Artă Digitală

523 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
523
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Artă Digitală

  1. 1. Concursul Național de Informatică F11 CompetitionRegulamentul Secțiunii Artă DigitalăConcursul Național de Informatică F11 Competition este organizat, sub egida Universității Alexandru IoanCuza Iași, de către Facultatea de Informatică Iași și Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni, în parteneriat cuInspectoratul Școlar Județean Iași.ObiectiveÎn cadrul concursului, se urmărește motivarea studenților și elevilor să: ● dezvolte pasiunea și interesul pentru Informatică și Tehnologia Informației și Comunicării, ● își valorifice, verifice și dezvolte competențele în rezolvarea problemelor folosind calculatorul, ● capete experiență atât profesională cât și personală prin schimbul de idei și cunoștințe cu alți participanți cu interese comune, ● își valorifice abilitățile de prezentare și promovare a proiectelor realizate, ● se pregătească pentru a participa la competiții internaționale de Informatică și TIC.În cadrul probei de Artă Digitală se urmărește dezvoltarea: ● aptitudinilor artistice și estetice, ● competențelor de utilizare a instrumentelor digitale artistice existente, ● competențelor de implementare a unei aplicații cu conținut artistic, ● abilităților de comuncare și lucru în echipă, ● spiritului competitiv.ParticipanțiLa concurs pot participa echipe formate dintr-un număr de 1 până la 3 concurenți înscriși în anul 2010 – 2011la un liceu sau o facultate, indiferent de naționalitate. În cazul în care unul dintre participanți este major, echipapoate să nu aibă mentor. În caz contrar, prezența unui mentor pentru echipă este obligatorie. O echipă va fiidentificată printr-un număr unic, iar fiecare membru printr-un pseudonim (nume de cont) stabilit laînregistrarea pe situl concursului.Nu pot participa persoanele din organigrama internă a proiectului, și nici angajații companiilor partenere, dacărespectiva companie a propus o problemă la această secțiune.Condiții privitoare la statutul de mentor: ● trebuie să aibă împlinită vârsta de 18 ani la data de 27 Mai 2011, ● poate să-i însoțească pe participanți la etapa finală, în cazul calificării, ● nu poate contribui la activitatea echipei în proba Fast Creativity.EtapeCompetiția constă în trei etape: ● etapa de dezvoltare, în perioada 1 Martie - 20 Mai, ● etapa de calificare, în perioada 20 Mai - 27 Mai, opțională, ● etapa de concurs, în perioada 27 Mai - 31 Mai.Etapa de dezvoltare presupune 3 runde. Fiecare rundă constă în realizarea unui proiect artistic, conform cuspecificațiile Comisiei. La începutul fiecărei runde, Comisia va publica tematica proiectului pentru rundarespectivă. Va fi deschisă o sesiune de vot online, care va conta la punctajul de calificare și punctajul final.
  2. 2. Punctajele participanților se cumulează după fiecare rundă, dar termenul pentru fiecare lucrare tematică estetot 20 Mai. Dacă numărul de persoane de la proba de Artă Digitală depășește 15, Comisia își rezervă dreptul dea organiza o etapă de calificare, în urma căreia se vor califica cel puțin primele 5 echipe. Etapa de calificare laArtă Digitală va consta în jurizarea proiectelor tematice trimise de către echipele participante Comisiei,conform unui barem specificat înca de la începutul etapei de dezvoltare.Etapa de concurs constă într-o expoziție în care fiecare echipă are dreptul la un showcase pe un calculator,precum și într-o probă practică numită Fast Creativity, cu cerințe la prima vedere. Expoziția va permite votareaproiectelor echipelor participante. Proba Fast Creativity presupune realizarea unui proiect artistic conform cu otematică și o serie de specificații. Se urmărește implicarea eficientă a fiecărui membru din echipă.