedura: 2012.4. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: Dr. Deliana Predoi5. Medicul cu care ați efectuat procedura este: Medicul (specialist în infertilitate) pe care îl frecventați în mod regulat;Detaliu: Perioada în care am colaborat anterior cu medicul este de 3 ani.6. Vă rugăm să precizați numele embriologului care a fost implicat: Lacramioara Sandu7. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. genetician, biolog, specialist ecografie monitorizare, psiholog): Monitorizare ecografica: Corina Manolea, Lara Andronesc, Anca Coricovac; Specialist in infertilitate: Alina Bolintineanu8. Procedura FIV a fost efectuată cu:
 3. 3. Gameți proprii;9. Procedura FIV a presupus: Parcurgerea unui ciclu de FIV complet (inclusiv embriotransfer - ET);10. Embriotransferul a avut loc: După un ciclu cu stimularea ovulației;11. Numărul de ovocite prelevate în urma puncției: Între 5 – 10 ovocite. Detaliu număr ovocite prelevate: 5.12. Numărul ovocitelor fecundate (zigoților obținuți) la 24 h de la puncție: Între 4 – 8 zigoți. Detaliu număr ovocite fecundate: 5.13. Numărul embrionilor în evoluție în ziua 3 de la puncție: Între 4 – 8 embrioni.Detaliu număr embrioni de ziua 3, inclusiv detalii calitate: 1 embrion 5 celule, ziua 2, calitate B(provenit din ovocit maturat in conditii de laborator); 1 embrion 4 celule, ziua 2, calitate B (provenitdin ovocit maturat in conditii de laborator); 2 embrioni 4 celule, ziua 3, calitate B14. Numărul de blastociști obținuți (embrioni în ziua 5 de la puncție): N/A.15. Numărul embrionilor transferați în cadrul ciclului de FIV: Patru sau mai mulți.16. Rezultatul primului test beta HCG: Pozitiv (peste 5).17. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? Nu, implantarea nu a condus la o sarcină viabilă.18. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? N/AC. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii FIVÎngrijirea acordată de specialistul în infertilitate1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră? Foarte mulțumit(ă); Comentarii:
 4. 4. Am simtit ca ne intelege si ca este alaturi de noi.2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră? Comentarii: Mulțumit(ă); Am primit raspuns la toate intrebarile chiar daca unele erau putin fanteziste. De asemenea aveam posibilitatea sa adresez intrebari si pe email sau telefon . Am primit intotdeauna raspuns destul de prompt si la acest tip de intrebari.3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Comentarii: Mulțumit(ă); Puteam sa fac programari de pe o zi pe alta in caz de necesitate. Pe parcursul procedurii am mentinut contactul telefonic sau pe email prin intermediul asistentei. Daca asistenta nu reusea sa-mi raspunda la intrebari eram sunata de catre medic ulterior. Pentru lucruri generale neurgente puteam obtine programare in cel mult 2 saptamani.4. Cât de mulțumit(ă) ați fost de cât de bine a înțeles și a reținut cazul/tratamentul dumneavoastră medicul? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: La fiecare consultatie atat medicul cat si (o parte) din specialistii in ecografii stiau deja istoricul meu. Medicul a tinut cont si de partea psihica chiar daca era in contradictie cu recomandarile lui de tratament. Exemplu: refuzul meu de a lua Diphereline.5. Cît de mulțumit(ă) ați fost de felul în care a fost adaptat protocolul FIV/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Comentarii:
 5. 5. Mulțumit(ă); Doza a fost ajustata in functie de raspuns. De asemenea a folosit informatiile de la FIV-ul precedent pentru a lua decizii. In cazul meu a decis sa prelungeasca tratamentul chiar daca s-au pierdut foliculii dominanti (care erau goi).6. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Medicul a adaptat protocolul pentru a exclude Diphereline (pe care eu nu pot sa-l mai iau mai mult din motive psihice). Medicul si-a exprimat parerea medicala precizand ca nu este de acord cu mine, insa in final am ales o solutie de compromis pentru ambele parti.7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Medicul mi s-a parut sincer, ne-a fost expusa destul de clar situatia. De asemenea ni s-a comunicat ce alte optiuni avem, iar medicul a fost destul de sincer privind sansele noastre de a concepe cu gameti proprii.8. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitateComentarii:O persoana calda, empatica. In ceea ce priveste pregatirea medicala mi se pare clar o evolutie (euam colaborat cu Deliana Predoi timp de vreo 6 ani, cu niste pauze pe la mijloc). Mi s-a parut cutotul alt medic ca acum 6 ani (cel putin din punct de vedere profesional). A recunoscut ca in cazulmeu inseminarile artificiale au fost o decizie gresita si ca nu a acordat atentia cuvenita rezerveiovariene.
