0 rijksmuseum.

481 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
481
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

0 rijksmuseum.

  1. 1. Het feit dat het Rijksmuseum een bijlage uitgeeft om de mensen op de hoogtete stellen over waar het museum allemaal mee bezig is tijdens de groterenovatie, vind ik een heel goed idee.De consumenten (in dit geval dus de bezoekers van het Rijksmuseum) vanvandaag worden steeds met de dag kritischer en veeleisender. Veel mensenvinden het dan ook erg belangrijk om goed op de hoogte gebracht te wordenover waar bedrijven of instellingen mee bezig zijn.Doordat het Rijksmuseum deze bijlage uitgeeft,bouwen zij een goede enduurzame relatie op met hun bezoekers,omdat zij hun bezoekers goed ensterk het gevoel geven dat ze betrokken zijn bij alle gebeurtenissen rondom enin het museumVerder vind ik het sterk dat het Rijksmuseum precies vertelt welke nieuwedingen te bewonderen zijn en wanneer zij haar deuren weer opent voor haarpubliek.Daarnaast vind ik het leuk dat er verschillende mensen aan het woord komen,want dit zorgt namelijk voor afwisseling. Doordat verschillende mensen aanhet woord komen, krijg je het gevoel dat je de juiste informatie van de juistepersoon krijgt, omdat hij/zij weet waar die over praat.Als laatst vind ik het goed dat de hoofdredacteur van het museum ook aan hetwoord komt en niet alleen op de achtergrond blijft.
  2. 2. “ons Rijksmuseum”Hendrikje Crebolder, hoofd afdeling development.Hendrikje is hoofd van de afdeling development van het Rijksmuseum en ookzij komt aan het woord.Zo spreekt zij haar bewondering uit over de vrienden van het Rijksmuseum (desponsors). Ik denk dat dat een goede zet is geweest, omdat zij hoofd van haarafdeling is en verantwoordelijk is voor het werven van zoveel mogelijk steunvan mensen, zowel nationaal als internationaal.Het feit dat de krant ervoor kiest om mensen te wijzen op het feit dat Steunerg belangrijk is en gewaardeerd wordt, vind ik goed, maar persoonlijk zou ikdat zelf niet voor in de krant plaatsen, maar misschien juist achteraan.Slim vind ik het echter wel dat de grootste sponsors nog even wordengenoemd. Zo zorgt de krant voor free publicity voor de sponsoren. Ook wordtING genoemd. Een van de grootste kunstsponsors van het land.Daarnaast vind ik het goed dat er op de emotie van de lezer wordt ingespeeld.Ze benadrukt namelijk dat we met zijn alle iets bereiken als we allemaal steunbijdragen.De verwijzing naar de site waar je meer info kunt vinden als je geïnteresseerdbent om het museum actief te steunen vind ik persoonlijk niet duidelijkgenoeg.
  3. 3. Door de nieuwe activiteiten die het museum aan gaat bieden te introducerenin deze bijlage, kunnen mensen die al een keer het museum hebben bezocht,toch weer enthousiast gemaakt worden om het museum nog een keertje tebezoeken.Door het nieuwe educatieve programma van de tekenlessen te introduceren,trekt het museum zeer waarschijnlijk meer kinderen dan voorheen. Doormensen niet alleen te laten kijken naar kunst, maar ze het ook zelf te latenmaken, maak je het waarschijnlijk veel spannender.Ik vind het goed dat ze erbij hebben gezegd voor wie de tekenlessen bedoeldzijn en wanneer deze worden aangeboden.“tijd” is erg belangrijk en waardevol en daarom vind ik het goed dat ertekenlessen ’s ochtends en ’s avonds worden aangeboden, zowel doordeweeksals in het weekend.Verder vind ik het erg leuk dat er iemand van “vrienden van het Rijksmuseum”aan het woord komt. Deze vrouw doet op het einde nog een oproep om hetmuseum te steunen en dat vind ik goed.Daarnaast vind ik het goed dat er doorverwezen wordt naar de website, maardeze verwijzing mag wel wat duidelijk.
  4. 4. Het feit dat het museum het programma van 2011-2012 in deze bijlage plaatstvind ik een goed idee. Zo kunnen mensen precies zien wanneer er bepaaldeactiviteiten zijn en wanneer er bepaalde kunstobjecten te bewonderen zijn.Daarnaast vind ik het een goed idee dar er nieuwe en speciale kunstwerkenmet bijbehorende foto’s zijn geplaatst.Al met al vind ik dat de inhoud van de krant goed, duidelijk en overzichtelijk is.Doordat er veel sprekers aan bod kwamen, bleef het spannend om door telezen.Wat betreft de volgorde had ik het anders aangepakt. Zo had ik het stukje vanHendrikje Crebolder niet vooraan de krant geplaatst, maar juist achteraan,omdat het een activerende tekst is om mensen aan te zetten tot donaties voorhet museum.Door de nieuwe technologieën had ik de vormgeving ook anders gedaan.D.m.v. fotoshop hadden plaatjes mooier bewerkt kunnen worden. Verder zienwe dat steeds meer mensen lid worden van social media, dus zou het leuk zijngeweest als er werd doorgewezen naar bijvoorbeeld hun twitter, hyves offacebookpagina.Al met al vind ik het leuk dat het museum deze bijlage heeft uitgegeven, zodatde bezoekers betrokken blijven bij de ontwikkelingen.

×