ÎnscriereEtapa de dezvoltare se desfășoară pe situl concursului F11 Competition. Pentru a participa, o echipă trebuie săse înscrie pe sit. Atunci când completează formularul de înscriere, echipa trebuie să furnizeze informaţii corecteşi complete. După înscriere, fiecare echipă va avea un nume de utilizator şi o parolă cu care va trimite proiectul.Tehnologii și instrumentePentru realizarea proiectelor vor fi admise orice tehnologie, instrument, platformă. Pentru a veni în ajutorulechipelor participante, dăm exemple de instrumente care pot fi folosite în realizarea proiectelor: ● Adobe (Flash, Flex, Photoshop etc.), ● Microsoft (Silverlight etc.), ● CorelDRAW Graphics (CorelDRAW, Photo-Paint, Connect, Capture, PowerTrace etc.).ComisieComisia la proba de Artă Digitală este formată din: ● coordonatorul Comisiei Concursului, ● coordonatorul Comisiei la proba de Artă Digitală, ● cadre didactice ale Facultății de Informatică, ● cadre didactice ale liceelor și colegiilor din Iași, ● colaboratori ai Facultății de Informatică, ● reprezentanți ai companiilor partenere Platinum.TematiciTematicile proiectelor vor fi făcute publice de Comisie la începutul fiecărei runde. Dificultatea cerințelorpermite unui elev de liceu să rezolve proiectele în timpul specificat.Un model de proiect tematic este următorul:Să se realizeze o aplicație care să pună în valoare într-un mod cât mai original o personalitate, un obiect, unmonument din spațiul cultural românesc.EvaluareLa sfârșitul fiecărei runde se va deschide o sesiune de vot electronic care va conta la evaluare. Baremul finalpentru etapa de concurs, care conține procentele și criteriile evaluărilor pentru etapa de calificare, proba deprezentare și proba Fast Creativity, va fi publicat la începutul concursului.În linii generale, punctajele se acordă în funcție de:
  3. 3.  Încadrarea în tematica specificată,  Tehnicile și tehnologiile utilizate,  Creativitate.RezultateFiecare participant are asociat un cod ce reprezintă anul de studiu în care se află: ● între 9 și 12 pentru elevi (clasa a XIII-a se consideră clasa a XII-a), ● între 13 și 18 pentru studenți.Ordonarea echipelor pentru clasamentul de calificare la runda finală ține cont, în această ordine, de: ● rezultatul din etapa de dezvoltare (descrescător), urmat de ● codificarea echipei (crescător), urmată de ● vârsta celui mai mic participant (crescător).Ordonarea echipelor pentru clasamentul de premiere în runda finală ține cont, în această ordine, de: ● rezultatul din etapa finală (descrescător), obținut prin aplicarea baremului final, urmat de ● rezultatul din etapa de dezvoltare (dacă există, descrescător), urmat de ● codificarea echipei (crescător) ce reprezintă suma codurilor membrilor ei, urmată de ● vârsta celui mai mic participant (crescător).În acest mod, se asigură unicitatea premiilor și se pot stabili de la început procentele din totalul disponibil. Încomun acord cu partenerii, se pot stabili premii speciale, dar nu mai târziu de festivitatea de premiere. Fiecareconcurent va primi o diplomă de participare. Premiile vor fi oferite în cadrul festivității de premiere.Premiile obținute sunt: ● Premiul I: 45% din totalul disponibil, ● Premiul al II – lea: 25% din totalul disponibil, ● Premiul al III – lea: 15% din totalul disponibil, ● Mențiunea I: 10% din totalul disponibil, ● Mențiunea a II – a: 5% din totalul disponibil.Fiecare dintre concurenți va primi o diplomă de participare.Premiile vor fi oferite participanților în cadrul festivității de premiere.LaboratoareÎn sălile de concurs și expoziție se găsesc un număr de calculatoare cel puțin egal cu numărul participanților șiun ceas. Concurenții vor fi anunțați după calificare despre configurațiile exacte.DescalificareO echipă care: ● interferează cu activitățile altor participanți, ● atacă stațiile de lucru sau comisia științifică, ● fraudează concursul sau instigă la fraudă prin orice mijloc (inclusiv electronic)va fi descalificată fără drept de reînscriere a participanților.Coordonatorii concursului își rezervă dreptul de a descalifica fără notificare prealabilă și fără drept decontestație participanții aflați într-o situație de descalificare identificată. Pentru a descalifica o echipă, estenecesar acordul ambilor coordonatori ai concursului.
  4. 4. RegulamentCoordonatorii concursului își rezervă dreptul de a modifica fără notificare prealabilă acest regulament.Asigurăm participanții că nu se vor realiza modificări ale regulamentului în ce privește datele tehnice înperioada unei runde.

×