Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

0 shrryturkle

164 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

0 shrryturkle

  1. 1. SamenvattingHet filmpje van sherry Turkle gaat voor het grootste gedeelte over haar nieuwe boek,genaamd `Alone together`. Dit boek gaat voornamelijk over de gevaren van de technologievan tegenwoordig. Veel mensen denken dat ze erg tegen de nieuwe technologie is, maarhaar eventuele negatieve mening komt hier niet echt naar voren.Het boek is tot stand gekomen door 2 onderwerpen:sociale robots en het feit dat mensenliever virtueel met elkaar communiceren dan face-2-face.Over het stukje waarin ze vertelt over de sociale robots heeft ze het over het feit dat derobots veel aandacht vragen. Ze geeft ook voorbeelden van de Tamagotchi en Furby. Dezesociale robots hebben veel aandacht nodig. Ze moeten bijvoorbeeld worden geaaid enuitgelaten worden. Onder verschillende kinderen zijn er dan ook testen gedaan.Over het stukje virtueel communiceren heeft ze het vooral over het feit dat mensentegenwoordig liever virtueel willen communiceren dan in het echt met elkaar face-2-face.Mensen Sms´en, pingen en whatsappen continu met elkaar. Ze gaf hierbij ook eenvoorbeeld over een moeder die een nanny wilde en naar haar huis ging om haarthuissituatie te bekijken. De kamergenoot deed open en smste haar i.p.v. haar in het echtte roepen.Sherry Turkle bespreekt 2 nadelen over het feit dat mensen elkaar liever virtueel spreken.Namelijk dat mensen gestrest raken als hun telefoon leeg is en afhankelijk worden van hunmobiel en dat mensen hun identiteit verliezen.
  2. 2. Sherry TurkleSherry Turkle Zimmerman is geboren op 18 juni 1948. Ze ging naar Abraham Lincoln HighSchool . Haar moeder overleed op vrij vroege leeftijd en ze had niet bepaald een stabielerelatie met haar vader. Na het behalen van haar Bachelor Sociale Studie aan RadcliffeCollege , haalde ze ook nog haar Master Sociologie op de universiteit van Harvard in 1973.Ze schrijft veel sociale boeken over de technologie van nu met de bijbehorende gevolgenervan en heeft onder anderen de volgende boeken geschreven: Psychoanalytic Politics: Jacques Lacan and Freuds French Revolution (1978) The Second Self: Computers and the Human Spirit (1984). Life on the Screen: Identity in the Age of the Internet (1995) Evocative Objects: Things We Think With, (Ed.), MIT Press (2007). Falling for Science: Objects in Mind, (Ed.), MIT Press (2008). The Inner History of Devices, (Ed.), MIT Press (2008). Simulation and Its Discontents, MIT Press (2009). Alone Together, Basic Books (2011).Mijn meningIk vind het filmpje erg grappig, omdat ik er zelf ook al over dacht. Ik zie veel mensen om meheen die bijna nog alleen maar virtueel communiceren met elkaar. Ze nemen niet eens demoeite om je in real life te zien. Tijd wordt natuurlijk steeds kostbaarder. Eerlijk gezegd hebik mezelf er ook op betrapt dat ik mijn vriendinnen soms vaker spreek op Facebook enWhatsapp i.p.v. in het echt. Het is makkelijk om even te vragen hoe hun dag is geweest enz.Wat ik af en toe wel denk is dat mensen soms niet doorhebben dat je niet elkaarsmening/uitdrukkingen kan zien, waardoor je soms dingen zegt en het anders overkomt dandat je eigenlijk bedoelt..
  3. 3. Moet de overheid iets doen, b.v. met betrekking tot social media en de besprokenproblemen (identiteit)?Ik vind dat de overheid wel iets kan doen. Denk bijvoorbeeld op het wijzen van de gevarenvan het virtueel communiceren als dit in grote mate gebeurd. Dit kunnen ze bijvoorbeelddoen door landelijke tv commercials. Ook denk ik dat het handig is om voorlichting over degevaren op school te geven, maar verder ben ik van mening dat mensen ook zelf deconsequenties en de gevaren moeten inzien. De meeste mensen zijn volwassen genoeg omte bepalen wanneer het gevaarlijk is of niet. Als ze dit niet zijn, zoals bij kinderen vind ik dathun ouders het moeten beslissen en goed moeten opletten.Wat is de conclusie van Turkle m.b.t. de identiteit van mensen in het dagelijks bestaan?Ze concludeert vooral dat mensen niet meer weten wie ze zijn als ze teveel gebruik makenvan nieuwe media. Ze kunnen flink in de problemen komen. Daarnaast weten ze vaak ookniet meer in het echt hoe ze nu eigenlijk contact met de buitenwereld moeten leggen als zeteveel gebruik maken van nieuwe technologie.In hoeverre denk je dat de identiteit van mensen nog verder aangetast zal worden doorde nieuwe media?Ik denk dat de identiteit van mensen pas echt wordt aangetast als ze teveel gebruik makenvan nieuwe media. Denk hierbij aan mensen die alleen nog maar gebruik maken van nieuwemedia en zich op een gegeven moment afzonderen. Ook worden ze steeds anoniemer enonpersoonlijker.Wat zijn de voordelen en de nadelen van de nieuwe media?Voordelen van nieuwe media zijn vooral dat het snel is. Je vraagt vaak even snel viaFacebook bijvoorbeeld hoe het met iemand gaat. Het kost minder tijd dan naar diegenetoegaan en in het echt te vragen. Daarnaast kun je anoniem dingen op internet plaatsen. Ditkan een voordeel zijn.Enkelenadelen en gevaren zijn dat je er te afhankelijk van wordt. Je kan alles via jesmartphone regelen, maar wat nu als deze leeg is? Daarnaast kun je je afzonderen en jeidentiteit verliezen.
  4. 4. Wat is jou mening over identiteit en de media?Ik denk dat mensen hun identiteit (bij normale mate van gebruik van nieuwe media) nietkwijtraken. Ik denk eerder dat het wordt beïnvloed. Wel ben ik van mening dat men moetblijven opletten en zich ervan bewust moeten zijn wat de gevaren ervan kunnen zijn

×