Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
INSTITUCIONS DE LA COMUNITAT     VALENCIANA  Aida Ibáñez Simó     5è. Primària.    Curs 2011/2012
LESTATUT DAUTONOMIALEstatut dAutonomia de la Comunitat Valenciana va ser aprovat al 1982.Per tant, enguany    es con...
LESTATUT DAUTONOMIADefineix:  Nom: Comunitat Valenciana.  Delimitació territori i capital  (Castelló, València i A...
LES CORTS VALENCIANES.Representa al poble valencià.Els seus membres (diputats i  diputades) són elegits en les  eleccion...
LES CORTS VALENCIANESFuncions:  Elaborar les lleis per a la  Comunitat.  Elegir al President de la  Comunitat i ...
LA PRESIDÈNCIA DE LA         COMUNITATEl President de la Comunitat és elegit entre els diputats i diputades, i n...
EL CONSELL O GOVERN VALENCIÀEstà format pel:* President.*  Els Consellers o Conselleres nomenats pel  President. Cada ...
CONSELLERIES   Conseller de Presidència,    Vicepresident i Portaveu       del Consell.    Sr. José Ciscar ...
CONSELLERIES    Conseller de Governació.    Sr. Serafín Castellano        Gómez.    Consellera dEducaci...
CONSELLERIES   Conseller Justícia i Benestar         Social.     Sr. Jorge Cabré Rico.    Consellera dA...
CONSELLERIES     Conseller de Sanitat.    Sr. Luis Eduardo Rosado         Bretón.   Consellera Infraestr...
CONSELLERIES    Conseller dEconomia,     Indústria i Comerç.    Sr. Màximo Buch Torralva     Conseller dHi...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Institucions cc.aa. valencianes. aida ibáñez

771 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Institucions cc.aa. valencianes. aida ibáñez

 1. 1. INSTITUCIONS DE LA COMUNITAT VALENCIANA Aida Ibáñez Simó 5è. Primària. Curs 2011/2012
 2. 2. LESTATUT DAUTONOMIALEstatut dAutonomia de la Comunitat Valenciana va ser aprovat al 1982.Per tant, enguany es conmemora el seu 30 aniversari.És la llei més important de la Comunitat, després de la Constitució.
 3. 3. LESTATUT DAUTONOMIADefineix: Nom: Comunitat Valenciana. Delimitació territori i capital (Castelló, València i Alacant) Bandera i dia de la Comunitat(9 doctubre) Competències. Nom y organització de les institucions autonòmiques:- Corts Valencianes- Presidència.- Govern valencià o Consell.
 4. 4. LES CORTS VALENCIANES.Representa al poble valencià.Els seus membres (diputats i diputades) són elegits en les eleccions autonòmiques.Actualment el President de les Corts és Juan Gabriel Cotino Ferrer.
 5. 5. LES CORTS VALENCIANESFuncions: Elaborar les lleis per a la Comunitat. Elegir al President de la Comunitat i controlar la seua tasca i la del Govern valencià. Aprovar els pressupostos anuals de la Comunitat, és a dir, vigilar com i en què es gastarà els diners el Govern valencià.
 6. 6. LA PRESIDÈNCIA DE LA COMUNITATEl President de la Comunitat és elegit entre els diputats i diputades, i nomenat pel rei.Funcions: Representar la Comunitat. Presidir el Consell o Govern valencià. Elegir els consellers i conselleres que formen part del Consell.El President actual és Alberto Fabra.
 7. 7. EL CONSELL O GOVERN VALENCIÀEstà format pel:* President.* Els Consellers o Conselleres nomenats pel President. Cada un dells socupa duna àrea del govern o Conselleries.Funcions:- Aplicar les lleis que aproven les Corts. També pot proposar lleis a les Corts perquè les aproven.- Decidir com funciona cada Conselleria...Actualment hi han 10 Conselleries.
 8. 8. CONSELLERIES Conseller de Presidència, Vicepresident i Portaveu del Consell. Sr. José Ciscar Bolufer. Consellera de Turisme, Cultura i Esport. Sra. Lola Johnson Sastre.
 9. 9. CONSELLERIES Conseller de Governació. Sr. Serafín Castellano Gómez. Consellera dEducació, Formació i Ocupació. Sra. Mª. José Catalá Verdet.
 10. 10. CONSELLERIES Conseller Justícia i Benestar Social. Sr. Jorge Cabré Rico. Consellera dAgricultura, Pesca, Alimentació i Aigua. Sra. Martina Hernández Miñana.
 11. 11. CONSELLERIES Conseller de Sanitat. Sr. Luis Eduardo Rosado Bretón. Consellera Infraestructures, Territori i Medi Ambient. Sra. Isabel Boning Trigueros.
 12. 12. CONSELLERIES Conseller dEconomia, Indústria i Comerç. Sr. Màximo Buch Torralva Conseller dHisenda i Administració Pública. Sr. José Manuel Vela Bargues.

×