Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Lafotitoyese

326 views

Published on

lo mejor de la fotografia

Published in: Automotive
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Lafotitoyese

 1. 1. LA FOTOGRAFIA La manera més habitual que utilitzem per crear imatges és la fotografia. També és el tipus d’imatge que acostumem a consumir més, apart de les imatges televisives, cinematogràfiques i de vídeo que son una successió d’imatges fixes. La fotografia va ser el primer pas cap els moderns mitjans de comunicació audiovisual i va originar el que molts anomenen l’era de la imatge i la comunicació.
 2. 2. Breu història de la fotografia Va ser en el segle XIX que les noves descobertes en la física (òptica) i la química (emulsions fotosensibles: sensibles a la llum) que es van poder unir els coneixements i les experiències que s’anaren acumulant des de molt antic J. Niepce Primera fotografia de Niepce La fotografia mséosb raen taigqau eess tvsa f eobntòemnire enls . 1827 pel francès Joseph-Nicéphore Niepce, un paisatge que va necessitar 9 hores d’exposició i per tant va quedar una imatge borrosa i de mala qualitat per el canvi de posició del sol durant tant temps d’exposició. Reconstrucció paissatge 1a fotografia
 3. 3. Els daguerrotips Fou un altre francès Louis-Jaques Daguerre, que va investigar junt amb Niepce, qui ostenta el títol d’inventor de la fotografia al aconseguir amb èxit per primera vegada, al gener del 1839, fixar una imatge en blanc i negre sobre un paper. Les primeres fotografies s’anomenaven daguerreotips en honor a Daguerre, Aquí podem veure un daguerreotip, retrat del pintor Eugen Delacroix i el podem comparar amb l’autoretrat que va pintar d’ell mateix a la mateixa època.
 4. 4. La primera fotografia de Catalunya Aquesta fotografia de setembre del 1848 és, segons s'indica al bloc Barcelona Antiga — Llocs, costums i tradicions, la més antiga que es conserva de Barcelona. Va ser realitzada a Pla de Palau nou anys després de la primera fotografia. Actualment es conserva al Museu d'Art Modern de Tarragona. Com podeu veure, encara hi ha la Muralla de Mar (enderrocada entre 1878 i 1881). Com a anècdota paga la pena esmentar que pocs dies abans de fer-se la fotografia, es va posar un anunci a la premsa barcelonina on es deia que alhora de fer la fotografia ningú havia de sortir al balcó. L’anunci deia: "si algún espectador se desentiende de este ruego quedará indeleblemente marcada en la placa la prueba de su indocilidad". I que en el moment de fer la fotografia s’avisaria a la gent mitjançant un tret de fusell, un tret que, quan va ser l’hora, va fallar. L’acte va ser animat mitjançant una banda de música militar.
 5. 5. BREU EVOLUCIÓ TÈCNICA A partir dels treballs de Niepxe i Daguerre l’evolució de la fotografia ha estat inparable fins ara que la fotografia digital ha suposat una nova revolució. Farem una breu sinopsi dels principals invents que van significar grans avenços per a la fotografia. El 1888 George Eastnab va inventar la càmera kòdak que va incorporar per primera vegada un rodet de plàstic flexible emulsionat de nitrat de plata i que permetia fer cent fotografies sense haver d’anar cada vegada al laboratori. Un altra gran invent fou la càmera Leica, russa d'origen que va reduir molt la mida de la càmera alhora que oferia una gran precisió tant òptica com de mecanismes. Va permetre fer reportatges ja que es podia transportar amb molta facilitat. Posteriorment es va inventar la càmera rèflex
