Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Etica tribus urbanes

693 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Etica tribus urbanes

 1. 1. TRIBUS URBANESTRIBUS URBANES
 2. 2. QUE SON LES TRIBUS URBANES? Tribus urbanes són aquelles colles, bandes de carrer o simplement agrupacions de joves que vesteixen de forma similar, posseeixen hàbits comuns i llocs de reunió. Quan els individus es reuneixen voluntàriament, pel plaer d'estar junts o per recerca del semblant, es tracta d'una banda
 3. 3. En aquest treball parlarem de: Heavies, Raperos, Punks, Hipsters, Hippies, Frikis i Emos...
 4. 4. HEAVIES
 5. 5. Heavies Origen: S'origina a Anglaterra, a principis dels setanta, com radicalització de la ideologia hippie i conjunció entre la seva estètica i la música rock dura. D'aquí el seu nom complet, Heavy metall, és a dir, metall pesat, referència als intensos sons metàl · lics (elèctrics) produïts pels grups musicals.
 6. 6. Heavies Vestit característic: Roba fosca, cabells llargs, texans cenyits, caçadora de cuir amb claus i samarretes estampades amb ídols musicals.
 7. 7. Heavies Gènere musical: Heavy metall, en les seves diverses tendències, però, sobretot, els grups originals dels setanta, com ara, Led Zeppelin o Iron Butterfly. Molts grups espanyols estan presents en aquest front, procedents de totes les latituds nacionals.
 8. 8. Heavies Interessos i activitats: Sortides de cap de setmana, música i concerts.
 9. 9. RAPEROS
 10. 10. Raperos Origen: Els rapers són joves als quals els agrada el gènere musical del rap i hip-hop. El seu origen es retorna als anys 70, quan sorgeix el rap als barris pobres de Nova York. En el seu inici, els rapers eren majoritàriament joves de raça negra. El més rellevant d'aquesta cultura, és que juntament amb la seva música, difonien un missatge contra les injustícies del sistema, convertint el rap / hip-hop en una manera de vida que, des dels seus orígens a l'actualitat, ha anat captant cada vegada més adeptes.
 11. 11. Raperos Característiques: Hi ha diverses activitats associades habitualment als rapers: l'estil de ball break dance, l'skate board, els graffitis. i per descomptat, el cantar (MCs) o escoltar música Hip-hop.
 12. 12. Raperos Forma de vestir: Els rapers vesteixen habitualment amb roba ampla, sabatilles i gorra. Solen portar complements com polseres, collarets o mocadors.
 13. 13. PUNKS
 14. 14. Punks Origen: Els punks neixen a Anglaterra entre 1976 i 1977 com oposició a la decadència de la cultura del momento.
 15. 15. Punks Atuendo característic: Són fàcilment distingibles, crestes de colors cridaners, camperola de cuir, diversos cèrcols a les orelles, tatuatges, polseres de punxes i botes militars. Solen portar samarretes i dessuadores negres, amb gorra i es algun grup de música o amb algun lema social. Poden portar jaquetes o bombers, a les que peguen pegats o pinten amb retolador lemes i símbols (anarquia, okupa, estrella socialista, falç i martell ...)
 16. 16. Punks Gènere musical: Com és obvi, escolten música punk. Al món el grup més representatiu és Sex Pistols i en l'Argentina, Attaque 77.
 17. 17. HIPSTERS
 18. 18. Hipsters Origen : Se sol lligar aquesta cultura urbana amb els indies i fins i tot amb els hippies . El seu origen va sorgir a mitjan segle XX ( 1950 ) , encara que va desaparèixer i va tornar a usar a la fi dels anys 90 , encara que ha estat a principis de la dècada de 2010 quan s'ha popularitzat i estès més aquesta cultura urbana.
 19. 19. Hipsters Atuendo característic: La seva roba no segueix patrons específics , però es distingeix per portar un estil personal , bohèmia, " old - school " , allunyat de la moda del moment i en molts casos intemporal . Solen reutilitzar premses i complements antics , amb estètica vintage . Els agraden les ulleres i els complements artesanales.
 20. 20. Hipsters Genere musical : Els agrada la música indie , indie - rock i jazz , encara que també simpatitzen amb altres estils i escolten bandes poc conegudes . Pel que fa al cinema , prefereixen el gènere independiente.
 21. 21. Hipsters Ocios : Gran part dels hispters són amants de la fotografia , la moda vintage , la cuina original i són assidus a realitzar viatges , visitar museus i compartir experiències per les xarxes socials .
 22. 22. HIPPIES
 23. 23. Hippies Origen: Sorgeixen en els anys 60 influïts per les injustícies de la guerra del Vietnam. Posteriorment, la cultura hippie va suposar una gran influència per a tota una generació de joves, i va servir d'inspiració a moltes altres tribus urbanas.
 24. 24. Hippies Atuendo característic: Es deixen llargues cabelleres i duen roba cridanera amb colors intensos. Ponxos, cintes de pèl de colors, bosses de tela, pegats ...
 25. 25. Hippies Tendències musicals: Els agrada el rock, pop ... i expressen a través de les seves cançons les seves protestes i la seva inconformitat amb el món (cançons protesta). El 1969, es va celebrar el festival de Woodstock al qual van ser més de 300.000 joves i que va durar 3 dies.
 26. 26. FRIKIS
 27. 27. Frikis Origen: La terminologia "friki" ve de la paraula anglesa "freak", que significa mosntruo, rar o sonat. Amb aquesta paraula es defineix de forma simpàtica als joves, majoritàriament adolescents el comportament es surt de l'usual o acceptat per les normes sociales.
 28. 28. Frikis Características: Els frikis es distingeixen per tenir gustos poc comuns i aficions a les quals dediquen tot el seu temps lliure, sobre temes com els videojocs, jocs de rol, còmics, manga, sèries de televisió, tecnologia, etc. Aquestes persones solen distingir-se per ser poc socials, no importar el que els altres pensin d'ells i ajuntar-se amb altres persones de gustos similars.
 29. 29. Frikis Vestit característic: Els frikis no es preocupen per la forma de vestir. Porten la roba que els resulta més còmoda d'adquirir o que tenen més a mà, sense importar el que els altres pensin d'ells. Sovint solen portar samarretes de les seves aficions, amb frases famoses, personatges de TV, logotips de marques, etc.
 30. 30. Frikis Gènere musical preferit: Els frikis no tenen un gènere musical definit, tot i que la majoria d'ells escolten música i veuen sèries de forma habitual.
 31. 31. EMOS
 32. 32. Emos Origen: La paraula "emo" ve de Emotional hardcore music. La cultura emo es va popularitzar en la primera dècada dels anys 2000, tot i això, l'inici dels emos neix als anys 80 com un estil musical derivat del punk hardcore americà. Actualment la seva música és més comercial i el seu representant més conegut és My chemical romanç i Green Day (encara que molta gent no situa aquest grup com emo).
 33. 33. Emos Vestit característic: Pentinat engominat cobrint part de la cara, roba fosca, pírcings, sabatilles Converse, canelleres, xapes, dessuadores amb caputxa, samarretes ajustades (generalment negres) i calçotets a la vista.
 34. 34. Emos Grups musicals: A dia d'avui els grups emos més coneguts són My chemical romanç, Blink 182, All american reject, Silverstein, Panic! at the disc, etc.
 35. 35. TREBALL REALITZAT PER... CHAYMA OHATTA SARA RODRIGUEZ HERAZ CRISTINA CANTEMIR GRACIES PER LA SEVA ATENCIO!

×