0 storyboards

184 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
184
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

0 storyboards

  1. 1. Minor Beeld & CommunicatieStoryboardsSoap en NieuwsHanna Annaji – Mariska Kuiper – Felicia Sewdien – Marjolijn de Groot
  2. 2. Storyboard Soap LailaLaila is een vrolijk meisje dat beschadigd is door de oorlog in Libië. Gevlucht naar Nederlandvoor haar eigen veiligheid. Ze heeft hier asiel aangevraagd en is in de veronderstelling datalles is geregeld en dat ze binnenkort haar verblijfsvergunning krijgt. Ze is vollediggeïntegreerd. Tot op een zekere dag dat ze een dringende oproep krijgt van devreemdelingendienst dat ze het land wordt uitgezet als ze niet voor aanstaande vrijdag 12uur een formulier inlevert. Ze komt erachter dat het vandaag vrijdag is. Ze gaat snel naarhet kantoor toe maar door verschillende omstandigheden heeft ze veel vertraging op haarweg ernaartoe en komt daarom net te laat aan. Het loket sluit namelijk precies om 12 uur,en zij komt door de lange rij net 12 uur precies bij de dame van het loket. En die stuurt haarmeteen weg, ze moet worden weggesleept door twee douanebeambten en wordt door hunhet land uitgegooid.Scene 1: Het in beeld brengen van een vrolijk meisje, onbevangen en wat geniet van haarleven in Nederland.Scene 2: Het in beeld brengen van het dagelijks leven van Laila met betrekking tot haarstudie, haar vrienden en winkelen wat ze graag doet.Scene 3: Het in beeld brengen van de schok die ze krijgt als ze de brief ontvangt van devreemdelingendienst.Scene 4: Het in beeld brengen van de brief die Laila ontvangt van de vreemdelingendienstScene 5: Laila heeft in de brief gelezen dat ze nog vandaag naar het kantoor moet. Het inbeeld brengen van de verschillende omstandigheden die verantwoordelijk zijn voor haarvertraging op weg naar het kantoor van de vreemdelingendienstScene 6: Het in beeld brengen van het kantoor en de mevrouw achter de balie. Debaliemedewerkster brengen we in beeld als een strenge, norse vrouw. Die geen medeleventoont aan Laila.Scene 7: Het in beeld brengen van de laatste minuten die Laila heeft. Dat doen wedoormiddel van een klok.Scene 8: Het in beeld brengen van het rennen van Laila naar het Loket en debaliemedewerkster die net voor 12:00 het loket dichtsmijt.Scene 9: Het in beeld brengen van een ontroostbaar meisje, die er alles voor over heeft envoor doet om nog tot de baliemedewerkster door te dringen dat het heel belangrijk is voorhaar. Laila kan niks meer doen..Scene 10: Het in beeld brengen van een ontroostbaar meisje dat naar buiten wordtgesmeten door de twee douanebeambten.Scene 11: Het is beeld brengen van het wegslepen van Laila en ze wordt door dedouanebeambten het land uitgegooid. Dit zullen we in beeld brengen door een grens temaken van lint.
  3. 3. Storyboard Nieuws LailaIn dit filmpje is het NOS journaal te zien met de volgende boodschap:Welkom bij het 8 uur journaal van het NOS.Mijn naam is Sascha de BoerVanmiddag is bekend gemaakt dat asielzoekster Laila zo goed als zeker terug moet kerennaar Libië. Door een administratieve fout, zal ze waarschijnlijk deze maand nog wordenuitgezet. Het is nog onbekend van welke kant de fout is gemaakt. Laila is al 15 jaar inNederland en zij is op dit moment een hogeschool student die op het punt staat af testuderen. Door deze uitzetting kan ze haar diploma niet in ontvangs nemen en zonderverdere scholing in Libië terecht komt.Afgelopen dinsdag is er een petitie aangeboden aan minister Leers voor immigratie en asiel.De petitie is ondertekend door 100.000 mensen. Uit een onderzoek van Maurice de hond isgebleken dat de een groot deel van de Nederlandse samenleving Laila een definitieveverblijfsvergunning gunt.De meerderheid van de Tweede Kamer wil nu een debat met minister Leers over dezekwestie. In de tussentijd mag Laila nog in Nederland verblijven.

×