 6. 6. Îngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura FIV9. Cât de mulțumit(ă) ați fost de competența medicului embriolog implicat în procedură? Comentarii: Mulțumit(ă); Din 5 ovocite (din care 2 imature) am obtinut 4 embrioni.10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul embriolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat? Comentarii: Mulțumit(ă); Medicul mi-a expus clar situatia embrionilor si ce sanse au acestia sa se implanteze.11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de îndrumarea unui psiholog;12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? N/A.13. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui genetician? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de consultarea unui genetician;14. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu geneticianul? N/A.15. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. medic secund, biolog, asistente, anestezist, personal terapie intensivă)? Comentarii: Neutru (ă); Unele asistente cam plictisite. Receptia lasa de dorit.Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii16. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a facut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată:
 7. 7. Monitorizarea a fost delegată unui alt medic cu competențe în ecografie;17. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie? Comentarii: Neutru (ă); 2 medici au fost OK (Corina Manolea si Lara Andronescu) Am fost complet nemultumita de Anca Coricovac care nu era la curent cu detaliile cazului meu, nu gasea ovarul drept, si era de multe ori neatenta la ce ii spuneam (exemplu: a masurat doar foliculii cei mai mari deoarece a inteles ca fac inseminare nu FIV cu toate ca precizasem foarte clar ce fac, apoi tot ea era nemultumita ca mai trebuie sa masoare odata)18. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii: Comentarii: Neutru (ă); Sistemul informatic nu este pus la punct (de fapt nu exista). Trebuia sa dau telefon sa aflu rezultatele. Nu au o baza de date cu pacientii, trebuia sa-i dictez de fiecare data, la telefon, adresa de email. Situatie ciudata cu cei care au abonament la Regina Maria. Daca mergeam la Regina Maria cu recomandare de la Promed nu plateam o parte din analize, la Promed le plateam pe toate.Aspecte administrative19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici: Comentarii:
 8. 8. Neutru (ă); Colaborarea cu medicul s-a facut prin intermediul asistentei care a fost intotdeauna prompta. Problema era insa de natura logistica, nu au semnal GSM in cladire ceea ce facea ca discutia sa fie destul de neclara sfarsindu-se aproape de fiecare data cu cerinta mea de a ma suna de pe un telefon fix. Presonalul de la receptie era de multe ori nepregatit: nu stia ce analize se fac in clinica, mici probleme cu sistemul informatic, asteptat cam mult la receptie pentru efectuarea platii etc.20. Considerați că gama de servicii oferită la momentul experienței dumneavoastră de clinică este suficientă sau ea ar trebui extinsă? Clinica oferă o gamă rezonabilă de servicii pentru pacienții interesați de FIV, însă aceasta ar puteafi extinsă;21. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Comentarii: Mulțumit(ă); Am primit destule hartii cu pasii,riscurile, etc.22. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Comentarii: Mulțumit(ă); Am simtit ca imi este respectata intimitatea.Costul procedurii23. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii, cost rezerve, cost anestezie etc.? Comentarii: Mulțumit(ă); Costurile erau afisate foarte clar pe site.
 9. 9. 24. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Altă opinie – Vă rugăm precizați:Comentarii:Greu de zis. Costurile nu mi se par mici insa cred ca sunt in corcondanta cu ceea ce exista pepiata romaneasca.Total costuri suportate de către cuplu (aproximare): 17000 RON.Detalii:Cost total procedură (aproximare): 9800 RON (inclusiv decontarea prin Subprogramul FIV/ET).Cost total medicație (aproximare): 7000 RON.Cost investigații premergătoare obligatorii (aproximare): 500 RON.Costuri auxiliare (aproximare): - RON.Procedura a fost desfășurată în cadrul Subprogramului FIV/ET? Da.Impresie generală și recomandări:25. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Comentarii: Probabil ca da; Am experienta cu vreo 4 clinici printre care una din strainatate. Promed si clinica din strainatate au fost relativ OK fata de celelalte.26. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Categoric da; Comentarii:
 10. 10. E greu sa evaluez competenta medicala a medicului. Pot spune doar ca nu a intrat prea mult in contradictie cu ce informatii aveam eu din alte surse. Ca nivel de empatie si profesionalism o recomand categoric.27. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Mulțumit(ă);28. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Categoric da; Comentarii: Probabil as face asta si datorita faptului ca nu mai am energie sa mai caut alt medic, dar nu este ceva care sa ma fi nemultumit asa de tare incat sa caut altul.29. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante:N/A

×