Tehnologii Web

595 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
595
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tehnologii Web

  1. 1. Concursul Național de Informatică F11 CompetitionRegulamentul Secțiunii Tehnologii WebConcursul Național de Informatică F11 Competition este organizat, sub egida Universității Alexandru IoanCuza Iași, de către Facultatea de Informatică Iași și Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni, în parteneriat cuInspectoratul Școlar Județean Iași.ObiectiveÎn cadrul concursului, se urmărește motivarea studenților și elevilor să: ● dezvolte pasiunea și interesul pentru Informatică și Tehnologia Informației și Comunicării, ● își valorifice, verifice și dezvolte competențele în rezolvarea problemelor folosind calculatorul, ● capete experiență atât profesională cât și personală prin schimbul de idei și cunoștințe cu alți participanți cu interese comune, ● își valorifice abilitățile de prezentare și promovare a proiectelor realizate, ● se pregătească pentru a participa la competiții internaționale de Informatică și TIC.În cadrul probei de Tehnologii Web se urmărește dezvoltarea: ● aptitudinilor și competențelor de utilizare a tehnologiilor Web existente (servicii Web, API-uri etc.), ● abilităților de comuncare și lucru în echipă, ● abilităților de susținere publică în fața unui juriu avizat a unui proiect propriu.ParticipanțiLa concurs pot participa echipe formate dintr-un număr de 1 până la 3 concurenți înscriși în anul 2010 – 2011la un liceu sau o facultate, indiferent de naționalitate. În cazul în care unul dintre participanți este major, echipapoate să nu aibă mentor. În caz contrar, prezența unui mentor pentru echipă este obligatorie. O echipă va fiidentificată printr-un număr unic, iar fiecare membru printr-un pseudonim (nume de cont) stabilit laînregistrarea pe situl concursului.Nu pot participa persoanele din organigrama internă a proiectului, și nici angajații companiilor partenere, dacărespectiva companie a propus o problemă la această secțiune.Condiții privitoare la statutul de mentor: ● trebuie să aibă împlinită vârsta de 18 ani la data de 27 Mai 2011, ● poate să-i însoțească pe participanți la etapa finală, în cazul calificării, ● nu poate contribui la activitățile echipei în proba Fast Development.EtapeCompetiția constă în trei etape: ● etapa de dezvoltare, în perioada 1 Martie - 20 Mai, ● etapa de calificare, în perioada 20 Mai - 27 Mai, opțională, ● etapa de concurs, în perioada 27 Mai - 31 Mai.Etapa de dezvoltare constă în realizarea unui proiect la alegere, conform cu specificațiile Comisiei de lasecțiunea de Tehnologii Web.Dacă numărul de concurenți în etapa de dezvoltare depășește 15, Comisia își rezervă dreptul de a organiza oetapă de calificare, în urma căreia se vor califica primele 5 echipe. Etapa de calificare la Tehnologii Web va
  2. 2. consta în jurizarea proiectelor participanților de către Comisie, conform unui barem disponibil de la începutuletapei de dezvoltare.Etapa de concurs constă în susținerea publică a proiectului în fața juriului, precum și într-o probă practică FastDevelopment, cu cerințe la prima vedere. Proba Fast Development presupune realizarea unei aplicații Webconform cu o serie de specificații. Se urmărește implicarea eficientă a fiecărui membru din echipă.ÎnscriereEtapa de dezvoltare se desfășoară pe situl concursului F11 Competition. Pentru a participa, o echipă trebuie săse înscrie pe sit. Atunci când completează formularul de înscriere, echipa trebuie să furnizeze informaţii corecteşi complete. După înscriere, fiecare echipă va avea un nume de utilizator şi o parolă cu care va trimite proiectul.Tehnologii și instrumentePentru realizarea proiectelor vor fi admise orice tehnologie, intrument, platformă, limbaj de programare.ComisieComisia la proba de Tehnologii Web este formată din: ● coordonatorul Comisiei a Concursului, ● coordonatorul Comisiei la proba de Tehnologii Web, ● cadre didactice ale Facultății de Informatică, ● cadre didactice ale liceelor și colegiilor din Iași, ● colaboratori ai Facultății