Igualtat entre homes i dones

1,189 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,189
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
69
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Igualtat entre homes i dones

  1. 1. LA IGUALTAT ENTRE HOMES I DONES Meritxell Zato Simile Adrià Antolí Lorenzo Oliver Castañeira Fonseca Noelia Fernundez Ramos LA IGUALTAT ÉS UN DRET...PERÒ… ÉS UN FET?
  2. 2. Índex: 1. 4 perquès per la igualtat. 2. Mapa mundial de desigualtat de gènere. 3. Les estadístiques que ens parlen de desigualtats. 4. Diferències gènere-sexe. 5. En què consisteix la desigualtat entre sexes. 6. Diferents tipus de desigualtat entre sexes.
  3. 3. 4 perquès per la igualtat 1. Perquè la igualtat és un dret. 2. Perquè cal posar fi als estereotips que discriminen a les dones. 3. Perquè és essencial la conciliació de la vida laboral i personal 4. Perquè la igualtat és possible
  4. 4. mapa mundial de desigualtat de genere Els tons verds indiquen els països que menys desigualtat entre sexes tenen. Els tons més taronges corresponen als llocs on hi ha més desigualtat. Els vermells són els països on hi ha més desigualtat.
  5. 5. Les estadístiques que ens parlen de desigualtats a Espanya ● En molts llocs de treballa persisteix la fractura salarial entre homes i dones. El salari brut anual perebut per les dones representa un 69,7% del que reben els homes. ● Les dones ocupen el 33,7% de càrrecs directius, mentre que els homes ocupen el 66,3% restan. A més, en el sector empresari hi ha la meitat d’homes emprenedores (10,5%) que d’homes emprenedors (20,3%). ● D’altra banda, segons l’enquesta anual d’estructura salarial a Catalunya, la diferència salarial és encara més important si parlem d’homes directius.Segons aquesta enquesta les dones no combren ni la meitat del que cobren els homes.
  6. 6. diferencies genere-sexe Observem en aquest mapa que les diferències entre homes i dones haurien de ser poques. Com a diferencia biològica només tenim la de com anomenem i si fecunda o concep, per la resta de capacitatsvarien d’una persona a una altra, independen,ment del sexe. .
  7. 7. En què consisteix la desigualtat? En que el tracte personal vers un ésser humà sigui inferior a un altre de diferent sexe. Aquesta desigualtat ha existit des de els inicis de la societat majoritariament en un sentiment de inferioritat a les dones, però també cap alguns homes (p.ex: homosexuals). En algunes tribus d’Àfrica Occidental (Oruba, Ibo, Igbo i Dahomey), les dones eren propietàries de les terres i conreaven els seus propis productes. També dominaven els mercat locals i podien acumular una riquesa important. En aquestes societats les dones disfrutaven de diferents homes (poliàndria), vivien aventures extramaritals.Els homes, per la seva part, havien de demanar permís primer a la seva esposa.
  8. 8. Diferents tipus de desigualtat. Laboral: Sorgeix quan entre les persones, encara que exerceixen el mateix treball, unes obtenen major salari queles altres. Domèstica: Antigament les dones es quedaven en la llar per a tindre curadels fills , cuinar, fer les feines de la casa, etc. En la actualitat hi ha encara llars en les que les dones es queden a casa per obligació de l’home (es tracta de marits masclistes), però també hi ha casos en que la dona es queda en la llar perquè ella mateixa creu que te aquesta obligació (en aquest cas creiem que la dona te una mentalitat antiquada). Homes i Dones haurien de compartir les obligacions familiars per igual. Calen més esforços per a conciliar la feina amb la ida familiar.

×