Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Paula Aranda,
Víctor Ibáñez,
Judit Prats i
Elsa TorralbaNombre total de participants: 86.
1. Edat
Menys de 18.
Entre 18 i 25.
Entre 25 i 45.
Més de 45.
Ens ha sorprès que la majoria fossin els menors, això ens fa...
2. Sexe
Dona.
Home.
És una dada que ens sorprèn ja que la nostre hipòtesi era just el
contrari, pensàvem que la majoria de...
3. Quines drogues has
consumit?
Alcohol.
Tabac.
Cannabis.
Cocaïna.
Altres.
Les dues drogues més comunes per els adolescent...
4. Com t’han afectat?
Positivament.
Negativament.
Primer positivament,
després negativament.
No m'han afectat.
Això ens fa...
5. Què en pensen els amics o la
família?
No ho saben.
Bé.
Malament.
Amics bé, família
malament.
Pels resultats podem
veure...
6. Consideres fàcil aconseguir
drogues a prop don vius?
Sí.
No.
No ho se.
Per la mateixa raó que a la qüestió anterior, és...
7. Per què creus que una
persona consumeix drogues?
Ho fa per gust.
Per ser 'guai'.
Perquè ho prova i
s'enganxa.
Depèn de ...
8. Quin creus que és l’òrgan que
es troba més afectat per el
consum de drogues?
Cor.
Ronyons.
Pàncrees.
Estómac.
Cervell.
...
9. Creus que hi ha drogues que
s’haurien de considerar legals?
No.
Sí.
La majoria de gent pensa
que no s’hauria de legalit...
10. Quin creus què és el mètode
més efectiu per deixar de
consumir una droga?
Sol/a.
Amb l'ajuda de la
família i els amics...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Drogues

218 views

Published on

Treball de sociologia. Grup 2 1r bat.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Drogues

 1. 1. Paula Aranda, Víctor Ibáñez, Judit Prats i Elsa TorralbaNombre total de participants: 86.
 2. 2. 1. Edat Menys de 18. Entre 18 i 25. Entre 25 i 45. Més de 45. Ens ha sorprès que la majoria fossin els menors, això ens fa pensar que els més immadurs són els que més s’interessen en un tema tan perjudicial en la salut com les drogues. Majoritàriament la franja de edat que ha contestat l’ enquesta han estat els menors de 18 anys (70’40%).
 3. 3. 2. Sexe Dona. Home. És una dada que ens sorprèn ja que la nostre hipòtesi era just el contrari, pensàvem que la majoria de la participació seria dels homes ja que ells són els que estan més interessats i relacionats en aquest tema. En la participació, la majoria han sigut del sexe femení (68.60%).
 4. 4. 3. Quines drogues has consumit? Alcohol. Tabac. Cannabis. Cocaïna. Altres. Les dues drogues més comunes per els adolescents. Una dada que no ens sorprèn ja que la majoria de persones que han respost aquesta enquesta han sigut els menors de edat. Com esperàvem la majoria de persones que han consumit drogues ha sigut bàsicament el alcohol (95,70%) i el tabac (71%).
 5. 5. 4. Com t’han afectat? Positivament. Negativament. Primer positivament, després negativament. No m'han afectat. Això ens fa pensar que aquestes persones seguiran consumin drogues fins que no arribin a un estat crític com per exemple un tema econòmic o social i vegin que només provoca coses negatives. Aquesta pregunta ha sigut una de les que més ens ha sorprès ja que la meitat de les persones han contestat que els hi ha afectat positivament.
 6. 6. 5. Què en pensen els amics o la família? No ho saben. Bé. Malament. Amics bé, família malament. Pels resultats podem veure que tant a poca gent els hi sembla bé com malament, creiem que s'ha normalitzat tant el tema de les drogues que la gent no veu malament que es prenguin quan en realitat són nocives per al nostre cos, per això les persones adultes de més de 45 ha respost que estan malament ja que són conscients i no es deixen emportar per les hormones.
 7. 7. 6. Consideres fàcil aconseguir drogues a prop don vius? Sí. No. No ho se. Per la mateixa raó que a la qüestió anterior, és molt fàcil aconseguir-les tant en pobles petits com en ciutats, tot i això creiem que hauria d'estar més censurat o controlat, ja que tens dret a consumir el que vulguis, sempre i quan assumeixis les conseqüències, però hauria de estar més controlat per temes de salut. Veiem per una majoria que guanya el “sí” ja que avui en dia hi ha drogues a tots llocs i qualsevol està a l'abast d'elles en menys de 24 hores.
 8. 8. 7. Per què creus que una persona consumeix drogues? Ho fa per gust. Per ser 'guai'. Perquè ho prova i s'enganxa. Depèn de la persona. Les opinions han estat bastant diverses. També ens han deixat algun comentari a la resposta número 2 que era per falta d'autoestima i necessitat d'integració algun grup. Acceptem que hi ha opinions per a tots els gustos però personalment ens decantem per les opcions 1 i 2, perquè la primera s'entén per a les persones que consumeixen puntualment sense necessitat de dependre d'aquesta droga, la segona és més certa per a les persones amb poca autoestima, o per pressió de grup, fet que potser desenvolupa de la tercera resposta, es crearia una adició.
 9. 9. 8. Quin creus que és l’òrgan que es troba més afectat per el consum de drogues? Cor. Ronyons. Pàncrees. Estómac. Cervell. Pulmons. Podem veure que en aquesta pregunta els ronyons són el òrgan que destaquen amb diferencia, i els altres estan molt igualats. Aquesta és una pregunta molt amplia, ja que depenen de la droga podríem escollir un òrgan diferent.
 10. 10. 9. Creus que hi ha drogues que s’haurien de considerar legals? No. Sí. La majoria de gent pensa que no s’hauria de legalitzar ninguna droga. I respecte la gent que pensa que si, pensen que s’hauria de legalitzar el cànnabis, què és una de les drogues més comuns.
 11. 11. 10. Quin creus què és el mètode més efectiu per deixar de consumir una droga? Sol/a. Amb l'ajuda de la família i els amics. A un centre. La meitat de la gent que ha respost la enquesta, pensa que la millor forma de deixar de consumir drogues és anant a un centre re rehabilitació. Un gran nombre de gent també creu que amb l’ajuda de la família i la gent que l’envolta és possible aconseguir-ho i un percentatge molt baix creu que és possible deixar-ho sol.

×