de Informatică, ● reprezentanți ai companiilor partenere Platinum.TematiciTematicile proiectelor se potrivesc tendințelor actuale în Web-ul social. Dificultatea cerințelor minimalepermite unei echipe de elevi de liceu să rezolve proiectul în timpul specificat. Tematicile vor permite evaluareasimultană a tututor proiectelor după criterii comune. Comisia își rezervă dreptul de a specifica pentru uneleteme indicații suplimentare referitoare la modelare, dezvoltare, testare, prezentare și evaluare, dar în mod egalpentru toate temele. Un model de temă este:Să se dezvolte o aplicație Web care permite unui utilizator autentificat (pe baza contului Facebook sau Twitter)să introducă o frază pe baza căreia i se va construi un "univers" vizual. Acest "univers" va fi generat conform unorcuvinte-cheie extrase din frază – vezi și serviciul de auto-tagging – și compus din imagini și filme care au tag-uriidentice cu aceste cuvinte, plus știri și însemnări disponibile pe Twitter. Starea curentă a "universului" generat vaputea fi salvată local pentru o consultare sau refolosire ulterioară.* * Dr. Sabin Corneliu Buraga, curs de Dezvoltarea Aplicațiilor Web la Nivel de Client, © 1997-2011EvaluareÎn cadrul probei de Fast Development, Comisia va evalua conform:  ideii de implementare,  modului de prezentare a soluției,  rezultatului final și codul sursă al acestuia.
  3. 3. Baremul final pentru etapa de concurs, care conține procentele și criteriile evaluărilor pentru etapa decalificare, proba de prezentare și proba de Fast Development, va fi publicat la începutul concursului.RezultateFiecare participant are asociat un cod ce reprezintă anul de studiu în care se află: ● între 9 și 12 pentru elevi (clasa a XIII-a se consideră clasa a XII-a), ● între 13 și 18 pentru studenți.Ordonarea echipelor pentru clasamentul de calificare la runda finală ține cont, în această ordine, de: ● rezultatul din etapa de dezvoltare (descrescător), urmat de ● codificarea echipei (crescător), urmată de ● vârsta celui mai mic participant (crescător).Ordonarea echipelor pentru clasamentul de premiere în runda finală ține cont, în această ordine, de: ● rezultatul din etapa finală (descrescător), urmat de ● rezultatul din etapa de dezvoltare (descrescător), urmat de ● codificarea echipei (crescător), urmată de ● vârsta celui mai mic participant (crescător).În acest mod, se asigură unicitatea rezultatelor și se pot stabili de la început procentele din totalul disponibil. Încomun acord cu partenerii, se pot stabili premii speciale, dar nu mai târziu de festivitatea de premiere. Fiecareconcurent va primi o diplomă de participare. Premiile vor fi oferite în cadrul festivității de premiere.Premiile obținute sunt: ● Premiul I: 45% din totalul disponibil, ● Premiul al II – lea: 25% din totalul disponibil, ● Premiul al III – lea: 15% din totalul disponibil, ● Mențiunea I: 10% din totalul disponibil, ● Mențiunea a II – a: 5% din totalul disponibil.Fiecare dintre concurenți va primi o diplomă de participare.Premiile vor fi oferite participanților în cadrul festivității de premiere.LaboratoareÎn sălile de concurs se găsește un număr de calculatoare cel puțin egal cu numărul de participanți și un ceas.Concurenții vor fi anunțați după calificare despre configurațiile exacte.DescalificareO echipă care: ● interferează cu activitățile altor participanți, ● atacă stațiile de lucru sau comisia științifică, ● fraudează concursul sau instigă la fraudă prin orice mijloc (inclusiv electronic)va fi descalificată fără drept de reînscriere a participanților.Coordonatorii concursului își rezervă dreptul de a descalifica fără notificare prealabilă și fără drept decontestație participanții aflați într-o situație de descalificare identificată. Pentru a descalifica o echipă, estenecesar acordul ambilor coordonatori ai concursului.
  4. 4. RegulamentCoordonatorii concursului își rezervă dreptul de a modifica fără notificare prealabilă acest regulament.Asigurăm participanții că nu se vor realiza modificări ale regulamentului în ce privește datele tehnice înperioada unei runde.

×