Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

literatur krimianlistik

404 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

literatur krimianlistik

 1. 1. TERAPIA E MAHNITSHME - PIRJA E UJIT
 2. 2. Si të përdoret uji?Pini për çdo ditë nga gjashtë (6) gota ujë(1,5 litra), largojini barërat, tabletat,injeksionet, diagnozat dhe shqetësimet emjekut.Kurrë nuk do të besoni pa e provuar.
 3. 3. Lista e sëmurjeve:Shtypja e lartë gjakutPagjakësiaReumatizmi (Dhembjet në nyja dhe muskuj)Paraliza e tërësishmeTrashja (Pesha e tepërt trupore)ArtritiSinusetTahikardia (Çrregullimi i ritmit të zemrës)Marramendja
 4. 4. KollaLeukemiaAstmaBronkitiTuberkulozi i mushkëriveMeningjitiGurët në veshkëSëmurjet urogjenitaleAciditeti (Thartira në lukth)
 5. 5. DizenteriaGastroenteritetKanceri në mitërZhdjergia rektaleKapsllëkuHostorthobicsSëmurja e sheqeritSëmurjet e syve
 6. 6. Gjakderdhja në sy dhe skuqja e syveÇrregullimet menstrualeKanceri i gjiritLaringjitiDhembja e kokësLeukemia
 7. 7. Procedura e terapisëHerët në mëngjes si të ngriheni nga shtrati pini njëlitër e gjysmë ujë 5 deri gjashtë gota të mëdha tëujit (ende pa i larë dhëmbët). Kjo është e njohur teindianët e lashtë si terapia: “Usha Paana Chikitsa”.Më vonë mund t’i lani fytyrën dhe dhëmbët.Duhet ta dini se është shumë me rëndësi se nukduhet të merrni asgjë tjetër pos ujit, kurrfarëlëngjesh apo ushqimi tjetër nuk guxoni të merrninjë orë para dhe një orë pas terapisë.
 8. 8. Gjithashtu duhet ta dini se nuk duhet të merrnikurrfarë pijesh alkoolike një natë më herët.Cilësia e ujit duhet të jetë e mirë. Nëse nuk jeni tësigurt për cilësinë e ujit ai duhet të vlohet më parëdhe të ftohet.
 9. 9. Është vështirë të pihen një litër e gjysmë ujëpërnjëherë, por ju mund ta pini atë gradualisht përnjë kohë më të gjatë.S’pari mund t’i pini katër gota e pas disa minutavemund t’i pini edhe dy të tjerat.Ju njëherë do të urinoni më shpesh brenda një apody orëve të ardhme por me kohë kjo do tënormalizohet.
 10. 10. Zgjatja e terapisë sipas hulumtimit dhe përvojësPër këto sëmurje sipas hulumtimeve duhet zbatuarterapinë në vazhdimësi për aq ditë si vijon: – Kapsllëku - 1 ditë – Aciditeti (thartira në lukth) - 2 ditë – Sëmurja e sheqerit (diabeti) - 7 ditë – Kanceri - 4 javë – Tuberkulozi i mushkërive - 3 muaj – Shtypja e lartë e gjakut - 4 javë
 11. 11. Vërejtje: Këshillohen personat me sëmurje të artritit apo reumatizmit që këtë terapi duhet ta praktikojnë tri herë në ditë (nga 1,5 litra ujë) edhe atë, në mëngjes, në mesditë dhe në mbrëmje një orë para ushqimit për një javë dhe dy herë në ditë deri të tërhiqen pasojat e sëmurjes.
 12. 12. Si do të veprojë uji i pastër?Marrja e rregullt e sasisë së caktuar të ujit të pastërsipas kësaj metode do ta pastrojë trupin në tërësi.Me këtë rast uji do të nxitë prodhimin e gjakut tëri nëpër zorrë, proces i njohur në mjekësi si“Haematopaises”. Mbështjellësi mukozal izorrëve do të aktivizohet me këtë metodë dheqëllimisht do të mundësojë prodhimin e gjakut tëtë ri dhe të freskët – ky është fakt ipadiskutueshëm edhe si teori se gjaku i freskëtprodhohet nga mbështjellësi mukozal i zorrëve.
 13. 13. Nëse zorrët janë të pastra atëherë përbërësit eushqimit do të merren me më shumë lehtësi ngaveprimi i mbështjellësit mukozal dhe do të futennë gjakun e pastër. Gjaku është shumë irëndësishëm për të bërë shërimin dhe për të hequratë gjendje të keqe dhe për ta kthyer shëndetin mepërdorimin e rregullt të ujit.
 14. 14. Jeta është e shkurtë, vraponi pas saj! Ju lutemi përcilleni këtë porosi te shokët, miqtë, te të afërmit dhe te fqinjët tuaj. Ky është një shërbim i madh drejt humanizmit.

×