 6. 6. Influència de la fotografia en la societat En els seus inicis la fotografia fou una tècnica que representava molt fidelment el que es posa davant l’objectiu, ràpidament fou utilitzada per mostrar la realitat del món: la seva bellesa, personatges... i també les seves injustícies. Les fotografies de Jacob Riis del final del s. XIX sobre els pobres de Nova York i les imatges de Lewis W. Hine al principi del s XX sobre el treball infantil, van afavorir la redacció de lleis que van millorar les condicions de vida dels més desvalguts. Família humil de J. Riis Nena treballant a una fàbrica tèxtil de L.W.Hine
 7. 7. Influència de la fotografia en la societat Avui al dia encara hi ha fotògrafs compromesos amb les injustícies del món, que arrisquen la seva integritat enfrontant-se a governs, poderoses empreses, màfies, etc que no volen que surti a la llum els seus mètodes i la situació crítica en que sotmeten a la gent. En citarem dos exemples: Sebastián Salgado va captar aquesta imatge dels homes emigrant a les ciutats en busca de treball i subsistència deixant enrere els fills i les anomenades “viudes de la secada” caminant per el que abans era el llac Faguibine de Mali 1985. Quim Manresa, va fer aquesta fotografia el 1997, fent un reportatge sobre el ritual de l’ablació titulat. El dia que Kady va perdre part de la seva vida. Fou molt important per conscienciar de la salvatjada d’aquesta tradició.
 8. 8. Influència de la fotografia en la societat En Robert Capa i l’Agustí Centelles, foren entre molts d’altres, els fotoperiodistes més populars que van copsar algunes de les imatges més famoses de la Guerra Civil Espanyola (1936-39). La mort d’un milicià de Robert Capa Dones milicianes de A. Centelles. A la guerra Civil Espanyola les dones van entrar al front, eren voluntàries.
 9. 9. Altres fotògrafs han estat crucials per mostrar a la resta de la població el què passava al front, arriscant la seva vida al costat dels soldats. Hi ha l’opinió que és a partir de que la població té una visió real de la guerra que aquesta ha deixat de ser exaltada i glorificada i es veu com un gran mal per el dolor, sofriment, terror i mort que causa. Nens fugint del gas napalm, de Nic Ut, el 1972, a la Guerra del Vietnam. La nena del centre estava cremada, es va salvar, el fotògrafa la va portar a l’hospital, on s’hi va estar un any, i va patir 17 intervencions quirúrgiques.
 10. 10. Influència de la fotografia en la societat Dovina entre elefantes por Avedon Jackeline Kenedy de Andy Warhol - 1964 No podem oblidar a la fotografia com a testimoni de la crònica social: els esdeveniments dels personatges públics: polítics, noblesa, artistes, inventors, etc. i de fenòmens socials de gran importància com la moda, l’arquitectura, l’esport, màrqueting, publicitat, etc. formant part de nombrosíssimes publicacions en tot el món i amb una periodicitat molt remarcable.
 11. 11. La fotografia , tecnologia i ciència La fotografia ha estat un gran avenç pel món científic, ha permès conèixer com són la majoria de coses que no es poden tenir a l’abast : característiques d’animals, d’ entorns vegetals i els seus elements, fenòmens meteorològics, astronòmics, mostraris de símptomes mèdics, etc. Actualment, la fotografia ha incorporat l’avenç de la tecnologia per aconseguir imatges increïbles: cèl·lules, microorganismes, planetes, etc. Amb l’ajut de la fibra òptica fins i tot és possible fotografiar l’interior del cos humà sense necessitat de cirurgia.
 12. 12. La fotografia fantàstica Amb la tecnologia digital es poden retocar i manipular molts aspectes de la fotografia fins aconseguir resultats que t’acosten al mon de la fantasia, lluny de la realitat...
 13. 13. La fotografia domèstica, testimoni de les petites històries quotidianes Qui no ha fet alguna fotografia a algun familiar o amic? Qui no li agrada veure fotografies de quan eres petit, o eres jove? Qui no li agrada veure fotografies de viatges o vivències? Amb les imatges de la fotografia domèstica hem pogut descobrir la història de la nostra família i també dels pobles i llocs que ens son més propers...

×